Lijst van terugkerende menselijke personages in Futurama

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst van de regelmatig terugkerende menselijke personages in de animatieserie Futurama.

Hoofden van beroemdheden[bewerken | brontekst bewerken]

Kostuum van Bender

Dankzij de geavanceerde technologie in het jaar 3000 is het mogelijk om hoofden van mensen in leven te houden in speciale potten. Deze potten vertragen het verouderingsproces en zorgen dat het hoofd ook los van het lichaam kan blijven bestaan.

Op deze manier zijn de hoofden van veel beroemdheden uit de 20e en 21e eeuw bewaard gebleven. Deze duiken geregeld op in de serie. Al in de eerste aflevering doken ze op toen Bender en Fry onderdoken in het hoofdenmuseum. Hier waren de hoofden van Leonard Nimoy en Matt Groening te zien.

Tussen de hoofden zitten ook veel personen die al stierven voordat de technologie voor het leven houden van hoofden werd uitgevonden. Hoe het kan dat zij nog in leven zijn wordt niet verklaard in de serie.

Een aantal beroemdheden die, als hoofd in een pot, een belangrijke rol hebben gespeeld in de serie zijn:

Al Gore[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste keizer van de maan. In het jaar 3000 staat zijn hoofd op het 500 dollar biljet. Hij is de auteur van (het echt bestaande boek) Earth in the Balance en (het fictieve boek) Harry Potter and the Balance of Earth, waarin hij beschrijft hoe het klimaat moet worden beschermd tegen het broeikaseffect.

Gore verscheen ook met zijn volledige lichaam in de aflevering Anthology of Interest I, waarin de What-If Machine toonde wat er zou zijn gebeurd als Fry nooit was ingevroren.

De echte Al Gore maakte bekend dat Futurama zijn favoriete show is. Gore deed zelf de animatieversie van zichzelf. Hij deed de stem voor zijn personage weer in de eerste van de vier Futurama dvd-films: Futurama: Bender's Big Score.

Lucy Liu[bewerken | brontekst bewerken]

Verscheen voor het eerst als een gevangene van Kidnappster.com, een Internetbedrijf die hoofden van beroemdheden steelt, waarna mensen hun persoonlijkheid kunnen downloaden op een robot. In de aflevering I Dated a Robot downloadt Fry haar. Ze overtuigde hem om het bedrijf een halt toe te roepen. Lucy’s hoofd werd aan het eind van de aflevering verliefd op Bender.

Star Trek cast[bewerken | brontekst bewerken]

In de aflevering Where No Fan Has Gone Before verschenen de van de acteurs uit de originele Star Trek serie: Leonard Nimoy, William Shatner, George Takei, Nichelle Nichols en Walter Koenig. Verder verscheen het hoofd van Star Trek: The Next Generation acteur Jonathan Frakes. Leonard Nimoy is duidelijk het minst te spreken over zijn huidige status.

Richard Nixon[bewerken | brontekst bewerken]

Van alle beroemdheden komt Richard Nixon het meest voor in de serie. Hij werd voor het eerst gezien in de pilotaflevering. In A Head in the Polls werd zijn hoofd vastgezet op het lichaam van Bender en kon hij weer zelf bewegen. Hij stelde zich toen verkiesbaar voor president van de Aarde, en won. Hij gaf een dag voor de verkiezingen Bender zijn lichaam terug, en nam een veel groter robotlichaam ter vervanging.

Nixon wordt gekenmerkt door een gewelddadige en agressieve houding. Hij gaat geregeld onnodige conflicten aan, die ertoe leiden dat de Aarde wordt aangevallen. In de laatste aflevering van de serie, The Devil's Hands Are Idle Playthings, werd Nixons hoofd de robothel in getrokken door de robotduivel.

Zapp Brannigan[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Zapp Brannigan voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Father Changstein-El-Gamal[bewerken | brontekst bewerken]

Een prieser van de First Amalgamated Church, een vermenging van veel 20e-eeuwse religies. Zijn achternaam is El-Gamal (Islam) Hij draag een bindi op zijn voorhoofd (Hindoeïsme), een bisschopsmijter (Christendom) met een yin-yang symbool erop (Taoïsme), een oranje kleed (boeddhisme) met een mantel bedekt met sterren en manen (spiritisme). Hij deed mee in Godfellas en The Sting. Hij is niet erg behulpzaam.

Dwight Conrad[bewerken | brontekst bewerken]

De 13-jarige zoon van Hermes Conrad en LaBarbara Conrad. Hij is goed bevriend met Cubert Farnsworth. Dwight lijkt sterk op zijn vader. Zo vindt hij bureaucratie leuker dan normale vormen van vermaak. In de aflevering The Route of All Evil namen hij en Cubert de Planet Express over.

