Jennifer Lopez

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jennifer Affleck
Lopez tijdens het internationaal filmfestival van Toronto in 2019
Algemene informatie
Volledige naam Jennifer Lynn Affleck
Bijnaam J.Lo
Jenny
Geboren 24 juli 1969
Geboorteplaats The BronxBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1986-heden
(als actrice)
1998-heden
(als zangeres)
Genre(s) pop, r&b
Instrument(en) Vocals
Label(s) Epic Records, Work Records
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Handtekening
Handtekening
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Film

Jennifer Lynn Affleck (Lopez) (New York, 24 juli 1969) is een Amerikaanse zangeres, actrice, danseres, ontwerpster en mode-icoon. Ze is ook bekend onder haar bijnaam J.Lo.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Beginjaren[bewerken | brontekst bewerken]

Lopez' ouders, de computermonteur David López en de peuterleidster Guadalupe Rodríguez, zijn afkomstig uit hetzelfde dorp in Puerto Rico. Ze leerden elkaar echter pas kennen toen ze beiden naar Castle Hill in de Bronx in New York verhuisden. De twee kregen samen drie dochters. De kinderen kregen een katholieke opvoeding, mochten geen lessen missen en werden aangespoord zo veel mogelijk in het Engels te communiceren, zodat ze later meer kans zouden hebben op een goede baan. Haar moeder draaide thuis vaak salsa- en latinmuziek. Ze moedigde Jennifer aan danslessen te nemen.

Lopez financierde op haar 16e zelf haar dans- en zanglessen en stopte met de middelbare school. Ze werkte eerst nog met succes bij een advocatenkantoor, maar ging na haar werk vaker naar haar zang/dans/acteerlessen. Later ging ze niet meer zo veel naar haar werk en was ze vaker 's nachts op pad om in nachtclubs te dansen. Lopez' moeder had dit door en was bang dat ze aan verkeerde invloeden zou worden blootgesteld. Ze gaf Lopez de keus: het huis uit of blijven en niet meer naar de nachtclubs en danslessen gaan. Ze ging uit huis en sliep op verschillende plekken; ze vond het een rottijd, totdat ze kon intrekken bij haar dansleraar. Ze kreeg door het vele werk in dansclubs aanbiedingen om in muziekvideo's als achtergronddanseres te spelen, onder andere in een clip van MC Hammer.

In het live comedyprogramma In Living Color kwam een plek vrij als danseres. Ze moest overvliegen naar Los Angeles voor opnamen van de show. Ze kreeg ruzie met een van de danseressen en ging weg na het tweede seizoen. Daarna deed ze een musicaltournee door Europa. Ze kreeg rollen aangeboden in sitcoms zoals South Central, Second Chances, Nurses on the Line: The Crash of Flight 7 en Hotel Malibu. Haar carrière maakte een sprong toen ze in 1993 door Janet Jackson als achtergronddanseres gevraagd werd in haar videoclip That's the Way Love Goes. Ze mocht daarna op wereldtournee, maar dat zei ze af, omdat ze een filmrol kreeg aangeboden.

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Ze begon haar filmcarrière in 1995 met de Spaanse film Mi Familia (Mijn Familie). Het was geen groot succes. Ook speelde ze al in het begin van haar carrière samen met Wesley Snipes in Money Train. Daarna speelde ze in 1996 in Jack en samen met Jack Nicholson in Blood And Wine. Ze brak door in de film Selena, waar de einddagen van de Mexicaanse zangeres werden gefilmd. Lopez vertolkte de titelrol en werd door haar salaris van 1.000.000 dollar de best betaalde latin-actrice. Ze werd genomineerd voor een Golden Globe, maar kreeg de prijs niet. Daarna speelde ze in de film Out of Sight samen met George Clooney. Eind jaren 90 piekte zowel haar muziek- als haar filmcarrière.

