Janna Fassaert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Janna Fassaert
Janna Fassaert
Algemene informatie
Geboren 28 januari 1981
Land Nederland
Werk
Jaren actief 2003-heden
Beroep actrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Janna Fassaert (Naarden, 28 januari 1981) is een Nederlandse actrice. In eigen land kreeg ze bekendheid door enkele televisieseries, maar ook door vele theatervoorstellingen. Haar internationale doorbraak kwam in 2009 met de Amerikaanse bioscoopfilm Couples Retreat.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Op haar achtste verhuisde ze samen met haar ouders, oudere broer Tom Fassaert en jonger zusje Noortje naar Zuid-Afrika. Toen Janna 14 jaar oud was, keerde het gezin terug naar Nederland.

Janna werd opgeleid aan de Toneelacademie Maastricht, waar ze in 2003 afstudeerde. Hoewel ze veelvuldig op de planken stond, onder andere bij het Ro Theater en in meerdere Parade-voorstellingen, leerde het grote publiek in Nederland Janna vooral kennen van televisieseries als Bitches, Lotte, Waltz en Boy Meets Girl Stories.

Toen ze door de dramacoach Ivana Chubbuck gevraagd werd om haar acteerworkshops te komen volgen, reisde Fassaert in september 2007 af naar Los Angeles. In 2009 brak ze internationaal door met haar rol van masseuse Gert in Couples Retreat, waarin ze te zien was naast Hollywoodacteurs als Vince Vaughn, Jon Favreau, Kristin Davis, Malin Åkerman, Jason Bateman en Jean Reno. In datzelfde jaar werd Fassaert gecast voor de hoofdrol van marinebioloog Skylar Shane in de internationale speelfilm Amphibious 3D van regisseur Brian Yuzna en producent San Fu Maltha (Fu Works).[1]

Fassaert woont in Los Angeles.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]