Dwight heeft dreadlocks en draagt een T-shirt met de Jamaicaanse vlag erop.

LaBarbara Conrad[bewerken | brontekst bewerken]

Hermes Conrads vrouw. Ze is veel groter dan Hermes. Ze was eerst getrouwd met Barbados Slim, een lange gespierde atleet die de gouden medaille voor limbodansen won op de Olympische Spelen van 3004. Ze vergezelde haar man op een cruise in de aflevering A Flight To Remember en op een tocht naar Spa 5 in How Hermes Requisitioned His Groove Back.

Cookieville wezen[bewerken | brontekst bewerken]

De weeskinderen van het Cookieville Minimum Security Orphanarium (waar Leela opgroeide) werden voor het eerst gezien in de aflevering The Cyber House Rules. Bender adopteerde korte tijd 12 van hen om geld te krijgen van de overheid, maar hij werd gearresteerd toen dit aan het licht kwam.

Sommige van de wezen verschijnen als achtergrondpersonages in andere afleveringen, waaronder The Why of Fry, Leela's Homeworld, Bender Should Not Be Allowed On TV en Three Hundred Big Boys. De drie wezen die het vaakst voorkomen heten Albert, Nina en Sally.

Cubert Farnsworth[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Cubert Farnsworth voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Abner Doubledeal[bewerken | brontekst bewerken]

De eigenaar van de Ultimate Robot Fighting League, en later ook van de New New York Mets. Huurde Bender in om de publiciteit van de Ultimate Robot Fighting League te promoten. Later huurde hij Leela in als een act om meer kaarten voor de Mets te verkopen.

Yancy Fry Sr.[bewerken | brontekst bewerken]

Yancy is zowel de vader als de zoon van Fry, en de vader van Yancy Fry Jr. Hij wordt enkel gezien in flashbackscènes in The Luck of the Fryrish en Jurassic Bark, waaruit blijkt dat hij geobsedeerd is door de Koude Oorlog en de Millenniumbug. Toen Fry werd vermist, wilde Yancy niet naar hem laten zoeken omdat hij het een verspilling van geld vond.

Yancy Fry Jr.[bewerken | brontekst bewerken]

Yancy is zowel de oudere broer als de kleinzoon van Fry, en vader van Philip J. Fry II. Hij werd gezien in een flashback in The Luck of the Fryrish, waaruit bleek er een grote rivaliteit heerste tussen hem en Fry. Kort nadat Fry werd ingevroren, trouwde Yancy en noemde zijn zoon naar Fry. Hij vond ook Fry’s geluks klavertje 7, en hield dit bij zich. Hij gaf dit later door aan zijn zoon, Philip J. Fry II, die daardoor erg succesvol werd.

Fishy Joe Gillman[bewerken | brontekst bewerken]

Gillman, of Fishy Joe is de eigenaar van de Fishy Joe's keten van zeevoedselrestaurants en Family Bros. Pizza. Hij verkocht ooit jonge Omicronians in zijn restaurant, wat bijna tot een oorlog met dit ras leidde.

Linda[bewerken | brontekst bewerken]

Morbo's menselijke copresentatrice, die zich niet bewust is van Morbo’s haat tegen mensen. Ze is niet echt intelligent en dient vaak als vrolijke noot ten opzichte van Morbo’s gewelddadige opmerkingen.

Hattie McDoogal[bewerken | brontekst bewerken]

De stereotiepe oude dame uit het Futurama-universum. Ze woont alleen met haar katten in New New York. Ze draag altijd een roze nachthemd met slippers. Ze houdt vaak van onzinwoorden en zinnen.

Hattie was voor korte tijd de kamerverhuurster van Fry en Bender (in I, Roommate) en huurde Kif Kroker in als mannelijke prostituee (in Brannigan Begin Again). Ze werd beroofd door Bender in Xmas Story. Verder deed ze mee in Future Stock, The Sting en A Flight to Remember.

Michelle[bewerken | brontekst bewerken]

Frys vriendin uit de 20e eeuw. Ze verscheen voor het eerst in de pilootaflevering, waarin ze Fry dumpte op oudejaarsavond 1999. Daarna bracht ze een paar jaar door met een andere vriend, niet wetende wat er met Fry was gebeurd. Ze koos er zelf voor om ook 1000 jaar in te worden gevroren (in The Cryonic Woman). Op deze manier kwam Fry haar weer tegen in de 31ste eeuw. Hoewel haar relatie met Fry weer wat opbloeide, had ze moeite zich aan te passen aan de 31ste eeuw. Uiteindelijk dumpte ze Fry weer voor een andere ingevroren man: Pauly Shore.

