Christianity Today

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Christianity Today
Genre Theologie
Frequentie Wekelijks
Eerste editie 1956
Land(en) Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Uitgeverij(en) Christianity Today International
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Christianity Today is een Amerikaans christelijk tijdschrift. Het is één van de meest invloedrijke bladen binnen de evangelicale beweging. Het kantoor van het magazine is gevestigd in Carol Stream, Illinois. Het blad wordt uitgegeven door Christianity Today International en heeft een oplage van ongeveer 130.000 exemplaren.

Geschiedenis[bewerken]

Het blad werd in 1956 opgericht. Dit gebeurde op initiatief van de evangelist Billy Graham. Met het blad wilde hij tegenwicht bieden aan de ene kant tegen de invloed van het liberale magazine The Christian Century, en aan de andere kant tegen de fundamentalistische beweging die weinig aandacht had voor veel maatschappelijke onderwerpen. Christianity Today deed dat wel. Daarnaast gaf zij veel aandacht aan onderwerpen als de onfeilbaarheid van de bijbel en Intelligent Design. Ook werd er veel aandacht besteed aan politieke onderwerpen. Daarbij gaf het blad aandacht aan zowel het Republikeinse als het Democratische standpunt.

Doel van dit blad was en is om evangelicalen in Amerika te voorzien van correcte nieuwsvoorziening en gedegen achtergrondartikelen. In eerste instantie richtte het zich op predikanten en voorgangers, maar al snel ook op de leken. De eerste hoofdredacteur van het blad was Carl F.H. Henry. Hij werd opgevolgd door Harold Linsell. Veel bekende evangelicalen lever(d)en regelmatig een bijdrage aan het magazine, zoals Philip Yancey, Richard Mouw en Stephen Carter. Inmiddels is er ook een Koreaanse en een Braziliaanse editie van het blad.