Hakkelaarsbrug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hakkelaarsbrug
Plaats in Nederland Vlag van Nederland
Situering
Provincie Vlag Noord-Holland Noord-Holland
Gemeente Vlag Gooise Meren Gooise Meren
Woonplaats (BAG) Muiderberg
Detailkaart
Locatie in de gemeente
Locatie in de gemeente
Portaal  Portaalicoon   Nederland
De Hakkelaarsbrug over de Naardertrekvaart.

Hakkelaarsbrug is een buurtschap maar ook een ophaalbrug en behoort tot de gemeente Gooise Meren. De buurtschap bestaat uit een tweetal straten, de Naarderstraatweg en de Googweg en ligt vlak bij de aansluiting van de A1 met de A6 op 6 km van Bussum, dicht bij Muiderberg.

De Hakkelaarsbrug is een ophaalbrug over de de Naardertrekvaart, een oude trekschuitverbinding tussen Amsterdam en het Gooi. De Googweg loopt vanuit Muiderberg na de brug en de kruising met de Zuidpolderweg en de Naardervaart over in de Goog. Aan de noordkant dragen ook een aantal zijwegen de naam Googweg.

Verder zijn er vele groepsschuilplaatsen in de omgeving te vinden. Langs de A1 is tevens de Verzorgingsplaats Hackelaar gelegen. Tot 1939 was dit een bekend knooppunt waar de aftakking van de Gooise Stoomtram (Gooise Moordenaar) naar Muiderberg begon. Tegenwoordig wordt dit vervoer verzorgd door Connexxion-buslijn 110.

Tot 1 januari 2016 behoorde Muiderberg tot de gemeente Muiden. Als gevolg van een gemeentelijke herindeling werd Muiden met Bussum en Naarden samengevoegd tot de fusiegemeente Gooise Meren.

Trivia[bewerken]

Noten[bewerken]

  1. www.dodenakkers.nl:Muiden