Kees Slager

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kees Slager
Kees Slager
Algemene informatie
Volledige naam Cornelis Slager
Geboren Scherpenisse, 30 mei 1938
Partij SP
Politieke functies
2007–2011 Lid Eerste Kamer
Biografie op Parlement.com
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Cornelis (Kees) Slager (Scherpenisse, 30 mei 1938) is een Nederlands journalist, schrijver en politicus. Hij werkte als journalist voor Het Vrije Volk, de VARA en de VPRO. Ook is hij de initiator en redacteur van het VPRO-radioprogramma OVT waarin oral history een belangrijke rol speelt.

Slager heeft veel verhalen van 'gewone mensen' opgetekend, vooral en bij herhaling over de Watersnood of het leven van landarbeiders. Hij reisde in de zomer van 2003 als presentator, samen met tv-maker Theo Uittenbogaard, van het eiland Texel naar het eiland Tiengemeten voor een cultuurhistorisch onderzoek aan de hand van het Hollandse landschap. Hieruit volgde het boek Holland - van Texel tot Tiengemeten en de gelijknamige achtdelige televisieserie, die door de AVRO abusievelijk onder de titel Ik hou van Holland werd uitgezonden. Maar het grootste deel van zijn oeuvre heeft hij toch wel aan onderwerpen en mensen in zijn geliefde provincie Zeeland gewijd.

Politicus[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2007 fungeerde Kees Slager als lijstduwer voor de Socialistische Partij in Zeeland. Bij de Eerste Kamerverkiezingen 2007 werd hij gekozen in de senaat. Op 7 juni 2011 nam hij afscheid van de Kamer.

Beknopte bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]