Goedele Vermeiren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Goedele Vermeiren
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Goedele Vermeiren
Geboren Mortsel, 8 februari 1962
Kieskring Flag of Antwerp.svg Antwerpen
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij N-VA
Functies
2007 - heden Gemeenteraadslid Mortsel
2010 - 2014 Vlaams Parlementslid[1]
2013 - 2015 Schepen Mortsel
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Onderwijs

Goedele Vermeiren (Mortsel, 8 februari 1962)[2] is een Belgisch Vlaams-nationalistisch politica voor N-VA.

Levensloop[bewerken]

Vermeiren is een licentiaat geschiedenis, afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven en was beroepshalve sinds 1997 tot 2010 actief als lerares geschiedenis aan het Sint-Gabriëlcollege in Boechout. Vorige professionele activiteiten waren onder meer medewerkster Rijksarchief Antwerpen, redactiemedewerker Studio Brussel en stafmedewerkster Davidsfonds.

Na de rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 kwam ze op 7 juli 2010 voor de kieskring Antwerpen in het Vlaams Parlement terecht als opvolger van Sophie De Wit, die de dag ervoor de overstap maakte naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ze werd aangesteld als onderwijscommissaris[3]. Ze bleef Vlaams volksvertegenwoordiger tot eind mei 2014. Bij de Vlaamse verkiezingen van 25 mei 2014 stond ze op de 12de plaats in de kieskring Antwerpen, maar raakte ze net niet herverkozen.

Tevens is ze gemeenteraadslid in Mortsel, alwaar ze een tijdlang fractievoorzitster was en vervolgens schepen werd. Eind 2015 stopte ze als schepen.[4] Ten slotte is ze lid van het partijbestuur en de partijraad.