Ipgee[bewerken | brontekst bewerken]

Leela's baas toen ze nog werkte bij Applied Cryogenics. Verscheen in Space Pilot 3000, How Hermes Requisitioned His Groove Back en The Cryonic Woman. Hij is een man van Indische afkomst, maar zijn Engels is perfect wat aangeeft dat hij mogelijk in een Engels sprekend land is geboren. Hij is getrouwd met een vrouw die hij via zijn werk leerde kennen.

Er is niet veel over hem bekend, maar hij lijkt een lakse houding te hebben ten opzichte van zijn werk.

Mom[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Mom (Futurama) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Randy Munchnik[bewerken | brontekst bewerken]

De eigenaar van een juwelierswinkel. Hij is homo. Toen de ijskappen smolten bouwde hij een ark, en nam van elke diersoort twee mannetjes mee. Randy werd in de serie nooit bij naam genoemd, maar wel op het audiocommentaar van de dvd.

Mr. Panucci[bewerken | brontekst bewerken]

De eigenaar van Panucci's Pizza, het New Yorkse restaurant waar Fry voor werkte in de 20ste eeuw. Hij heeft maar weinig interesse in hygiëne in zijn pizzeria. Nadat Fry spoorloos verdween, bleef Panucci voor Fry’s hond Seymour zorgen.

Mr. Panucci is een van de weinige terugkerende personages in de serie die niet meer in leven is in de 31ste eeuw.

Burgemeester C. Randall Poopenmeyer[bewerken | brontekst bewerken]

De Burgemeester van New New York, die meedoet in veel afleveringen. Hij verschijnt vooral als de stad in groot gevaar verkeerd, zoals in de aflevering A Big Piece of Garbage. In Less Than Hero is hij de woordvoerder tussen de stad en het New Justice Team. Een van zijn taken als burgemeester is de executie van veroordeelde criminelen.

Morgan Proctor[bewerken | brontekst bewerken]

Morgan Proctor is een level 19 bureaucraat die in de aflevering How Hermes Requisitioned His Groove Back het werk van Hermes kwam inspecteren voor een mogelijke promotie. Ze nam tijdelijk zijn werk over toen ze concludeerde dat Hermes nodig op vakantie moest. Ze begon bij Planet Express een affaire met Fry. Verder had ze een cameorol in The Sting.

Sal[bewerken | brontekst bewerken]

Een met overgewicht kampende werker die praat met een dik Bronx accent. Hij verscheen voor het eerst als een conciërge op de Maan in The Series Has Landed. Nadien heeft hij veel optredens in de serie gehad, telkens met een andere baan. Zo was hij te zien als buschauffeur, schoonmaker, vrachtwagenchauffeur, fabrieksarbeider, robotmonteur, krantenbezorger, eigenaar van een vuilnisasteroïde en sloper. Een gerucht onder fans van de serie is dat er vele klonen van Sal bestaan, en dat hij daarom zoveel verschillende banen heeft in de serie.

Scruffy[bewerken | brontekst bewerken]

De conciërge van de Planet Express. Hij deed mee in 12 afleveringen, beginnend met A Fishful of Dollars. Een running gag in de serie is dat niemand zich kan herinneren of ze hem eerder hebben gezien, daar hij vrijwel geen contact heeft met de rest van de Planet Express crew. Scruffy refereert aan zichzelf in de derde persoon en praat met een stem die doet denken aan die van Karl Childers, de protagonist uit de film Sling Blade. Scruffy is lui en zit vaak in de kelder naar de boiler te kijken zonder hem te repareren.

Rioolmutanten[bewerken | brontekst bewerken]

Jaren van vervuiling hebben absurde mutaties veroorzaakt bij veel mensen. Deze mutanten wonen in de riolen van de grote steden, waaronder New New York. In deze riolen hebben ze een gemeenschap opgebouwd met hun eigen ondergrondse scholen, bedrijven en kerken. Het is mutanten bij wet verboden om zich bovengronds te vertonen. Ze verschenen voor het eerst in I Second That Emotion.

Dwayne[bewerken | brontekst bewerken]

Dwayne is een mutant met twee neuzen en een abnormaal groot voorhoofd. Hij houdt ervan om de dingen waar mensen in geloven uit te dagen. Zo beweerde hij dat mensen misschien zelf ook wel in de riolen van een grote beschaving boven hen wonen. Hij is een leraar op de mutantenschool Martin Luther Thing Jr. High School, en kan goed gitaar spelen. Hij lijkt ook de lokale folklore-expert te zijn.

