Gebruiker:Eraburis/Archief1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is het archief van Eraburis mijn overlegpagina tot oktober 2008


Hallo gebruiker, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.775 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Vincentsc 14 okt 2006 13:19 (CEST)

oude Rome[bewerken | brontekst bewerken]

Hey,

ik heb gezien dat je verscheidene artikels ivm. het oude Rome hebt bewerkt. Misschien dat je dan al volgend portaal bent tegengekomen: Er is trouwens ook een aparte overlegpagina voor onderwerpen in verband met de oudheid waar je vragen kan stellen aan andere Wikipedianen met interesse voor de oudheid: Wikipedia:Overlegpagina voor de Oudheid.

Vincentsc 18 okt 2006 20:31 (CEST)

Nogmaals welkom[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Eraburis, welkom op Wikipedia. Je weg vinden is niet makkelijk in de enorme brij van pagina's. Het welkomsbericht hierboven moet enige uitkomst bieden, maar mocht je nog meer vragen hebben, aarzel dan niet die te stellen. Groet,Bontenbal 19 okt 2006 12:29 (CEST)

[[Rome]][bewerken | brontekst bewerken]

Hier is het stuk over het Romeinse Leger tijdens de republiek in het Engels. In het Nederlands staat hier, vanaf hier op deze pagina staat echter veel meer. Dit is echter niet de juiste pagina voor deze informatie. Deze pagina's zouden gebundeld kunnen worden tot een andere pagina. Het artikel Romeinse leger zou hier bijgevuld kunnen worden. Wat ook zou kunnen is dat hier een kort stuk staan, met een verwijzing naar het hoofdartikel. Dat zou dan Romeins leger tijdens de republiek kunnen heten of eventueel Romeins Republikeins leger. Hopelijk kun je hier wat mee, amoi. Vincentsc 2 nov 2006 17:13 (CET)


Linkfixen Rome[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Eraburis,

Ik ben hier mee bezig en zag dat er op jouw GP en/of OP minimaal één link [[Rome]] staat die naar de DP Rome gaat. Wil je zo vriendelijk zijn, indien relevant, deze zelf aan te passen, in bv. [Rome (stad)], [Romeinse Rijk], [Vaticaan] of [Heilige stoel]. Zie de DP voor meerdere betekenissen. Alvast bedankt. Algont 3 nov 2006 01:18 (CET)

Vraag[bewerken | brontekst bewerken]

IVM je vraag op je gebruikerspagina: Wikipedia:Toch een paar regels. Vincentsc 9 nov 2006 09:31 (CET)

Ik had deze pagina eigenlijk zelf al gevonden maar had de tekst op mijn GP nog niet veranderd. Toch bedankt! Eraburis 17 nov 2006 20:14 (CET)

Leger van de Romeinse Republiek[bewerken | brontekst bewerken]

Moj, ik heb het artikel Leger van de Romeinse Republiek aangemaakt. ik heb hierbij ook als bron een boek gebruikt. Wil je er nog even naar kijken en eventueel aanvullen of verbeteren? Vincentsc 2 dec 2006 11:37 (CET)

Het ziet er mooi uit :) goed overzichtelijk ingedeeld en bevat veel informatie in weinig woorden. Well done, lad! Eraburis 12 dec 2006 10:50 (CET)

PvdW: Bedankt voor je stem[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Eraburis/Archief1, bedankt voor je stem. Het portaal Fantasy is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 17 dec 2006 20:49 (CET)

Beste Eraburis, goedenmorgend. Via Dryke heb ik vernomen dat je eveneens informatie wou hebben over "houscarls" en "thengs". Het artikel over de housecarls en thengs is historisch juist. Deze hadden natuurlijk niets te maken met de Gulden Sporenslag, waar wel tijdens de Slag van Hastings. Maar er werd een link gelegt naar de ridders te paard met hun zware uitrustingen, dat die eveneens zwaar getooid waren met maliënkolders. Je moet je inbeelden dat deze, weliswaar getrainde sodaten en ridders, die menig gewicht moesten torsen ook moe konden worden na een lange strijd, in tegenstelling van het gewone voetvolk, dat minder beschermd, vocht, maar meer bewegingsvrijheden had. Sowieso een ridder te paard die met zijn rijdier viel, was eigenlijk verloren. Mijn bronnen komen uit de "Historische verhalen" - 16e reeks n°4 - "Willem de Veroveraar" van Rika Muchez. Deze historische informatie komen van de Sikkel N.V. Antwerpen en werden ingevoerd voor de scholen. Me dunkt dat ze de scholen geen verkeerde informatie mochten verstrekken aangaande historische juistheid. Wees maar gerust, ik schrijf geen onjuiste artikelen, en als er iets fout was in mijn eigen artikelen, na verder nazoeking, verbeter ik dat meteen tot de totale juistheid. Groetjes, Renegade.

Moord op Louis Seveke[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Eraburas, waarom heb je het woord "koelbloedig" bij de moord bij Louis Seveke weggehaald ? Weet je soms iets meer van ? Dan horen we dat graag (het onthouden van kennis van een misdrijf is overigens zeer strafbaar) Zoals gepubiceerd is doelgericht twee keer op zijn lichaam geschoten, Ron4.

Hoi, de reden dat ik dat heb gedaan, was omdat het mij niet erg neutraal overkwam. Hoewel ik natuurlijk tegen elke moord ben, vond ik een wijziging waarbij alleen het woord "koelbloedig" werd neergezet meer lijken op het geven van een oordeel over de moord. Het klonk mij iets te veel als een mening in de oren. Als dit niet je bedoeling was geweest, dan mag je het natuurlijk weer terugzetten. Ik vind overigens wel, dat er een verschil tussen doelbewust op iemand schieten en koelbloedig op iemand schieten. Al is het alleen maar, door de negatieve bijklank, waardoor het op een mening kon lijken. Eraburis 16 mrt 2007 07:58 (CET)

Sorry, was iets te emotioneel in mijn reactie. Zal er doelbewust van maken, dan geeft het in ieder geval weer dat de dader hem specifiek en doelgericht wilde doden. met vriendelijke groet, Ron4.

Vandalismebestrijding[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, als je vandalisme ongedaan maakt, zou je dit dan aan willen tekenen in het dossier op de overlegpagina van de vandaal? Zie ook Wikipedia:Vandalismebestrijding. Grz, Ciell 19 mrt 2007 12:01 (CET)

PvdW: Bedankt voor je stem[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Eraburis/Archief1,
bedankt voor je stem. Het portaal Tachtigjarige Oorlog is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Kameraad Pjotr 20 mrt 2007 17:54 (CET)

overhead projector[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb van overhead projector een redirect gemaakt naar overheadprojector, nuweg was dus niet noodzakelijk. EdBever 22 mrt 2007 13:31 (CET)

Oke, maar volgende keer als je een nieuw artikel maakt eerst ff kijken of het niet al op wikipedia onder een andere naam. Eraburis 22 mrt 2007 13:58 (CET)

Ja...?[bewerken | brontekst bewerken]

Prachtig hoor, die toevoeging op Gebruiker:Vincentsc/Humor, heel leuk een fragment, maar wat betekent het eigenlijk? Ik zou graag een Nederlandse vertaling zien, anders kan het weer woeps de prullenbak in. Vincentsc 16 apr 2007 20:33 (CEST)

Okee, die komt er ook wel op. Eraburis 17 apr 2007 11:28 (CEST)