Hammerbrug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hammerbrug
langs onderen gezien
langs onderen gezien
Algemene gegevens
Locatie Hauset (Raeren)
Coördinaten 50° 42′ NB, 6° 3′ OL
Overspant Geul
Lengte totaal 200 m
Hoogste punt 30 m
Langste overspanning 100 m
Beheerder Infrabel
Bouw
Bouwperiode 1999-2000
Opening 2000
Bouwkosten € 8.000.000
Gebruik
Huidig gebruik treinverkeer
Spoorlijn spoorlijn 37
Architectuur
Type vakwerkbrug
Materiaal staal en beton
Hammerbrug
Hammerbrug
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer

De Hammerbrug (Duits: Hammerbrücke) is een spoorviaduct bij Hauset, een deelgemeente van Raeren in de Belgische provincie Luik. Het viaduct overspant de vallei van de Geul. Het is onderdeel van spoorlijn 37, net voorbij de aansluiting met de HSL 3 en wordt ook gebruikt door de hogesnelheidstreinen van en naar Duitsland. Het viaduct is 200 m lang en wordt beheerd door Infrabel.

Het huidige viaduct werd geconstrueerd in 1999, ter vervanging van het oude gelijknamige viaduct, dat was gebouwd in baksteen en staal. Bij de ombouw van de bestaande spoorlijn 37 voor hogesnelheidstreinen, werd vastgesteld dat het oude viaduct, zwaar beschadigd tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de belastingen van een hogesnelheidstrein niet aan zou kunnen.

Omdat het Geuldal hier quasi symmetrisch is, staat de 30 meter hoge pijler precies in het midden van het viaduct. Samen met de beide brughoofden ondersteunt deze pijler de twee overspanningen van elk 100 meter. Normaal gezien moet bij zulke overspanningen een uitzettingsvoeg in de sporen worden aangebracht, maar dat is bij de Hammerbrug niet nodig. Wanneer de zon op haar hoogste punt staat, bevinden de onderste langsliggers van de overspanningen zich in de schaduw, met aanzienlijk minder uitzetting tot gevolg. Hierdoor waren er ook geen uitzettingsvoegen nodig in de langgelaste rails voor de hogesnelheidslijn.

Externe link[bewerken]