Casper Gimbrère

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Casper Gimbrère

Casper Gimbrère (Amsterdam, 25 mei 1967) is een Nederlands toneel-, televisie- en film en stemacteur.

Biografie[bewerken]

Gimbrère studeerde in 1994 af aan de Amsterdamse Toneelschool met de voorstelling Tevengebroed, van zijn eigen gelijknamige theatergroep, waarvoor hij de Top Naeff-prijs ontving. Met dit gezelschap speelde Gimbrère producties als De Dwazen, Bierkaai in samenwerking met Toneelgroep Amsterdam, Kaalslag en Out!.

In 1996 kwam Gimbrère in dienst bij Toneelgroep Amsterdam, waarmee hij in onder andere Een soort Hades, Haar leven – Haar Doden en Oom Wanja speelde.

Op televisie speelde hij in de met een Emmy Award bekroonde televisiefilm Offers (2006). Ook speelde hij in populaire tv-series als Bernhard, schavuit van Oranje, Flikken Maastricht en Gooische Vrouwen, en in de telefilm Sekjoeritie. In de bioscoop was Gimbrère te zien in de succesvolle speelfilm De Storm (2009). Hij acteerde in de succesvolle musicals Billie Holiday (2008) en Dusty, You Don't Have To Say You Love Me (2010), waar hij de rol van Tom Springfield speelde, de broer van zangeres Dusty Springfield.

In 2011 is Gimbrère te zien in de eenakters Het Huwelijksaanzoek en De Beer, van de Russische toneelschrijver Anton Tsjechov, gespeeld door 't Woud Ensemble. Op dit moment speelt Gimbrère in de musical Hij Gelooft in Mij als ensemble en understudy Dhr. Valkenier, Tim Griek en Jan van Galen. In 2015/2016 speelt hij de rol van 'Mat' in de kindervoorstelling "Buurman en Buurman" van Senf.

Casper Gimbrère is een zeer gewilde stemacteur. Zo deed hij bijvoorbeeld de rol als Generaal Ross in The Avengers: Earth's Mightiest Heroes. Hij heeft reeds meer dan tientallen luisterboeken ingesproken voor diverse uitgeverijen.

Hij is ook actief als muzikant. Zo speelt hij momenteel als drummer in de band The Steady Itch, tevens heeft hij als drummer in de band van Ellen ten Damme gespeeld.

Filmografie[bewerken]

Luisterboeken[bewerken]

Externe link[bewerken]