Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
Ontwikkelaar Rockstar North
Uitgever Take-Two Interactive
Releasedatum
  • Xbox 360
  • 29 oktober 2009
  • PS3, Windows
  • 16 april 2010
Genre Openwereldspel, Adventure, Actie
Leeftijdsklasse PEGI: 18+
Platform PlayStation 3
Xbox 360
Microsoft Windows
Media Dvd, Blu-ray
Navigatie
Voorloper Grand Theft Auto: San Andreas
Vervolg Grand Theft Auto V
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony is het tweede downloadbare uitbreidingspakket (DLC) van Grand Theft Auto IV. Deze uitbreiding is te verkrijgen via Xbox 360, PlayStation 3 en pc

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

In "Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony" speelt de speler als Luis "Fernando" Lopez, een Dominicaanse gangster, die werkt als bodyguard voor "Gay" Tony Prince, een nachtclubeigenaar. In TBoGT speelt het nacht- en dagleven van Liberty City een grote rol. Er zijn ook nieuwe mogelijkheden zoals parachutespringen, golfen en dansen en er zijn ook een aantal nieuwe voertuigen beschikbaar zoals tanks, nieuwe helikopters en sportauto's.

TBoGT introduceert zeven nieuwe wapens, naast de vijftien wapens die al in GTA IV bestonden. Ieder wapentype (handpistolen, assault rifles, thrown weapons, shotguns en snipers) heeft een derde graad gekregen, behalve de handwapens. Dit houdt in dat de wapens hier geïntroduceerd sterker zijn dan de twee types van dat wapen in GTA IV. Er zijn twee nieuwe types SMG's ontworpen, de Gouden Uzi, als beloning in de op een na laatste missie, en de Advanced SMG. De Gouden Uzi geeft niet erg veel voordeel tegenover de Advanced SMG, dus dit wapen kan eerder worden gezien als een soort trofee.

TBoGT introduceert ook twintig nieuwe voertuigen en daarnaast zijn vier auto's die in GTA IV wel in de bestanden gezien waren, maar niet rijdbaar waren, in dit deel wel te berijden.

Ook is het nachtleven een stuk belangrijker geworden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Wetenswaardigheden[bewerken | brontekst bewerken]