Gebruiker:Robertschipper/Likewise.ly

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is het persoonlijke kladblok van Robertschipper.
Een kladblok is een subpagina van iemands gebruikerspagina. Het dient als testruimte voor de gebruiker en om nieuwe artikelen of langere toevoegingen aan bestaande pagina's voor te bereiden.

Let op: je kladblok opslaan gaat met de knop 'publiceren'. De pagina wordt daarmee nog niet in de openbare encyclopedie geplaatst en blijft een kladpagina. De kladblokpagina is wel zichtbaar (voor iedereen die wat meer van Wikipedia) en mag dus geen onoorbare dingen te bevatten.

Het is, ook in een kladblok, uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal van derden te publiceren.
Enkele handige links: Spiekbriefje | Snelcursus

Andere testplaatsen: De algemene zandbak | De probeerpagina van de snelcursus | De sjabloonzandbak

Likewise.ly
Logo
Rechtsvorm Besloten vennootschap
Oprichting 2017 in Breda, Nederland
Oprichter(s) Martijn Vermeulen
Robert-Jan Schipper
Maik Gijzen
Sleutelfiguren Martijn Vermeulen (CEO)
Robert-Jan Schipper (CTO)
Ed van Domburg
Rick ter Wee
Hoofdkantoor Ridderkerk, Nederland
Producten Platform (bedrijven)
Mobiele App (kandidaten)
Website www.likewise.ly
Portaal  Portaalicoon   Economie

Likewise.ly is een Platform als een Service (PaaS) dat ingezet wordt om een sociaal netwerk te vormen waarin bedrijven en kandidaten op een eenvoudige manier kennis met elkaar kunnen maken. Bedrijven die aangesloten zijn op dit netwerk, krijgen een gepersonaliseerd platform waarin alle vacatures, kandidaten en sollicitaties te beheren zijn. De te beheren onderdelen zijn ook wel te vergelijken met een Applicant Tracking System (ATS). Het grote verschil zit in de verwerking van de sollicitanten. Van binnenkomst tot plaatsing. Een traditioneel proces gemoderniseerd is wat de software toekomstbestendig gemaakt. Ieder platform beschikt over een eigen vacaturebank/werken bij omgeving, een wervingsmodule die automatisch talent pools genereert en een volledig digitaal sollicitatieproces.

Voor kandidaten is er een mobiele app die te downloaden is in de App Store en de Google Play Store. Deze mobiele app heeft de gebruiksvriendelijkheid van een Tinder. Kandidaten kunnen zich eenvoudig aanmelden met Facebook of LinkedIn en zijn ten alle tijden in beheer van hun eigen data (profiel) waardoor bedrijven met een eigen platform vol met kandidaten volledig AVG-Proof zijn. Door deze functionaliteit zijn een traditioneel cv en motivatiebrieven niet meer nodig. Een kandidaat heeft een profiel, dat gelijk staat aan een volwaardig cv, waarmee zij solliciteren en hun motivatie achterlaten middels een videosollicitatie. Alle sollicitaties worden verzameld in een gepersonaliseerde inbox die volledig transparant is doordat kandidaten weten in welke stap van het sollicitatieproces zich bevinden.

Likewise.ly staat voor vernieuwing, de gebruikerservaring omtrent solliciteren en werven te vereenvoudigen, efficiëntie, het optimaliseren van effectiviteit en alle communicatie die gepaard gaat met werven te centraliseren.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

April 2017[bewerken | brontekst bewerken]

In aanloop van de politieke verkiezingen, wilden politieke partijen voor meer werkgelegenheid zorgen terwijl er al een mismatch was op de arbeidsmarkt. Dit was het startpunt waarop Martijn Vermeulen op het idee kwam om tinder voor jobs op te zetten. Samen met zijn jongste neefje Maik Gijzen en Robert-Jan Schipper zijn zij het idee gaan onderzoeken en uit gaan werken. Na een zorgvuldig marktonderzoek kwamen zij al gauw op het idee om tinder voor jobs als vertrekpunt te nemen en hierop uit te bouwen om het sollicitatieproces gebruiksvriendelijker, laagdrempeliger en vooral leuker te maken. Robert-Jan Schipper werd verantwoordelijk voor de technische implementatie en ontwikkelde een prototype van de app, waar Martijn Vermeulen en Maik Gijzen startten met het bouwen van de onderneming.

