Lijst van terugkerende buitenaardse wezens in Futurama

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst van regelmatig terugkerende buitenaardse wezens in de animatieserie Futurama.

Brain Slugs[bewerken | brontekst bewerken]

Brain Slugs zijn kleine gelatineachtige buitenaardse wezens ongeveer zo groot als een vuist. Ze hechten zichzelf vast aan de hoofden van mensen en brengen hun gastlichaam in een zombie-achtige staat. De Brain Slugs spreken ook via hun gastlichaam in de derde persoon en in een monotone stem. Ze zijn waarschijnlijk een parodie op de slakachtige parasieten uit The Puppet Masters. Ze verschenen voor het eerst in A Head in the Polls. Daarnaast dook een Brain Slug op in de aflevering Raging Bender. Een effectief middel om Brain Slugs weg te houden is knoflookshampoo gebruiken.

Brainspawn[bewerken | brontekst bewerken]

Een kwaadaardig ras van vliegende telepathische hersenen die precies 1 milliseconde na de Big Bang ontstonden. Ze zijn de grootste vijanden van de Nibblonians. Hun doel is om al het andere intelligente leven in het universum uit te roeien. Om dit doel te bereiken bestralen ze eerst de bevolking van een planeet met hun stupefaction fields wat iedereen te dom maakt om zich te verzetten. De leider van de Brainspawn was persoonlijk verantwoordelijk voor het uitsterven van de Dinosauriërs op aarde.

De enige persoon die immuun is voor de stupefaction fields is Fry. Dit komt doordat hij door een unieke genetische afwijking geen delta-hersengolf bezit (dit is het gevolg van het feit dat Fry zijn eigen grootvader is). Hierdoor was Fry in staat de Brainspawn van de aarde te verdrijven in de aflevering The Day the Earth Stood Stupid.

In de aflevering The Why of Fry trok Fry opnieuw ten strijde tegen de Brainspawn, ditmaal op aandringen van de Nibblonians.

Elzar[bewerken | brontekst bewerken]

Een beroemde vierarmige chef-kok van de planeet Neptunus. Hij heeft zijn eigen New New Yorkse restaurant, Elzar's Fine Cuisine, en een televisieshow. Elzar is een parodie op de beroemde kok Emeril Lagasse, maar zijn uiterlijk is een parodie op de vierarmige tv-kok Gormaanda uit The Star Wars Holiday Special. Elzar is niet erg plezierig om mee te werken, en heeft een groot ego. Hij laat geen kans onbenut om zijn klanten geld uit de zak te kloppen.

Glab[bewerken | brontekst bewerken]

Glab is de president van D.O.O.P.. Ze is een vrouwelijke Amphibiosan. Ze verscheen voor het eerst in de aflevering Brannigan Begin Again, en is een vast personage in de stripserie Futurama Comics.

Horrible Gelatinous Blob[bewerken | brontekst bewerken]

Een groen doorzichtig buitenaards wezen met drie ogen en een slecht humeur. Hij refereert altijd naar mensen als “vaste wezens” met een belachelijk verteringsstelsel dat maar 1 kant op werkt. Hij verscheen voor het eerst in The Series Has Landed in een reclamespotje voor de Planet Express, waarin hij een medewerker van een rivaliserende koeriersdienst opeet. Hij verscheen ook even kort in The Problem with Popplers als een klant in Fishy Joe's.

Hij heeft een zoon genaamd Brett Blob, die vaak Cubert en Dwight pest.

De Hyperchicken[bewerken | brontekst bewerken]

Een twee meter hoog blauw-groen buitenaards wezen die sterk lijkt op een kip. Hij praat met een sterk Zuid-Amerikaans accent. Hij verscheen voor het eerst in Brannigan Begin Again.

De hyperchicken is een advocaat, maar hij is enorm incompetent en verliest altijd de zaken die hij voor de hoofdpersonages aanspant. Eenmaal werd hij zelfs ingehuurd terwijl hij in de gevangenis zat en spoedig zelf voor de rechter moest verschijnen vanwege zijn incompetentie (The Birdbot of Ice-Catraz). Enkel het feit dat Fry en Bender hem inhuurden in de aflevering Insane in the Mainframe was al genoeg voor de rechter om het duo gek te verklaren en naar een gekkenhuis te sturen.

