Lill-Babs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lill-Babs
Lill-Babs in Cannes voor het Eurovisiesongfestival 1961
Lill-Babs in Cannes voor het Eurovisiesongfestival 1961
Algemene informatie
Volledige naam Barbro Margareta Svensson
Geboren 9 maart 1938
Land Vlag van Zweden Zweden
Werk
Jaren actief 1953-
Genre(s) Schlager
Beroep Zangeres
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Lill-Babs, geboren als Barbro Margareta Svensson (Järvsö, 9 maart 1938), is een Zweedse zangeres.

Op 15-jarige leeftijd werd ze door Simon Brehm ontdekt op de radio en mocht ze audities gaan doen. In 1954 nam ze haar eerste plaat op, Min mammas boogie. Ze kwam meer en meer in de belangstelling, maar werd toen zwanger. Dat kon ze niet verbergen en ze keerde terug naar huis om er het leven te schenken aan een dochter. Lill-Babs' dochter is maar negen maanden jonger dan haar broertje.

Naar haar oude werk kon ze niet meer, want Simon Brehm had al een andere zangeres gevonden. Ze vond iemand anders en had opnieuw succes, waarop Brehm haar terugvroeg.

In 1960 en 1961 deed ze mee aan Melodifestivalen in de hoop zo haar land te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Beide pogingen leken te mislukken. Siw Malmkvist, die in '61 het Melodifestivalen won met April, april, moest tijdens het liedje fluiten, maar telkens als ze dat moest doen, kreeg ze de slappe lach. Daarom verkoos de Zweedse omroep haar thuis te laten en stuurden ze alsnog Lill-Babs, die uiteindelijk met 2 punten, 14e werd.

In de jaren zestig werd Lill-Babs ook in Duitsland bekend.

In 1966 kreeg ze samen met Lasse Berghagen een dochter. Een jaar later overleed Simon Brehm. Dit was een zware klap voor de zangeres. In 1969 beviel ze van haar derde dochter. Ook deed ze in Noorwegen mee aan de Melodi Grand Prix.