Downtown St. John's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Downtown St. John's
Wijk in Canada Vlag van Canada
Downtown St. John's (Newfoundland en Labrador)
Downtown St. John's
Situering
Provincie Newfoundland en Labrador
Censusdivisie Divisie Nr. 1
Regional service board Eastern Region
Gemeente St. John's
Coördinaten 47° 34′ NB, 52° 43′ WL
Algemeen
Oppervlakte ca. 3,0 km²
Inwoners
(2016)
9.431
(ca. 3.100 inw./km²)
Overig
Website https://downtownstjohns.com/
Foto's
Zicht op Downtown St. John's
Zicht op Downtown St. John's
Portaal  Portaalicoon   Canada

Downtown St. John's is het historisch centrum en tegelijk het zakendistrict van St. John's, de hoofdstad van de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De buurt ligt aan de noordwestelijke zijde van de haven van St. John's en vormt het hart van de stad op het vlak van onder meer handel, cultuur, entertainment en toerisme. De belangrijkste straten van Downtown St. John's zijn Water Street, George Street en Duckworth Street.

De buurt telt verschillende belangrijke gebouwen, zoals het provinciale museum The Rooms, het stadhuis, enkele federale overheidsgebouwen, verschillende christelijke gebedshuizen, vestigingen van internationale hotelketens, filialen van de vijf Canadese grootbanken en verschillende belangrijke vestigingen van aardoliebedrijven.

Aan de oever van de haven bevindt zich het Harbourside Park, dat onder andere de twee bekende hondenstandbeelden van de stad en het nationaal oorlogsmonument ter herinnering van de Eerste Wereldoorlog huisvest.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Downtown St. John's, Newfoundland and Labrador van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.