Robin Hood (achtbaan)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Robin Hood
Robin Hood juli 2018.jpg
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Walibi Holland, Nederland
Type Houten achtbaan
Bouwer(s) Vekoma
Opdrachtgever Six Flags
Status Gesloten
Opening 2000
Sluiting 28 oktober 2018
Eigenschappen
Topsnelheid 80 km/u
Baanlengte 1035 m
Baanhoogte 32 m
Inversies 0
Ritduur 2 min 25 sec
Treinen 2
Capaciteit 815 personen per uur
Wachtrij
Snelpas Aanwezig
Website
Robin Hood op RCDB
Portaal:  Attractieparken
Attracties in de Sherwood Forest

Excalibur · Merlin's Magic Castle · Robin Hood · Skydiver

Robin Hood was een houten achtbaan in het pretpark Walibi Holland in Biddinghuizen. Robin Hood is ontworpen door Stand Company en werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma. De achtbaan lag achterin het park aan de rand van de oude waterskishowvijver en werd gebouwd in de periode dat Walibi Flevo werd hervormd tot Six Flags Holland. In oktober 2018 was de attractie voor het laatst geopend.

Algemene informatie[bewerken]

Het was een van de drie houten achtbanen gebouwd door Vekoma. De andere twee zijn de Weerwolf in het Belgische Walibi Belgium en de Thundercoaster in Tusenfryd die nog wel in gebruik zijn. De achtbaan was operationeel sinds 2000 en had een maximale capaciteit van 815 bezoekers per uur. Er waren 2 treintjes, met beide 4 karretjes. Er konden 24 bezoekers in 1 treintje. Een rit duurde ongeveer tweeënhalve minuut en had een lengte van ruim een kilometer.

Robin Hood was net iets hoger dan Troy (0,1 M hoger), maar omdat Troy een grotere val heeft was Troy de recordhouder voor hoogste houten achtbaan van Nederland.

Sluiting en vervanging door hybride achtbaan[bewerken]

Op 6 februari 2018 kondigde Walibi Holland aan dat Robin Hood op 28 oktober 2018 voor het laatst geopend zou zijn.[1] Daarna zou de achtbaan door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction vervangen worden door een hybride achtbaan waarbij gebruik wordt gemaakt van stalen baandelen en houten ondersteuningen. Een deel van de houten constructie van Robin Hood gaat daarvoor hergebruikt worden. De nieuwe achtbaan gaat Untamed heten en zal volgens de planning op 1 juli 2019 open gaan. [2]

1rightarrow blue.svg Zie Untamed voor het hoofdartikel over dit onderwerp

Galerij[bewerken]Externe link[bewerken]