Lost Gravity

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lost Gravity
De achtbaan Lost Gravity, gelegen in Walibi Holland
De achtbaan Lost Gravity, gelegen in Walibi Holland
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Walibi Holland, Biddinghuizen
Type Stalen achtbaan
Model BigDipper, megacoaster
Bouwer(s) MACK Rides
Opdrachtgever Walibi Holland
Status Geopend
Bouw Juli 2015 - januari 2016
Opening 24 maart 2016
Thema Gewichtloosheid
Eigenschappen
Topsnelheid 87 km/u[1]
Baanlengte 680 meter
Baanhoogte 32 meter
Maximale g-kracht 4,3G
Inversies 2
Ritduur 82 seconden
Treinen 4
Veiligheidsbeugel Heupbeugel
Capaciteit 8 personen per trein
800 personen per uur
Onride foto Aanwezig
Wachtrij
Snelpas Aanwezig
Single riders-rij Aanwezig[2]
Baby switch Aanwezig
Voorshow Gethematiseerde doorloopwachtrij
Website
Lost Gravity op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Lost Gravity is een stalen achtbaan van het type BigDipper, gelegen in het attractiepark Walibi Holland. De achtbaan is gebouwd door Mack Rides en is geopend op 24 maart 2016.[3] De attractie heeft een zwart-gele kleurstelling.

De rit[bewerken]

Bezoekers worden in treinen, die plaats bieden aan acht personen, omhoog getakeld tot 32 meter hoogte. Hierna volgt een steile afdaling met een bocht van 180 graden (twisted drop), gevolgd door twee inversies en meerdere heuvels die airtime (zweeftijd) moeten bewerkstelligen. Om een nog groter gevoel van gewichtloosheid te veroorzaken is speciaal voor Walibi Holland een element genaamd "Banked Top Hat" ontworpen. Hierin worden bezoekers snel en verticaal naar een hoogte van 30 meter gebracht om bijzondere G-krachten te voelen.

Treinen[bewerken]

De treinen van Lost Gravity zijn de eerste in de categorie BigDipper. Dit is een geheel nieuwe categorie in de catalogus van Mack Rides. Vier treinen bieden elk plaats aan acht personen, in twee rijen van vier stoelen, waarbij de buitenste twee stoelen van een rij "zitten niet op de grond (zonder vloer) zijn. Onder de middelste twee zitplaatsen is een ijzeren vloerplaat gemonteerd. De karretjes hebben een zilverkleurige spiegelende look met comfortabele stoelen en heupbeugels. Op het karretje is het logo van de achtbaan te zien in een zwarte glimmende kleur.

Verhaal en thema[bewerken]

Het thema van deze achtbaan is erg uniek. Het verhaal luidt dat er een meteoriet is ingeslagen op de aarde, met als gevolg dat de zwaartekracht is verdwenen. Er staan auto's op de zijkant en ondersteboven, bomen groeien verkeerd en er is een omgekeerde helikopter. De rit heeft ook met het thema te maken, omdat je in de rit ook verschillende G-Krachten voelt die je gewichtloosheid geven.

Wachtrij[bewerken]

Gewone wachtrij[bewerken]

De wachtrij van de attractie is ook gethematiseerd naar het thema van de achtbaan, namelijk verdwenen zwaartekracht. Het is een combinatie van een gethematiseerde doorloopwachtrij, om de bezoekers in de juiste sfeer te brengen, met in het midden een klassieke kronkelende wachtrij op een vierkante oppervlakte. In de doorloopgedeelten is onder andere een stilstaande maar trillende roltrap te vinden, een gang met ondersteboven hangende liftdeuren, een ruimte vol spiegels en vormen die naar een meteoriet verwijzen...

De gedeelten buiten zijn gemaakt met zeecontainers waar onder andere een terras ondersteboven aan het plafond hangt, een fiets die tegen een muur "leunt" die boven de wachtrij hangt, een stuk wegdek dat verticaal naast de wachtrij loopt, een omgekeerde wasserette, een trap die van de ene naar de andere muur loopt in plaats van van beneden naar boven...

Extra rij[bewerken]

Bij opening van de attractie werd ook voor een tweede, kortere wachtrij gezorgd. Deze rij is ook gethematiseerd en loopt door een oude autobus heen. Oorspronkelijk was dit een "fastlane": een rij die bezoekers kunnen gebruiken om de gewone wachtrij voorbij te steken wanneer ze een "fastpass" hebben gekocht (een soort kaart die je bovenop je gewone ticket koopt, die bijna evenveel kost als een gewoon ticket, maar waarmee je niet in de gewone wachtrij hoeft te staan). In augustus 2016 heeft Walibi bij wijze van experiment deze wachtrij, al dan niet tijdelijk, vervangen door een single riders-wachtrij. Deze rij wordt gebruikt om lege plaatsen in de trein op te vullen. Hier kan iedereen in gaan staan die ofwel alleen is, ofwel niet noodzakelijk samen met iemand anders op de achtbaan wil. Zo gaat ook de gewone wachtrij sneller, omdat dit mensen zijn die dan niet in de gewone rij staan en er zo nooit lege plaatsen zijn in de rijdende treinen. Omdat niet veel bezoekers dat concept kennen, is deze rij vaak veel korter dan de gewone wachtrij.

Inmiddels[wanneer?] in de single riders rij weer vervangen door de Fast Lane ingang en is er naast de Fast Lane ingang een single riders-rij aangelegd.