Lopez speelde aan het begin van de 21e eeuw in onder andere The Cell, Maid in Manhattan en The Wedding Planner. Haar salaris is door de jaren heen flink omhoog gegaan. Ze is nog steeds de best betaalde latin-actrice en qua salaris zit ze op vergelijkbare hoogte met bijvoorbeeld Julia Roberts. In 2003 kwamen de films Gigli en Jersey Girl uit, allebei samen met Ben Affleck, met wie ze een relatie had. Die films flopten in de V.S. en kregen veel kritiek. In Nederland kwam de film Gigli door slechte verkoopcijfers alleen op dvd uit. Shall We Dance? (Richard Gere, Susan Sarandon) en An Unfinished Life (Robert Redford, Morgan Freeman) kregen redelijke reviews.

Ze bereikte ook weer een kassucces met Monster-in-Law (2005), samen met Jane Fonda en Michael Vartan. Lopez speelde daarop in Bordertown en El Cantante. Hierin speelde Lopez samen met Marc Anthony: hij als de overleden salsazanger Hector Lavoe en zij als zijn vrouw Puchi. Lopez co-produceerde allebei de voorgaande films. In 2007 produceerde Lopez Feel the Noise, een film over een jongen die zanger/rapper wil worden (gespeeld door R&B-zanger Omarion). In 2013 speelde ze naast Jason Statham in de actiefilm Parker.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Vroeger danste Lopez op tafel in haar ouderlijk huis en ze was gek op salsamuziek, maar ook op andere stijlen. Door haar bekendheid als actrice kreeg ze een platencontract bij Epic/Sony, wat resulteerde in vele nummer 1-hits en miljoenen fans. In 1999 kwam haar eerste album On the 6 uit. Dit album werd mede-geproduceerd door Cory Rooney, die later ook andere albums van Lopez zou produceren. Als eerste single verscheen If you had my love, die meteen doorschoot naar de eerste plaats van vele charts rond de wereld, waaronder in de VS. Ook enkele volgende singles, zoals Waiting for Tonight en Let's get loud, werden hits.

Begin 2001 kwam haar tweede album J.Lo uit. De naam van het album was door fans verzonnen. Op dit album stonden de singles Love don't cost a thing, Play, I'm real en Ain't it funny. Lopez zat in haar glorieperiode maar vond dat zelf niet genoeg. In 2002 kwam een remixalbum uit, getiteld J to the L-O: The remixes. Van de singles van haar vorige album I'm real en Ain't it funny liet Lopez remixes maken door Murder Inc. Door Ja Rule, Lopez zelf en Ashanti werden zowel de teksten als de melodielijnen compleet veranderd, net zoals andere songs van haar twee voorgaande albums. De remixes werden dance-hits en Lopez kreeg hierdoor een aantal nieuwe fans.

In december van 2003 kwam het album This is Me... Then uit. Het album bestond compleet uit soul, hiphop en R&B. De eerste single die uitkwam was de controversiële single Jenny From The Block, waar de zangeres beweert dat ze gewoon gebleven is. Op het album staat onder meer All I Have met LL Cool J. Verder kwamen de singles I'm Glad en Baby I Love U! uit.

Na een pauze van Lopez in de muziekindustrie kwam in het begin van 2005 het album Rebirth uit. Aan dit album werkten producers als Rich Harrison (Beyonce Crazy In Love) en Timbaland mee. Het hele album had een 'jazzy vibe', net als de eerste single Get right, die in meerdere landen nummer 1 behaalde. Ondanks dit succes werd het album wereldwijd geen succes. Er werden twee miljoen stuks van verkocht. De daaropvolgende single met Fat Joe (Hold You Down) flopte, iets wat de verkoopcijfers van het album geen goed deed. Rebirth wordt gezien als Lopez' minst gewaardeerde album tot nu toe.

Op 27 maart 2007 kwam in Europa Como ama una mujer uit. Een Spaanstalig album, mede-geproduceerd door Emilio Estéfan, Julio Reyes, Marc Anthony en Lopez zelf. Ook werkte Argentijns latinrock-artiest Fito Páez aan de single Qué hiciste. De single en het album waren vooral gericht op haar Latijns-Amerikaanse publiek, maar werden ook gepromoot in de rest van de wereld. In februari 2007 werd Que Hiciste uitgezonden op zenders in Amerika en het steeg langzaam naar de nummer 1 op de Hot Latin Tracks Chart van Billboard, net zoals haar album. De single werd ook een succes in Zuid-Amerika en de zuidelijke delen van Europa. De muziekvideo van Que Hiciste is geregisseerd door Michael Hausmann. Het Spaanse album heeft Lopez zelf bekostigd en is opgenomen van 2004 tot 2006. Het bevat ook tracks met muziek van het London Symphony Orchestra.

