Jef Van Damme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Jef Van Damme
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Jef Van Damme
Geboren Gent, 8 januari 1979
Regio Vlag Brussels Hoofdstedelijk Gewest Brussel
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij sp.a
Functies
2006 - heden Gemeenteraadslid Sint-Jans
Molenbeek
2006 - 2012 Schepen Sint-Jans-Molenbeek
2009 - heden Brussels Parlementslid
2009 - heden Lid Raad v.d. Vlaamse
Gemeenschapscommissie
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Jef Van Damme (Gent, 8 januari 1979) is een Belgisch politicus voor de sp.a.

Levensloop[bewerken]

Van Damme groeide op in Lokeren, hij studeerde rechten aan UFSIA te Antwerpen, de UCL te Louvain-la-Neuve en de Humboldtuniversiteit te Berlijn. In 2003 haalde hij een master in European Studies aan het King's College te Londen.

Vervolgens werkte hij als stagiair op de juridische dienst van de Raad van de Europese Unie. In 2004 werkte hij een tijd als diensthoofd secretariaat op het gemeentebestuur van Vilvoorde. Van 2004 tot 2009 was Van Damme beleidsmedewerker van toenmalig Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werd hij voor de sp.a verkozen tot gemeenteraadslid van Sint-Jans-Molenbeek. Van 2006 tot 2012 hield hij het ambt van schepen van Mobiliteit, Nederlandstalig Onderwijs en Cultuur. Sinds 2013 zetelt hij als sp.a-fractieleider in de gemeenteraad.

In 2009 volgde Jef Van Damme Pascal Smet op in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Sinds 2014 is hij in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement fractieleider van de sp.a.[1]

Trivia[bewerken]

In 2017 trok Van Damme de aandacht tijdens een debat over de problemen met het onderwijs in Brussel. Vlaams Belang-parlementslid Dominiek Lootens-Stael kon Van Dammes betoog meermaals onderbreken met het verwijt dat de socialistische ministers van onderwijs van 2004 tot 2014 mee verantwoordelijk waren voor de problemen, waarop Van Damme hem toeriep: "Zwijg, gij zwarte rakker, zwijg! Zwijg, gij bruine rakker, zwijg!"[2]

Externe link[bewerken]