November 2017[bewerken | brontekst bewerken]

Overeenkomst met financierders opgesteld en vastgelegd om hiermee de start van de ontwikkeling te initiëren. Kort hierna de ontwikkeling geïnitieerd, waarin de mobiele app en het portaal voor werkgevers van de grond af ontwikkelt is met de nieuwste technologieën. Denk hierbij aan React en React Native dat ontwikkelt is door Facebook.

December 2018[bewerken | brontekst bewerken]

Lancering van de Mobiele App en het platform voor werkgevers. De activatie van de eerste bedrijven en een social media campagne die binnen 4 maanden 4500 (latent) werkzoekenden wist te activeren met de inzet van Facebook en Instagram en een campagne die liet zien dat het aantrekken van nieuw talent ook op een andere manier kan. Een manier die past bij nu. Swipe. Like. Work.

Onderdelen[bewerken | brontekst bewerken]

Likewise.ly is ontstaan om de gebruikerservaring te vereenvoudigen, efficiëntie en effectiviteit te optimaliseren en alles omtrent het werven te centraliseren.

Vacaturebank / werken bij omgeving[bewerken | brontekst bewerken]

Ieder platform beschikt over een eigen vacaturebank met vacatures die te benaderen zijn door kandidaten die de website bezoeken. Dit is tevens belangrijk voor de indexering op Google en andere zoekmachines. Iedere vacaturebank wordt in stijl van het bedrijf opgeleverd en alle vacatures die hieronder hangen laten zien wat je kunt verwachten van het sollicitatieproces. Wat de cultuur van het bedrijf is en welke primaire/secundaire arbeidsvoorwaarden gepaard gaan met de vacatures.

Geautomatiseerde talent pools[bewerken | brontekst bewerken]

Talent pools worden automatisch gegenereerd door een eigen gecreëerd algoritme. Dit algoritme zorgt ervoor dat alleen de meest relevante kandidaten getoond worden, ook wel een shortlist. De kandidaten die in deze lijst naar voren komen zijn geselecteerd op basis van harde vaardigheden (werkervaring, opleidingsniveau en skills) en menselijke vaardigheden (competenties en cultuur). Door de combinatie hiervan zijn de kandidaten die getoond worden een stuk accurater en waardevoller.

Digitaal sollicitatieproces[bewerken | brontekst bewerken]

Kandidaten die solliciteren komen in een inbox terecht, waarin de kandidaten gesegmenteerd zijn per vacature. De gehele communicatie tussen het bedrijf en de kandidaten wordt afgevangen in het sollicitatieproces die volledig digitaal is. Onderdelen van die proces zijn:

Het netwerk[bewerken | brontekst bewerken]

Bedrijven hebben de mogelijkheid om hun platform privé te zetten of open te stellen aan alle andere platformen die gekoppeld zijn aan het Likewise.ly netwerk. Alle kandidaten die aangetrokken zijn door de bedrijven, worden in één grote pool verzameld. Alle kandidaten overblijven nadat een vacature vervuld is, hebben nu ook de mogelijkheid bij partners aan de slag te gaan zonder daar apart voor te registreren. Likewise.ly ondersteund hiermee Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Likewise.ly heeft niets liever dan dat kandidaten zo snel mogelijk aan een baan komen en bedrijven zo snel mogelijk aan kandidaten komen. Iedereen helpt elkaar.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Officiële website

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

[1] [2] [3] [4]

  1. Jouw eigen vacature app om potentiële werknemers te bereiken. Het Ondernemersbelang. Geraadpleegd op 20 januari 2020.
  2. Qhuba en werkdatingapp Likewise.ly slaan handen ineen. www.consultancy.nl (13 mei 2019). Geraadpleegd op 20 januari 2020.
  3. Qhuba en Likewisely samen in recruitment. www.hrtechreview.nl. Geraadpleegd op 20 januari 2020.
  4. Likewise.ly en Qhuba gaan de samenwerking aan | Qhuba. Qhuba Nederland (11 april 2019). Geraadpleegd op 20 januari 2020.

[[Categorie:Software]] [[Categorie:Cloud]] [[Categorie:Werving]] [[Categorie:Recruitment software]]