Naar inhoud springen

Jacobus Fruytier Scholengemeenschap

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Apdency (overleg | bijdragen) op 11 mrt 2019 om 21:31.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Jacobus Fruytier
Jacobus Fruytier Scholengemeenschap
Algemeen
Locatie Apeldoorn
Rijssen
Uddel
Opgericht 1 april 1984
Type cluster 4
pro
vmbo
havo
vwo
tto
Denominatie Reformatorisch
Bevoegd gezag Vereniging voor Voortgezet Onderwijs op Reformatorische grondslag voor Apeldoorn en omstreken
Personen
College van bestuur College van Bestuur (CvB)
Directeur F.A. van Hartingsveldt (voorzitter CvB)
Leraren 270
Studenten 2750
Overig
Website http://www.jfsg.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Jacobus Fruytier Scholengemeenschap is een reformatorische scholengemeenschap in de Nederlandse stad Apeldoorn, met 2 dependances in Uddel en Rijssen. In totaal telt de scholengemeenschap ca. 2750 leerlingen.

In Apeldoorn zijn alle leerwegen en leerjaren beschikbaar, wat op de twee dependances niet zo is. De dependance in Rijssen telt zo'n 500 leerlingen, die in Uddel ongeveer 600.

Identiteit

De school is genoemd naar Jacobus Fruytier (1659-1731) die veel heeft geschreven over opvoeding van kinderen. De school zoekt haar identiteit in het evenwicht tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. De grondslag van de school is de Bijbel en de Formulieren van enigheid. Niet iedere leerling wordt toegelaten; in de praktijk wordt het toelatingsbeleid beperkt tot leden van de Hersteld Hervormde Kerk; de (Oud) Gereformeerde Gemeenten (in Nederland); sommige Hervormde gemeenten en Christelijk gereformeerde kerken.

Streekschool

Sommige leerlingen moeten een flink stuk fietsen om op school te komen. Leerlingen komen niet alleen uit Apeldoorn maar ook uit omliggende plaatsen zoals Uddel, Nunspeet, Elspeet, Putten, Ermelo Twello, Beekbergen, Eerbeek, Epe, Ede, Harskamp, Wekerom, Loenen, Klarenbeek, Heerde en Wapenveld.

Tweetalig onderwijs

De school legt erg veel nadruk op de kwaliteit van het onderwijs. Met name taalonderwijs krijgt veel aandacht. Er wordt ook tweetalig onderwijs aangeboden; dit wordt zowel beargumenteerd vanuit tendensen in de seculiere maatschappij, maar ook vanuit de Kerk, die niet aan nationaliteit gebonden is.