Gebruiker:Chescargot/Michiel de Nooij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
{ne|1=Bronloos. WP:BLP gaat hier niet op (aangenomen dat deze persoon inderdaad is overleden). Zijn naam heeft welgeteld 1 hit in google in een artikel uit 2019 in een krant. Geboortedatum komt hier terug, maar dan zou het artikel Michiel Clinton de Nooy moeten heten. Voorheen genomineerd als nuweg, maar sindsdien uitgebreid tot een artikel met wat inhoud.|2=2022|3=03|4=05}}
Michiel de Nooij
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Michiel Clinton de Nooij
Geboren 2 juni 1948
Overleden 13 maart 2004
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Beroep(en) Edelsmid, beeldhouwer
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Michiel Clinton (Michiel) de Nooij (Aalst-Waalre, 2 juni 1948Son en Breugel,[1] 13 maart 2004) was een edelsmid en beeldend kunstenaar.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

De Nooij deed van 1966 tot 1971 zijn kunstopleiding aan de Academie van Beeldende Kunst en Nijverheid te Arnhem en van 1971 tot 1972 aan de Akademie Industriële Vormgeving te Eindhoven.[1]

De Nooij maakt vele sieraden en beelden voor particulieren, bedrijven, gemeentes en instellingen. Hij werkte in alle soorten materialen van messing tot witgoud. Ook werkte hij met hout en steen.

Zijn oeuvre bestaat uit sieraden en gebruiksvoorwerpen zoals ringen, oorsieraden, armbanden, halssieraden, das- en verenigingsspelden, erepenningen, medailles, lepelsets, prijzen, hoofdmansschilden,[2] en relatiegeschenken. Hij maakte ook de burgemeestersketen voor Son en Breugel.

Zijn grote kunstwerken, zoals die in Son[3] en Breugel[4][5], Eindhoven en Riyad, zijn vervaardigd in roestvaststaal en brons.

Oeuvre[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Chescargot/Michiel de Nooij van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

Categorie:Nederlands edelsmid Categorie:Nederlands beeldhouwer