Het Bittere Begin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Het Bittere Begin
Oorspronkelijke titel The Bad Beginning
Auteur(s) Lemony Snicket (Daniel Handler)
Vertaler Huberte Vriesendorp
Kaftontwerper Brett Helquist
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Reeks/serie Ellendige avonturen
Genre Roman
Uitgever HarperCollins
Vervolg De Slangenserre
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Het Bittere Begin (oorspronkelijke titel: The Bad Beginning) is het eerste deel van door de Lemony Snicket geschreven serie "Ellendige avonturen".

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Als de kinderen Violet, Claus en Sunny Baudelaire over het strand lopen krijgen ze van hun bankmedewerker Mr. Poe te horen dat hun beide ouders zijn overleden bij een brand, waarvan de oorzaak onbekend is. Tot Mr. Poe een nieuwe voogd heeft gevonden voor de drie kinderen, slapen ze bij hem thuis.

Hun nieuwe voogd heet Graaf Olaf en zodra Mr. Poe weer vertrokken is zegt hij dat de Baudelaire-kinderen gelijk hun klusjes kunnen doen en daarna eten maken voor Graaf Olafs gezelschap maken. De volgende dagen zit Graaf Olaf met zijn toneelgroep een plan uit te werken om het fortuin te stelen van de kinderen.

Als Violet de hoofdrol moet spelen in een toneelstuk wordt het plan van Olaf en zijn bende duidelijk. Violet moet in het toneelstuk trouwen met Olaf, maar de kinderen ontdekken dat het een echt huwelijkscontract is. Zo kan Olaf het fortuin van de kinderen stelen. Om Violet te dwingen laat hij Sunny opsluiten in een kooi. Violet tekent en Olaf denkt gewonnen te hebben. Maar Violet ondertekende het contract met haar linkerhand, waarmee het ongeldig is. Graaf Olaf wordt ontmaskerd, maar weet te ontkomen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]