Op 9 oktober 2007 kwam haar zesde album Brave uit. In september 2007 verscheen de eerste single Do it well, met een door David La Chapelle geregisseerde videoclip. Na Do it well verscheen de tweede single Hold it don't drop it. Lopez en Anthony begonnen op 29 september met hun tournee door Amerika genaamd: 'ING Presents Jennifer Lopez & Marc Anthony en Concierto'. Van ieder verkocht ticket ging een dollar naar het 'ING Run for Something Better'-fonds, waarmee op basisscholen in achtergestelde wijken hardloopclinics worden gefinancierd.

In 2011 brak het nummer On the floor, een samenwerking met rapper Pitbull, internationaal door. Het bereikte de zevende plaats in de Nederlandse Top 40 en werd haar eerste nummer 1-hit in Vlaanderen. Later in 2011 kwam haar zevende studioalbum uit, getiteld Love?.

In 2012 ging Jennifer Lopez samen met zanger Enrique Iglesias op haar eerste wereldtournee. Op 13 juni 2014 bracht Capitol Records A.K.A. uit, Lopez' achtste studioalbum.

J.Lo Inc[bewerken | brontekst bewerken]

Naast haar werk als zangeres en actrice is Lopez zakenvrouw. Door haar succesvolle carrière zag ze aan het begin van de 21ste eeuw commerciële kansen.

J.Lo By Jennifer Lopez[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 begon ze een kledinglijn samen met haar man, die later over zou worden genomen door zijn broer. De kledinglijn was vooral bedoeld voor haar fans. De kledinglijn getiteld "J.Lo By Jennifer Lopez" werd gekenmerkt door 'street glamour' (hoe Lopez haar soort kleding noemde). Haar kledinglijn werd door de jaren heen uitgebreid met accessoires als zonnebrillen, hoeden, schoenen, tasjes en horloges. Ook heeft ze naast haar "J.Lo"-winkels in Amerika een winkel in Moskou geopend.

Madres & Nuyorican Productions[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 opende Jennifer Lopez haar eigen restaurant Madres in Pasadena, Californië. Het restaurant heeft een Spaanse stijl en werd een tijd gemanaged door haar ex-man Ojani Noa. Verder bezit ze haar eigen productiemaatschappij "Nuyorican Productions". Deze heeft onder andere haar eigen films zoals Maid In Manhattan, El Cantante, Bordertown en The Cell geproduceerd. Ook heeft "Nuyorican Productions" de soap South Beach geproduceerd en op 19 januari 2007 was op de Amerikaanse MTV 'Dance Life' te zien. Dit programma volgt een groep individuele dansers om te zien hoe het leven is als danseres.

Parfums[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 kwam naast de kledinglijn J.Lo by Jennifer Lopez een nieuw parfum van Lopez, genaamd "Glow". Ze zette een trend, want na Glow kwamen onder meer Celine Dion, Beyonce Knowles en Britney Spears met hun eigen parfum. In 2003 lanceerde Lopez een nieuw parfum Still onder het motto dat ze nog steeds gewoon is gebleven. Ook werd er een toepasselijke slogan gebruikt: "In eye of the storm I am still Jennifer Lopez". In 2004 kwam er een andere versie van Glow uit, Miami Glow.

In 2005 kwam Live uit, haar vierde geur. Ze kwam ook weer met een uitbreiding van Glow-lijn met het parfum Love At First Glow en Glow After Dark in 2006. Lopez had in 2006 de start van een uitbreiding van een andere nieuwe parfumlijn genaamd Live. De uitbreiding heette Live Luxe. Lopez legde in een interview uit dat ze redelijk verdient met haar parfums en zo haar eigen projecten kan financieren, zoals haar Spaanse album en films als El Cantante en Bordertown. Hierdoor is ze minder afhankelijk van filmproductiebedrijven, zoals New Line Cinema en platenproductiebedrijven, zoals Lopez' label Epic. Daarom plant Lopez begin 2007 weer een parfum genaamd Deseo (Desire). In totaal heeft ze dan acht verschillende soorten parfums uitgebracht.