Raoul Inglis[bewerken | brontekst bewerken]

Raoul is de democratisch verkozen leider van de mutanten, met de officiële titel Supreme Mutant. Hij heeft een derde arm aan zijn hoofd op de plek waar zijn rechteroor zou moeten zitten. Daarom is hij een beetje hardhorend. Hij praat met een Brits accent.

Turanga Morris[bewerken | brontekst bewerken]

De vader van Leela. Hij heeft net als zijn dochter maar 1 oog. Verder heeft hij een verticaal georiënteerde mond en hij vervelt geregeld. Hij is zeer onverantwoordelijk en moedigt bij iedereen het gebruik van alcohol aan. Zowel hij en zijn vrouw verschenen al in de aflevering I Second That Emotion, maar hun familieband met Leela werd pas onthuld in Leela's Homeworld.

Turanga Munda[bewerken | brontekst bewerken]

Leela’s moeder. Zij heeft ook maar 1 oog, en verder een leeuwenstaart en octopustentakels in plaats van armen. Leela heeft haar paarse haar duidelijk van haar moeder. Ze heeft een Ph.D. in vreemde talen.

Vyolet[bewerken | brontekst bewerken]

Een kettingrokende mutant met kieuwen en een reptielachtig uiterlijk. Naast Leela komt Vyolet van alle mutanten het meest voor in de serie. Ze reageert altijd als er iets in het riool wordt gegooid. Volgens haar portretteren barbiepoppen een onrealistisch beeld van schoonheid.

Smitty[bewerken | brontekst bewerken]

Een politieagent in New New York. Hij werkt samen met de robot URL. Smitty gebruikt soms een lichtzwaard als wapen, en verder een nightstick. Hij had vooral grote rollen in de afleveringen Space Pilot 3000 en I, Roommate, maar heeft verder cameo’s in vrijwel elke aflevering waar de politie in voorkomt. In A Tale of Two Santas bleek hij te zijn ontslagen, maar kreeg zijn baan terug toen hij Bender (van wie iedereen dacht dat hij de robotkerstman was) ving.

Ethan "Bubblegum" Tate[bewerken | brontekst bewerken]

Ethan "Bubblegum" Tate is de commandant van de Globetrotters en senior leraar in fysica aan de Globetrotter Universiteit. Na de Aarde te hebben verslagen in een basketbalwedstrijd, hielp hij Professor Farnsworth de tijd te herstellen in Time Keeps on Slippin'. Hij was een van de juryleden in The 30% Iron Chef, en had een kleine rol in Less Than Hero.

Terry[bewerken | brontekst bewerken]

Terry werkt bij het cryonics lab (Applied Cryogenics) waar Fry werd ingevroren in het jaar 2000. Toen Fry werd ontdooid was hij de eerste die hem begroette met de woorden "Welcome to the World of Tomorrow!". Hij verscheen opnieuw in de afleveringen The Cryonic Woman (waarin hij Fry leerde om in het lab te werken) en How Hermes Requisitioned His Groove Back (waarin hij werd uitgenodigd voor een pokerwedstrijd).

Mr. Vogel[bewerken | brontekst bewerken]

Mr. Vogel is de directeur en het enige personeelslid van het Cookieville Minimum Security Orphanarium. In Leela's Homeworld werd onthuld dat hij Leela als baby op de stoep van het weeshuis vond. Hij houdt van elke wees in het weeshuis een gedetailleerd dossier bij. Dit heeft hem de titel van level 135 bureaucraat opgeleverd. Hij probeert continu huizen te vinden voor zijn wezen. Een van zijn talenten is dat hij een fotografisch geheugen heeft en zich alles kan herinneren alsof het gisteren gebeurd is.

Waterfallfamilie[bewerken | brontekst bewerken]

De leden van de Waterfallfamilie zijn stereotypes van linkse politici. Al hun stemmen worden gedaan door Phil Hendrie. De mannelijke leden van de familie komen vaak op een komische, maar gewelddadige manier om het leven.

Free Waterfall III[bewerken | brontekst bewerken]

Niet te zien in de televisieserie, maar wel in Futurama Comics #5 als een deelnemer aan de spelshow Who's Dying to be a Gazilionaire? Hij wilde het geld gebruiken om het holografische regenwoud te redden, maar kwam om tijdens de miljoen dollar vraag door een laser.

