Naar inhoud springen

CORPUS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door 163.158.227.212 (overleg) op 30 mrt 2020 om 10:47. (de materialen)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
CORPUS
CORPUS
Locatie Oegstgeest, Zuid-Holland,
Nederland
Type Educatieve Attractie
Thema Menselijke anatomie
Opgericht 14 maart 2008
Personen
Directeur Huub Lazarom (Director)
Aantal bezoekers 235.000 (2013)[1]
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

CORPUS is een interactief museum over het menselijk lichaam in de Zuid-Hollandse plaats Oegstgeest.

Vaste tentoonstellingen

Bij CORPUS, Latijn voor lichaam, staat de attractie 'reis door de mens' centraal. Hierbij doorlopen de bezoekers groepsgewijs in 55 minuten de verschillende organen van het menselijk lichaam.[2] Elke deelnemer krijgt bij de entree een audiotour die tekst en uitleg geeft tijdens de rondleiding begeleid door film, geur en lichteffecten.

De reis begint bij de knie, van hieruit loopt men door het lichaam via diverse menselijke organen waaronder de baarmoeder, de darmen, de longen, het hart, het hoofd, met de mond, de neus en het oor en uiteindelijk de hersenen. Vanuit de hersenen kan men door 'mijn CORPUS' lopen, het interactieve deel van de educatieve attractie. Tijdens de reis gaat men naar boven via verschillende bewegende platformen waarbij men met 3D-brillen naar een scherm kijkt.

Gebouw

CORPUS is gevestigd in een gebouw dat wordt gekenmerkt door een 35 meter hoog metalen, zittend model van een menselijk lichaam, langs de A44. Het gebouw dat ook dienst doet als congrescentrum is acht verdiepingen hoog en heeft ongeveer twintig miljoen euro gekost.[3][4] Op 14 maart 2008 werd het museum door koningin Beatrix officieel geopend.

Initiatiefnemer is oud-journalist en televisieprogrammamaker Henri Remmers, bekend als een van de initiatiefnemers van het Archeon, Holland Experience en het Holland-paviljoen van de Wereldtentoonstelling van 1992 in Sevilla. Dit gebouw is gemaakt van staal, glas, ijzer, beton en aluminium

Externe link

Zie de categorie Corpus (museum) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.