De Slangenserre

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Slangenserre
Oorspronkelijke titel The Reptile Room
Auteur(s) Lemony Snicket (Daniel Handler)
Vertaler Huberte Vriesendorp
Kaftontwerper Brett Helquist
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Reeks/serie Ellendige avonturen
Genre Roman
Uitgever HarperCollins
Voorloper Het Bittere Begin
Vervolg Het Rampzalige Raam
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

De Slangenserre (oorspronkelijke titel: The Reptile Room) is het tweede deel in de Ellendige avonturen-serie en is net als de andere delen geschreven door Lemony Snicket.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Na hun ellende in het huis van graaf Olaf komen de wezen dit keer terecht bij Dr. Montgomery Montgomery, kortweg Oom Monty. In tegenstelling tot zijn voorganger is Monty wel erg vriendelijk. Alles gaat goed, tot Monty's nieuwe assistent, Stefano, arriveert. De kinderen zien direct dat hij graaf Olaf in vermomming is. Stefano zal met hen meegaan op een expeditie naar Peru.

Een dag voor vertrek wordt Monty dood aangetroffen in de slangenserre. Volgens Stefano is hij gestorven door een slangenbeet en de assistent wil nog steeds naar Peru met de kinderen. De kinderen weten echter genoeg bewijsmateriaal te verzamelen om de schuld van Stefano/Olaf te bewijzen. Toch weet hij opnieuw te ontkomen. Het boek eindigt als een man, genaamd Bram, Monty's reptielenverzameling meeneemt, nadat Mr. Poe hem gebeld had de slangen een nieuw onderkomen te geven.

Externe link[bewerken]

De Slangenserre op www.ploegsma.nl[dode link]