Sweetface[bewerken | brontekst bewerken]

Na de successen van haar eerste kledinglijn en parfums wilde Lopez een nieuwe kledinglijn met hogere prijzen en meer kwaliteit. In 2005 eindigde New York Fashion Week met haar eigen modeshow en presenteerde ze haar nieuwe kledinglijn Sweetface.[1] De modeshow werd groots gehouden in een van de grootste tenten van de New York Fashion Week. Ook werd er een making of van de modeshow uitgezonden door MTV. De modeshow kreeg verschillende goede en slechte kritieken van mode-experts. Maar hij kreeg ook slechte publiciteit door dierenrechtenorganisatie PETA. Die protesteerde tegen het bontgebruik in de kledinglijn.[2]

In de modeweek van New York in 2006 kwam Lopez weer terug met haar kledinglijn Sweetface, dit keer was de modeshow niet zo groots gehouden maar volgens Lopez zelf en vele critici was de kledinglijn met sprongen vooruit gegaan. Vooral door de elegante stijlen uit de jaren 50 en 60. Ook is anno 2007 al het bont verdwenen uit haar kledinglijnen. De JLo By Jennifer Lopez lijn had al geen bont.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Lopez is driemaal gescheiden. In 1998 scheidde ze van haar eerste echtgenoot, na een huwelijk van nog geen twee jaar. In 2001-2002 was ze getrouwd met een voormalig achtergronddanser. Tussen beide huwelijken in had ze een relatie met P. Diddy en nachtclubeigenaar Chris Paciello en na haar laatste huwelijk met Ben Affleck. Het voorgenomen huwelijk met Affleck op 13 september 2003 ging op het laatste moment niet door en in januari 2004 ging het duo definitief uit elkaar.

Daarna kreeg ze een relatie met latinzanger Marc Anthony, met wie ze in 1999 een duet ("No Me Ames", dat op haar album On the 6 staat) had gedaan. Ze trouwden in het geheim op 5 juni 2004. De trouwerij kwam in opspraak doordat Anthony kort voor het trouwen zijn scheiding meedeelde aan zijn toenmalige vrouw, ex-Miss Universe Dayanara Torres. Op 22 februari 2008 kreeg het echtpaar een tweeling,[3] een zoon en een dochter. In juli 2011 zette het koppel een punt achter het huwelijk van zeven jaar.[4] In april 2021 verbrak Lopez een relatie met Alex Rodriguez. Sinds juli 2021 zijn Ben Affleck en Lopez weer samen en in september 2021 verscheen het duo samen op de rode loper[5] tijdens het filmfestival van Venetië, waar de film The Last Duel werd vertoond, die mede door Affleck is geschreven. Op 16 juli 2022 trouwde Lopez in Las Vegas met Affleck.[6]

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Filmografie als actrice
Jaar Titel Rol Opmerkingen
1995 My Family María Sánchez
1995 Money Train Grace Santiago
1996 Jack Miss Marquez
1996 Blood and Wine Gabriela (Gabby)
1997 Selena Selena Quintanilla-Pérez
1997 Anaconda Terri Flores
1997 U Turn Grace McKenna
1998 Out of Sight Karen Sisco
2000 The Cell Catherine Deane
2001 The Wedding Planner Mary Fiore
2001 Angel Eyes Sharon Pogue
2002 Enough Slim Hiller
2002 Maid in Manhattan Marisa Ventura
2003 Gigli Ricki
2004 Jersey Girl Gertrude Steiney
2004 Shall We Dance? Paulina
2005 Monster-in-Law Charlie
2005 An Unfinished Life Jean Gilkyson
2006 Bordertown Lauren Adrian
2006 El cantante Puchi
2010 The Back-Up Plan Zoe
2012 What to Expect When You're Expecting Holly
2012 Ice Age 4: Continental Drift Shira stemrol
2013 Parker Leslie Rodgers
2015 The Boy Next Door Claire Peterson
2015 Home Lucy stemrol
2016 Ice Age: Collision Course Shira stemrol
2018 Second Act Maya
2019 Hustlers Ramona Vega
2022 Marry Me Kat Valdez
2023 The Mother de moeder