Free Waterfall Jr.[bewerken | brontekst bewerken]

Een stereotiepe hippie, vegetariër, milieuactivist en woordvoerder voor Mankind for Ethical Animal Treatment (M.E.A.T.). Hij was als enige tegen het eten van Omicronianbabies, maar werd ironisch genoeg zelf opgegeten door de Omicronians. Hij heeft maar erg weinig tolerantie voor geloofsovertuigingen die niet aansluiten op zijn eigen.

Free Waterfall Sr.[bewerken | brontekst bewerken]

Een natuuractivist, vader van Free Waterfall Jr. en oprichter van Penguins Unlimited. Hij wil de pinguïnkolonie op Pluto redden nadat hun gebied wordt vervuild door Dark Matter. Ironisch genoeg werd hij uiteindelijk doodgepikt door de pinguïns.

Frida Waterfall[bewerken | brontekst bewerken]

Verscheen in ""A Taste of Freedom"", maar werd alleen in het script bij naam genoemd. Ze is het enige lid van de Waterfallfamilie dat niet sterft in de serie. Ze zal ook meedoen in een van de geplande films.

Old Man Waterfall[bewerken | brontekst bewerken]

Een biseksuele polygamist, en advocaat voor burgerrechten. Hij is een ruimteoorlogveteraan en de vader van Free Waterfall Sr. Hij probeerde Dr. Zoidberg te verdedigen nadat die de Aardse vlag had opgegeten, maar faalde. Hij stierf toen hij werd gepeld door een metalen klauw van de Decapodian Mobile Oppression Palace (A Taste of Freedom).

Professor Ogden Wernstrom[bewerken | brontekst bewerken]

Een rivaal van Professor Farnsworth. Wernstrom is ergens rond de 120, en daarmee 40 jaar jonger dan Farnsworth. Wernstrom wil wraak op Farnsworth voor iets wat die hem blijkbaar heeft aangedaan. Dit lukte in 3000 toen hij Farnsworth versloeg op het jaarlijkse Uitvinders Symposium en diens uitvinding, een smelloscope, het slechtst denkbare cijfer gaf: een "A - -".

Toen de aarde werd bedreigd door een enorme afvalbol namen Wernstrom en Farnsworth het tegen elkaar op om met een oplossing te komen. Wernstrom faalde en liet New New York aan zijn lot over. Farnsworth en zijn crew waren wel succesvol. Hierna verloor Wernstrom zijn uitvindersaward, en zwoer opnieuw wraak.

Wernstrom had nog cameo’s in A Clone of My Own, Anthology of Interest II en Obsoletely Fabulous.

Rechter Ron Whitey[bewerken | brontekst bewerken]

Rechter bij Famous Original Ray's Superior Court, die bijna alle rechtszaken afhandelt waar de hoofdpersonages van de serie bij betrokken zijn. Hij verscheen in A Tale of Two Santas (waarin hij Bender ter dood veroordeeld), Time Keeps on Slippin' (waarin hij de scheiding van Fry en Leela regelt) en in Insane in the Mainframe (waarin hij Fry en Bender naar een robotgekkenhuis stuurt). Whitey geeft enkel om geld en rijkdom.

Leo en Inez Wong[bewerken | brontekst bewerken]

De zeer rijke ouders van Amy Wong. Ze zijn menselijke Martianen van Chinese afkomst. Ze bezitten het gehele westelijke halfrond van Mars en wonen op de Wong ranch.

Ze willen dolgraag kleinkinderen en proberen hun dochter Amy dan ook geregeld aan een man te helpen. Zo introduceerden ze haar aan Kif Kroker, maar kregen later spijt van deze beslissing.

Michelle[bewerken | brontekst bewerken]

Michelle was Fry's vriendin in de 20ste eeuw. Ze verscheen voor het eerst in de pilootaflevering, waarin ze Fry dumpte op oudejaarsavond 1999. Daarna bracht ze een paar jaar door met een andere vriend, niet wetende wat er met Fry was gebeurd. Ze koos er zelf voor om ook 1000 jaar te worden ingevroren (in The Cryonic Woman). Op deze manier kwam Fry haar weer tegen in de 31ste eeuw. Hoewel haar relatie met Fry weer wat opbloeide, had ze moeite zich aan te passen aan de 31ste eeuw. Uiteindelijk dumpte ze Fry weer voor een andere ingevroren man: Pauly Shore.

Niet bij naam genoemde dikke jongen[bewerken | brontekst bewerken]

Een zeer dikke jongen die voor het eerst verscheen in A Flight to Remember wanneer Amy’s ouders hem aan Amy voorstellen. Hij verscheen ook in Bendin' in the Wind en The Problem With Popplers.