Lilian Helder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lilian Helder
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Naam Lilian Maria Johanna Sibertha Helder
Geboren 30 mei 1973
Functie Lid Tweede Kamer
Sinds 17 juni 2010
Partij PVV
Titulatuur Mr.
Politieke functies
2010-heden Lid Tweede Kamer
Parlement & Politiek - biografie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Lilian Maria Johanna Sibertha Helder (Venlo, 30 mei 1973) is een Nederlands voormalig advocate en sinds 17 juni 2010 Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid (PVV).

Helder studeerde rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tot 1 mei 2010 was zij werkzaam bij het Eindhovense advocatenkantoor Houben en Van Dijck. Helder is een voorstander van zwaardere straffen en het afschaffen van de tbs. Op 24 januari 2011 stelde ze dat pedofielen die uit een tbs-kliniek worden vrijgelaten, levenslang onder toezicht moeten worden geplaatst door een netwerk van vrijwilligers en deskundigen[1].

Nieuwkomer Helder stond derde op de kandidatenlijst van de Partij voor de Vrijheid voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010, achter Fleur Agema en behaalde 5.793 stemmen.[2] Ze was daarmee de op drie na hoogste stemmenhaler van haar partij. Alleen Geert Wilders, Fleur Agema en Hero Brinkman bleven haar voor.

Op 7 juli 2012 werd bekendgemaakt dat Helder op nummer 4 van de kandidatenlijst van de PVV is geplaatst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2012.[3]

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties