East Devon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
East Devon
Niet-metropolitaans district in Engeland Vlag van Engeland
Situering
Land Engeland
County Devon
Regio South West England
Coördinaten 50°40'44"NB, 3°14'20"WL
Algemeen
Oppervlakte 814,3616[1] km²
Inwoners
(2018[2])
144317
(177 inw./km²)
ONS-code E07000040
Portaal  Portaalicoon   Verenigd Koninkrijk


Kust van Dorset en East Devon
Werelderfgoed cultuur
East Devon
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
UNESCO-regio Europa en Noord-Amerika
Criteria viii
Inschrijvingsverloop
UNESCO-volgnr. 1029
Inschrijving 2001 (25e sessie)
UNESCO-werelderfgoedlijst

East Devon is een Engels district in het zuidoosten van het shire-graafschap (non-metropolitan county OF county) Devon en telt 144.000 inwoners. De oppervlakte bedraagt 814 km².

Van de bevolking is 26,9% ouder dan 65 jaar. De werkloosheid bedraagt 2,0% van de beroepsbevolking (cijfers volkstelling 2001). Het is een van de minst etnisch gevarieerde districten van Engeland.

De grootste plaats in het district is Exmouth, maar het bestuurscentrum is gevestigd in Sidmouth. Andere plaatsen in het district zijn onder meer Axminster, Honiton, Budleigh Salterton, Seaton, Ottery St Mary en Branscombe. Die laatste plaats kwam in januari 2007 in het nieuws toen tijdens een storm het containerschip MSC Napoli voor de kust omsloeg en een deel van haar lading verloor, met als gevolg vele containers die op het strand aanspoelden.

Civil parishes in district East Devon[bewerken | brontekst bewerken]

All Saints, Awliscombe, Axminster, Axmouth, Aylesbeare, Beer, Bicton, Brampford Speke, Branscombe, Broad Clyst, Broadhembury, Buckerell, Budleigh Salterton, Chardstock, Clyst Honiton, Clyst Hydon, Clyst St. George, Clyst St. Lawrence, Clyst St. Mary, Colaton Raleigh, Colyton, Combe Raleigh, Combpyne Rousdon, Cotleigh, Dalwood, Dunkeswell, East Budleigh, Exmouth, Farringdon, Farway, Feniton, Gittisham, Hawkchurch, Honiton, Huxham, Kilmington, Lands Common to Axminster and Kilmington C.P.s, Luppitt, Lympstone, Membury, Monkton, Musbury, Nether Exe, Newton Poppleford and Harpford, Northleigh, Offwell, Otterton, Ottery St. Mary, Payhembury, Plymtree, Poltimore, Rewe, Rockbeare, Seaton, Sheldon, Shute, Sidmouth, Southleigh, Sowton, Stockland, Stoke Canon, Talaton, Uplyme, Upottery, Upton Pyne, Whimple, Widworthy, Woodbury, Yarcombe.

Kiesdistrict[bewerken | brontekst bewerken]

East Devon is ook de naam van een kiesdistrict voor het Engelse lagerhuis, wat echter maar een deel van het bestuurlijke district omvat.