Harbourside Park

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Harbourside Park
Harbourside Park gezien vanop de kade
Type Stadspark
Locatie St. John's, Newfoundland
(Vlag van Canada Canada)
Coördinaten 47° 34′ NB, 52° 42′ WL
Oppervlakte ca. 30 are
Detailkaart
Harbourside Park (Newfoundland)
Harbourside Park
Portaal  Portaalicoon   Canada

Harbourside Park is een park van zo'n 30 are in St. John's, de hoofdstad van de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Het kleine stadspark huisvest onder meer de bekende hondenstandbeelden die de provincie symboliseren.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Harbourside Park ligt, zoals de naam aangeeft, aan de oever van de haven van St. John's, in het hart van Downtown St. John's. Het is de enige publieke plaats die tot aan het water van de haven reikt. Het parkje ligt langs de andere zijde aan Water Street, recht tegenover het Nationaal Oorlogsmonument van Newfoundland.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Het park werd aangelegd ter herinnering van het claimen van Newfoundland voor Engeland door Sir Humphrey Gilbert in 1583. Het telt daarom een groot aantal informatiepanelen die het hebben over de geschiedenis van zowel de provincie als de stad.

Het park is vooral bekend vanwege de bronzen standbeelden van een newfoundlander en een labrador-retriever, de hondenrassen vernoemd naar de twee gebiedsdelen van de provincie. De honden zijn iets groter dan levensecht en zijn een kunstwerk van de Bulgaars-Canadese beeldhouwer Luben Boykov.

In de zomermaanden is er in het park iedere vrijdagmiddag een gratis door de stad georganiseerd concert.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Harbourside Park van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.