Liesbeth Van Impe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Liesbeth Van Impe
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Geboren Roeselare, 20 april 1977
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Beroep Redactrice
Journaliste
Functies
2013-heden Hoofdredacteur Het Nieuwsblad
Portaal  Portaalicoon   Media

Liesbeth Van Impe (Roeselare, 20 april 1977) is een Belgisch journaliste en redactrice.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Van Impe studeerde Romaanse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven, alwaar ze in 2000 afstudeerde met een thesis over de oorlog in Algerije. Na haar studies ging ze een tijdje reizen en ging vervolgens aan de slag bij de Universiteit Vrije Tijd van het Davidsfonds.

In 2004 maakte ze haar journalistiek debuut bij De Morgen. Bij de herstructureringen bij deze krant in het voorjaar van 2009 voerde Van Impe mee de onderhandelingen tussen redactie en hoofdredactie.[1][2][3] Ten gevolge van het feit dat er toch ontslagen volgden nam Van Impe zelf ontslag bij de krant in juni 2009. Vervolgens ging ze in september 2009 aan de slag als 'chef politiek' bij Het Nieuwsblad. In november 2011 werd ze vervolgens aangesteld als 'hoofdredacteur politiek' van deze krant.[4][5] In november 2013 werd ze samen met Pascal Weiss hoofdredacteur van deze krant in opvolging van Guy Fransen.

Daarnaast is ze een van de vijf Vlaamse commentatoren die beurtelings de column 'Stoemp Flamand' schrijven in Le Soir en levert ze op regelmatige basis bijdragen voor Le Vif/L'Express, RTBF en RTL TVI. Tevens is ze gastdocent 'politieke journalistiek' aan de Erasmushogeschool (EhB) te Brussel sinds 2009 en aan de Katholieke Universiteit Leuven sinds 2015.

In 2020 schreef ze het boek Chemodag is de beste dag van de week, waarin ze schreef over haar ervaringen als borstkankerpatiënt.[6]

In het najaar van 2022 neemt ze deel aan De Allerslimste Mens ter Wereld

Voorganger:
Guy Fransen
Hoofdredacteur van Het Nieuwsblad
i.s.m. Pascal Weiss (2013 - heden)
2013 - heden