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
On the 6 16-06-1999 10-07-1999 6 82 Platina
J.Lo 22-01-2001 03-02-2001 4 69 Platina
J-to-tha-Lo: The remixes 2002 23-03-2002 5 29 Goud
This is me...then 25-11-2002 07-12-2002 7 35 Goud
Rebirth 28-02-2005 05-03-2005 1(1wk) 17 Goud
Como ama una mujer 23-03-2007 31-03-2007 31 7
Brave 05-10-2007 13-10-2007 24 4
Love? 29-04-2011 07-05-2011 18 14 Goud
Dance again...the hits 20-07-2012 28-07-2012 17 9 Goud
A.K.A. 2014 21-06-2014 39 2
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
On the 6 1999 17-07-1999 10 48
J.Lo 2001 03-02-2001 3 58
J-to-tha-Lo: The remixes 2002 30-03-2002 8 26
This is me...then 2002 07-12-2002 6 18
Rebirth 2005 05-03-2005 4 19
Como ama una mujer 2007 07-04-2007 30 13
Brave 2007 13-10-2007 36 7
Love? 2011 14-05-2011 18 15
Dance again...the hits 2012 28-07-2012 9 20
A.K.A. 2014 28-06-2014 38 6

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
If you had my love 11-05-1999 03-07-1999 1(1wk) 13 Nr. 2 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Waiting for tonight 16-11-1999 06-11-1999 5 11 Nr. 7 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Feelin' so good 17-03-2000 04-03-2000 30 6 met Big Pun & Fat Joe /
Nr. 32 in de Single Top 100
Let's get loud 10-06-2000 17-06-2000 2 17 Nr. 3 in de Single Top 100 / Alarmschijf / Goud
Love don't cost a thing 11-12-2000 06-01-2001 1(2wk) 13 Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Play 10-04-2001 21-04-2001 7 13 Nr. 12 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Ain't it funny 16-07-2001 28-07-2001 2 14 Nr. 3 in de Single Top 100 / Alarmschijf
I'm real 30-10-2001 10-11-2001 3 14 met Ja Rule /
Nr. 2 in de Single Top 100
Ain't it funny (remix) 04-03-2002 16-03-2002 10 10 met Ja Rule & Caddillac Tah /
Nr. 7 in de Single Top 100
I'm gonna be alright 01-07-2002 29-06-2002 9 20 met Nas /
Nr. 10 in de Single Top 100
Jenny from the block 18-11-2002 23-11-2002 3 13 met Jadakiss & Styles /
Nr. 4 in de Single Top 100 / Alarmschijf
All I Have 11-02-2003 08-03-2003 3 11 met LL Cool J /
Nr. 5 in de Single Top 100 / Alarmschijf
I'm Glad 2003 24-05-2003 6 9 Nr. 17 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Get right 13-02-2005 05-02-2005 2 12 Nr. 3 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Hold you down 30-05-2005 11-06-2005 38 3 met Fat Joe /
Nr. 26 in de Single Top 100
Control myself 09-06-2006 06-05-2006 13 6 met LL Cool J /
Nr. 19 in de Single Top 100
Qué hiciste 23-11-2007 03-03-2007 tip10 -
Do it well 14-09-2007 06-10-2007 30 4 Nr. 17 in de Single Top 100
Hold it, don't drop it 2008 10-11-2008 tip10 -
On the floor 24-01-2011 19-03-2011 7 17 met Pitbull /
Nr. 4 in de Single Top 100
I'm into you 09-05-2011 02-07-2011 25 7 met Lil Wayne /
Nr. 52 in de Single Top 100
Papi 15-08-2011 20-08-2011 tip7 - Nr. 68 in de Single Top 100
Dance again 02-04-2012 26-05-2012 16 13 met Pitbull /
Nr. 19 in de Single Top 100
Goin' in 18-06-2012 18-08-2012 tip11 - met Flo Rida
Sweet spot 2013 13-04-2013 tip8 - met Flo Rida
We Are One (Ole Ola) 08-04-2014 14-06-2014 10 11 met Pitbull & Claudia Leitte /
Themanummer WK 2014 /
Nr. 9 in de Single Top 100
Try me 2015 07-11-2015 tip7 - met Jason Derülo
Ain't your mama 2016 16-04-2016 tip9 - Nr. 63 in de Single Top 100
Marry me 2022 05-02-2022 tip28* met Maluma
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
