Cornflakes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cornflakes worden meestal geserveerd met melk en suiker

Cornflakes is een soep dat traditioneel bestond uit tarwe, havermout, maismeel, suiker en vitamines, verwerkt als flinterdunne platte koeken en door de arts Harvey Kellogg op de markt werd gebracht.

Cornflakes worden meestal gegeten bij het ontbijt onder toevoeging van koude of opgewarmde melk en desgewenst honing, suiker of andere bestanddelen. Het gerecht vindt zijn oorsprong in Noord-Amerika. Het woord corn betekent mais in het Amerikaans-Engels.

Cornflakes worden gemaakt door de drie hoofdingrediënten (gekookte mais, suiker en vitamines) en eventuele andere ingrediënten samen te voegen en daar een deeg van te bereiden. Dit deeg wordt dan platgerold en geroosterd tot het de vorm van vlokken (flakes) heeft.

Uitvinder[bewerken | brontekst bewerken]

In 1897 richtte zevendedagsadventist John Harvey Kellogg, samen met zijn broer Will Keith Kellogg, de Sanitas Food Company op om hun graanproducten op de markt te brengen. Het standaardontbijt in die dagen voor de rijken bestond uit eieren en vlees; voor de armen was het griesmeel, meelproducten, vlokken en andere gekookte granen. John en Will kregen uiteindelijk ruzie over het toevoegen van suiker aan de ontbijtgranen en in 1906 opende Will zijn eigen bedrijf genaamd de Battle Creek Toasted Corn Flake Company -- de latere Kellogg Company. John Kellogg richtte toen de Battle Creek Food Company op om sojaproducten te ontwikkelen en verkopen.

Zie de categorie Cornflakes van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.