Koos van den Berg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Koos van den Berg
Van den Berg (1989). Rechts Van Es
Van den Berg (1989). Rechts Van Es
Algemene informatie
Volledige naam Jacobus Teunis van den Berg
Geboren 18 september 1942
Partij SGP
Titulatuur Mr. Dr.
Politieke functies
1986-2002 Lid Tweede Kamer
Parlement & Politiek - biografie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Jacobus Teunis (Koos) van den Berg ('s-Gravenhage, 18 september 1942) is een Nederlands voormalig politicus voor de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP).

Loopbaan[bewerken]

Van den Berg is een waterstaatsdeskundige, die promoveerde op de dissertatie Waterschap en functionele decentralisatie, inzake de plaats van het waterschap in het Nederlands rechtsbestel. Hij werkte van 1971 tot 1986 bij de provincie Overijssel als adjunct-griffier. In 1986 werd hij Tweede Kamerlid voor de SGP. Hier had hij onder meer binnenlands bestuur, defensie en volkshuisvesting in zijn portefeuille.

Van den Berg was voorzitter van de commissie die vanaf november 2006 vermeende misstanden tijdens verhoren van de Nederlandse militairen in Afghanistan (2003) onderzocht. De commissie was ingesteld op last van minister Kamp van Defensie. Op 18 juni 2007 was de conclusie van de commissie-Van den Berg dat er geen gevangenen waren gemarteld.[1] Van den Berg was ook voorzitter van de CBOB, de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart.

Van den Berg is ambtsdrager bij de Gereformeerde Gemeenten en woonachtig in Nunspeet.

Onderscheiding[bewerken]