If you had my love 1999 10-07-1999 9 14 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
Waiting for tonight 1999 06-11-1999 15 14 Nr. 15 in de Radio 2 Top 30
Feelin' so good 2000 01-04-2000 42 2 met Big Pun & Fat Joe
Let's get loud 2000 17-06-2000 7 15 Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
Love don't cost a thing 2001 20-01-2001 7 11 Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
Play 2001 28-04-2001 10 12 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Ain't it funny 2001 28-07-2001 8 15 Nr. 8 in de Radio 2 Top 30
I'm real 2001 03-11-2001 8 18 met Ja Rule /
Nr. 5 in de Radio 2 Top 30
Ain't it funny (remix) 2002 23-03-2002 16 10 met Ja Rule & Caddillac Tah /
Nr. 18 in de Radio 2 Top 30
I'm gonna be alright 2002 06-07-2002 9 12 met Nas /
Nr. 11 in de Radio 2 Top 30
Jenny from the block 2002 30-11-2002 7 16 met Jadakiss & Styles /
Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
All I have 2003 22-03-2003 18 12 met LL Cool J /
Nr. 11 in de Radio 2 Top 30
I'm glad 2003 28-06-2003 31 5 Nr. 21 in de Radio 2 Top 30
Get right 2005 19-02-2005 3 15
Hold you down 2005 18-06-2005 44 1 met Fat Joe
Control myself 2006 06-05-2006 14 12 met LL Cool J
Qué hiciste 2007 31-03-2007 13 14 Nr. 10 in de Radio 2 Top 30
Do it well 2007 06-10-2007 22 10
On the floor 2011 05-03-2011 1(4wk) 23 met Pitbull /
Nr. 2 in de Radio 2 Top 30 / Goud
I'm into you 2011 11-06-2011 24 12 met Lil Wayne /
Nr. 5 in de Radio 2 Top 30
Papi 2011 01-10-2011 23 9
T.H.E (The hardest ever) 21-11-2011 24-11-2011 tip5 - met Will.i.am & Mick Jagger
Dance again 2012 14-04-2012 7 19 met Pitbull
Follow the leader 14-05-2012 02-06-2012 36 10 met Wisin & Yandel
Goin' in 2012 11-08-2012 tip3 - met Flo Rida
Sweet spot 2013 27-04-2013 tip6 - met Flo Rida
Live It Up 2013 18-05-2013 tip2 - met Pitbull
We are one 08-04-2014 19-04-2014 2 17 met Pitbull & Claudia Leitte /
Themanummer WK 2014 /
Nr. 26 in de Radio 2 Top 30
Booty 2014 11-10-2014 33 3 met Iggy Azalea
Ain't your mama 2016 16-04-2016 tip19 -
Ni tú ni yo 2017 12-08-2017 tip - met Gente de Zona
Amor amor amor 2017 25-11-2017 tip - met Wisin
Dinero 2018 02-06-2018 tip - met DJ Khaled & Cardi B

Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer met notering(en)
in de NPO Radio 2 Top 2000[noot 1]
'00'01'02'03'04'05'06'07'08'09'10'11'12'13'14'15'16'17'18'19'20'21'22'23
Let's get loud --535105511821507--1952-------------- -
  1. Een getal geeft de plaats aan en een '-' dat het nummer niet genoteerd was. Een vetgedrukt getal geeft aan dat dit de hoogste notering betreft.

Dvd's[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in
de DVD Top 30
Datum van
verschijnen'
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Let's get loud 2002 22-03-2002 8 8

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In 2013 kreeg Lopez een ster op de Hollywood Walk of Fame.
  • Lopez zong een klein stukje van het liedje Venus van Shocking Blue in een reclame voor Venus Embrace.
  • Lopez ontving in februari 2007 een onderscheiding van Amnesty International voor haar inzet voor de film "Bordertown" die publiciteit bracht voor de situatie in Juarez Mexico.
  • Lopez ontving voor haar kledinglijn 'Sweetface' in 2006 de ACE Icon Award voor haar bijdrage aan de accessoires- en mode-industrie.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Jennifer Lopez van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.