Cornflakes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cornflakes worden meestal geserveerd met melk en suiker

Cornflakes is een gebakken mengsel dat traditioneel bestond uit tarwe, havermout, maismeel, suiker en vitamines, verwerkt als flinterdunne platte koeken en door de arts Harvey Kellogg op de markt werd gebracht.

Cornflakes worden meestal gegeten bij het ontbijt door toevoeging van koude of opgewarmde melk en desgewenst honing, suiker of andere bestanddelen. Het gerecht vindt zijn oorsprong in Noord-Amerika. Het woord corn betekent mais in het Amerikaans-Engels.

Cornflakes worden gemaakt door de drie hoofdingrediënten (gekookte mais, suiker en vitamines) en eventuele andere ingrediënten samen te voegen en daar een deeg van te bereiden. Dit deeg wordt dan platgerold en geroosterd tot het de vorm van vlokken (flakes) heeft.

Uitvinder[bewerken]

In 1897 startte zevendedagsadventist John Harvey Kellogg samen met zijn broer Will Keith Kellogg, de Sanitas Food Company om hun graanproducten op de markt te brengen. Het standaardontbijt in die dagen voor de rijken bestond uit eieren en vlees; voor de armen was het griesmeel, meelproducten, vlokken en andere gekookte granen. John en Will kregen uiteindelijk ruzie over het toevoegen van suiker aan de ontbijtgranen en in 1906 opende Will zijn eigen bedrijf genaamd de Battle Creek Toasted Corn Flake Company -- de latere Kellogg Company. John Kellogg startte toen de Battle Creek Food Company om sojaproducten te ontwikkelen en verkopen.