Corrie van Gorp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Corrie van Gorp
Van Gorp als Suzanne in Hotel de Botel (1976)
Van Gorp als Suzanne in Hotel de Botel (1976)
Algemene informatie
Volledige naam Cornelia Elizabeth van Gorp
Geboren 30 juni 1942
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1970-heden
Genre(s) cabaret, komedie, revue
Beroep actrice en zangeres
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Cornelia Elizabeth (Corrie) van Gorp (Rotterdam, 30 juni 1942) is een Nederlands actrice en zangeres.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Corrie van Gorp is een dochter van Piet van Gorp[1], die deel uitmaakte van het accordeontrio The Three Jacksons. Corrie van Gorp werd begin jaren 70 landelijk bekend toen zij samen met Willem Nijholt optrad in twee theatershows van Wim Sonneveld.

In 1975 speelde Van Gorp een van de hoofdrollen in de musical Een kannibaal als jij en ik van Freek de Jonge en Bram Vermeulen. Hetzelfde jaar was zij voor het eerst te zien in een revue van André van Duin. Samen met Frans van Dusschoten vormden zij jarenlang een populair revuegezelschap. Twee bekende typetjes die Van Duin en Van Gorp samen vertolkten waren meneer en mevrouw De Bok.

Van Duin bezorgde Van Gorp ook een aantal carnavalhits en filmrollen. Haar grootste succesnummers waren Zo slank zijn als je dochter (1977), Alie van de Wegenwacht (1980) en Ik ben tamboer (1981). Tol Hansse en Clous van Mechelen maakten de elpee Corrie van Gorp (1978) voor haar, met daarop onder andere de single Een Hollandse Boerenmeid.

Nadat Van Gorp zich uit het theater had teruggetrokken, woonde zij jarenlang in het buitenland. Ook heeft zij in de jaren 80 in Noordwijk, Zuid-Holland, gewoond. Later woonde zij in Rotterdam.

Haar (geplande) laatste optreden verzorgde zij op 24 september 2007 in Exloo, samen met Van Duin, Lee Towers en Ron Brandsteder en begeleid door onder anderen Bert Brandsma op bassaxofoon.

In 2009 was Van Gorp weer te zien op televisie als mevrouw De Bok, in de wekelijkse Dik Voormekaar Show van André van Duin en Ferry de Groot. In september 2009 opende ze (samen met Van Duin, als meneer en mevrouw De Bok) de jaarlijkse Draaiorgeldag in Amsterdam. Ook in het op 30 december 2009 uitgezonden programma ter ere van de 80ste verjaardag van Mies Bouwman trad zij samen met André van Duin op als meneer en mevrouw De Bok.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]