De Hyperchicken is een parodie op incompetente advocaten uit vele series en films, waaronder het personage Lionel Hutz uit Groenings andere serie: The Simpsons.

Lrrr[bewerken | brontekst bewerken]

De heerser van de planeet Omicron Persei VIII, die zich 1000 lichtjaren van de Aarde bevindt. Meerdere malen heeft Lrrr gedreigd de Aarde te vernietigen. Hij is een parodie op de cliché "groene indringers uit de ruimte."

Lrrr en zijn volgelingen zijn grote fans van aardse televisieseries uit de 20ste en 21ste eeuw, die ze vanwege de grote afstand tussen de twee planeten live kunnen kijken. Lrrr heeft echter een hekel aan animatieseries. Verder wordt gesuggereerd dat hij niet bepaald een fan is van Joey uit Friends, en dat hij het idee achter de show totaal niet begrijpt. In de aflevering Spanish Fry liet hij Fry’s neus stelen om op de zwarte markt te verkopen.

Lrrr heeft een zwak voor dieren, wat hij probeert te verbergen met een dreigend overkomende persoonlijkheid. Zijn catchphrase is "I am Lrrr, ruler of the planet Omicron Persei VIII!".

Lrrr is net als de anderen van zijn ras erg groot en sterk in vergelijking met aardbewoners. Hij is groot genoeg om een volwassen man met 1 hap te verslinden.

Morbo[bewerken | brontekst bewerken]

Het zogenaamde Nieuwsmonster. Morbo is een omroeper van √2 News, Entertainment and Alien Invasion Tonight, Good Morning Earth, en andere shows op het √2 televisienetwerk. Morbo's personage is gebaseerd op de buitenaardse wezens uit de sciencefictionfilm Invasion of the Saucer Men uit 1957.

Morbo is in werkelijkheid een undercover verkenner van een ras dat de aarde wil aanvallen. Hij doet echter totaal geen moeite dit te verhullen, en vertelt in zijn shows regelmatig over de gewelddadige invasieplannen van zijn ras. Zijn collegapresentatrice Linda, die hij Human Female noemt, lijkt zich niet bewust van Morbo’s ware plannen. Morbo houd van Lipps Incs lied Funkytown. Zijn schedel kan opzwellen en inkrimpen.

Hij heeft een vrouw genaamd Fawn, die werd genoemd in de aflevering The 30% Iron Chef en kort gezien in Three Hundred Big Boys en The Devil's Hands Are Idle Playthings. Hij en Fawn hebben kinderen. Hij beschrijft zijn gezin zelf als agressief en talrijk.

Morbo is goede vrienden met President Richard Nixons hoofd.

Ndnd[bewerken | brontekst bewerken]

Ndnd, uitspraak "nndunnda", is Lrrrs vrouw. Ze vergezelt haar man vaak op zijn reizen naar de Aarde. Ze argumenteert vaak met Lrrr vanwege het gebrek aan romantiek in hun huwelijk.

Nibblonians[bewerken | brontekst bewerken]

De Nibblonians zijn een krachtig ras van de planeet Eternium, gelokaliseerd in het centrum van het universum. Hun ras bestond al 17 jaar voor de Big Bang, wat hen tot het oudste ras in het universum maakt. Ze zijn ook als enigen echt op de hoogte van de zin van het leven (en volgens hen zitten alle religies er naast). Nibblonians hebben een zeer lang leven.

De eetgewoontes van Nibblonians zijn voor anderen smerig. Ze kunnen voedsel naar binnen werken dat veel groter is dan zijzelf. Ze eten zelfs levende dieren en drinken in een keer een zwembad leeg.

De Nibblonians zijn de aartsvijanden van de Brainspawn. Door hun intelligentie wisten ze dat Fry als enige immuun was voor de Brainspawn, en dat zijn hulp nodig zou zijn in de verre toekomst. Daar de Nibblonians niet de mogelijkheid hadden tot tijdreizen, zorgden ze ervoor dat Fry werd ingevroren en 1000 jaar later weer ontdooit.

Enkele bekende Nibblonians zijn Fiona, Ken en Nibbler. Vooral Nibbler speelt een grote rol in de serie.