Exen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Exen
Genre Komedie
Bedenker Bert Van Dael
Hoofdrollen Serine Ayari
Bart Hollanders
Eva Binon
Ella-June Henrard
Charlotte Timmers
Janne Desmet
William Boeva
Regie Pieter Van Hees
Scenario Bert Van Dael
Joost Vandecasteele
Bert Moerman
Gitte Nuyens
Camera Kamiel Doens
Montage Bert Jacobs
Kostumering Manu Verschueren
Visagie Natasha Matheuwezen
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Producent Bert Van Dael
Gitte Nuyens
Coproducent Marc Goyens
Productiebedrijf Wilder Content
Uitzendingen
Start 4 september 2023 (Streamz)
26 september 2023 (VTM)[1]
Einde 31 oktober 2023 (VTM)
Afleveringen 6
Seizoenen 1
Netwerk of omroep VTM
Zender VTM
Streamingdienst Streamz
VTM GO
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Exen is een Vlaamse komische televisieserie uit 2023 verspreid via Streamz en publieke uitzending door de VTM in regie van Pieter Van Hees naar een idee en scenario van showrunner Bert Van Dael.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Nadat turnleraar Gilles Trio patholoog Yasmine Ben Hamza ten huwelijk heeft gevraagd, ontdekt deze laatste door ontmoetingen met de exen van Gilles dat Gilles niet altijd de waarheid heeft verkondigd en het zelfs moeilijk blijft hebben correct te handelen en eerlijk te communiceren. Uiteindelijk na de verhalen gehoord te hebben van Inge Clarysse, de speelgoedverkoopster die Gilles bedrogen had, Ruth, de kinesiste die aan Gilles een strontarmpje overhoudt, Clara, de schooldirecteur die met Gilles telkens weer seks heeft en Flo Cnudde, de studievriendin die na Gilles liefde vindt bij Vanessa, verbreekt Yasmine de verloving en relatie en wordt de locatie en aankleding van het droomhuwelijk dat Flo aan het uitwerken was voor Gilles en Yasmine overgenomen voor het huwelijk van Flo en Vanessa zelf. Het is pas vele maanden later, wanneer Gilles alleenstaande papa is geworden van een baby die hij met Clara kreeg, dat een nieuwe ontmoeting tussen Gilles en Yasmine op de parking van een supermarkt misschien terug de kans biedt voor hun relatie opnieuw op te bloeien.

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma is een productie van Wilder Content. Opnames waren er van augustus tot november 2022 onder meer aan de Kaaien in Aalst, in de straten van Doel, in basisschool De Parel in Niel, in het parkdomein Kasteel Zellaer in Bonheiden en in Gent, Antwerpen en Brussel.

Omdat regisseur Pieter Van Hees zich uiteindelijk toch niet helemaal kon vinden in het eindresultaat van de productie die mee door showrunner Bert Van Dael werd gestuurd, werd zijn bijdrage op de generiek weergegeven als regie door Ivo Debeest.[2]

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]