Naar inhoud springen

Gebruiker:Vanhoutte.thomas/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
ORMIT Holding BV
Motto of slagzin Enjoy Talent
Oprichting 1994
Sleutelfiguren Hetty van Ee[1], Thomas de Wulf[2][3]
Hoofdkantoor Vlag van Nederland Dorpsstraat 85, 3732 HH De Bilt
Vlag van België Tervurenlaan 412, 1150 Brussel
Werknemers 200[4]
Producten Consulting, Management, Outsourcing, Traineeships, Leiderschap
Website ORMIT
Portaal  Portaalicoon   Economie

ORMIT is een dienstverlener gespecialiseerd in traineeships en leiderschapsontwikkeling. De kernactiviteit van het bedrijf is het opleiden van pas universitair afgestudeerden of met een eerste werkervaring tot managers[5], met focus op persoonlijk leiderschap[6][7]. Verder adviseert ORMIT andere bedrijven over management traineeships[8][9] en het ontwikkelen van leiderschap[10].

Als werkgever bekleedt ORMIT al jaren een hoge positie in diverse werkgeversonderzoeken[11][12][13][14].

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

ORMIT ontstond in 1994[15] in Nederland als dochteronderneming van Ordina[16] (Euronext: ORDI). ORMIT B.V. breidde de activiteiten uit naar België met de oprichting van ORMIT België NV in 1999[17][18]. In 2010 is zowel ORMIT B.V. als ORMIT België NV door een management buyout in handen gekomen van het management en deels van de investeringsmaatschappijen Van Lanschot Participaties (het participatiebedrijf van Van Lanschot Bankiers) en Berk Partners[19][20].

Kernactiviteit[bewerken | brontekst bewerken]

ORMIT helpt organisaties bij het vinden, ontwikkelen en binden van pas universitair afgestudeerden of met een eerste werkervaring[21]. Deze aanpak voert het bedrijf uit met traineeprogramma’s[22]. Dit zijn programma’s waarbij trainees in een 2-jarig programma verschillende opdrachten uitvoeren bij verschillende organisaties[23]. De ontwikkeling van deze ORMIT’ers, zoals het bedrijf haar trainees noemt, bestaat uit: coaching, training, opdrachten, intervisie en de ervaring bij ORMIT. Verder maakt ORMIT traineeships op maat voor organisaties en biedt ze programma’s aan voor talent- en leiderschapsontwikkeling.

ORMIT is actief in Nederland en België en heeft vestigingen in De Bilt en Brussel. ORMIT werkt samen met onder meer ASML[24], Rabobank, Philips[25], DSM, Belastingdienst, ABN AMRO, BNP Paribas Fortis[26][27], bpost, en Coca-Cola.


Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  • (en) ORMIT België
  • (nl) (en) ORMIT Nederland

Categorie:Nederlands bedrijf