Eveline Stallaart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Eveline Stallaart
Eveline Stallaart (ongedateerde foto)
Algemene informatie
Geboren Heeze, 1982
Nationaliteit Nederlands
Beroep seksuoloog en psycholoog
Bekend van o.a. RTL Boulevard, LINDA.tv, De Telegraaf, Married at First Sight, Vandaag Inside
Medische informatie
Specialisme seksuologie, psychologie
Website https://www.essh.nl
Portaal  Portaalicoon   Geneeskunde

Eveline Stallaart (Heeze, 1982) is een Nederlands seksuoloog en psycholoog. Zij heeft een seksuologiepraktijk in Amsterdam en is als deskundige betrokken bij verschillende media zoals RTL Boulevard en De Telegraaf.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Stallaart is geboren in Heeze.[1] Zij volgde haar middelbare school aan Scholengemeenschap Augustinianum te Eindhoven. Vervolgens studeerde zij Psychologie aan de Universiteit Maastricht waar zij in 2008 haar Master titel (MSc) behaalde in de Klinische Psychologie. Na haar studie deed zij ervaring op in de verslavingszorg bij Jellinek en op de afdeling Seksuologie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (tegenwoordig OLVG West) te Amsterdam.[2] Sinds 2013 heeft zij haar eigen seksuologiepraktijk ESSH (Eveline Stallaart Sexual Health).[3]

Media[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2016 is Stallaart als seksuologe regelmatig te zien bij RTL Boulevard. Ook was zij te zien bij RTL Late Night, LINDA.tv[4] en het RTL 5 programma Galileo.[5] Ook in andere media zoals De Telegraaf, Elle, Marie Claire, Glamour en NU.nl zijn artikelen met Stallaart gepubliceerd.[4] Stallaart is sinds januari 2020 als seksuoloog en psycholoog te zien in het RTL 4-programma mee aan Married at First Sight.

In 2022 deed Stallaart mee aan het televisieprogramma De Alleskunner waar ze 14de eindigde. In 2023 deed ze mee aan het televisieprogramma Weet Ik Veel en was ze te gast bij Vandaag Inside. In het najaar van 2023 was ze ook te zien als deelnemer in De Slimste Mens. In 2024 deed ze mee aan het televisieprogramma Praat Nederlands met me.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

In het voorjaar van 2024 bracht Stallaart haar eerste boek uit onder de naam Even tussen ons bij Uitgeverij Het Spectrum.

Bestseller 60[bewerken | brontekst bewerken]

Boeken met noteringen in de Nederlandse Bestseller 60 Jaar van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Even tussen ons 2024 14-02-2024 18 2

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]