Merlin's Magic Castle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Merlin's Magic Castle
Château magique de Merlin.JPG
Algemene informatie
Soort attractie madhouse
Bouwer(s) Vekoma
Status Open
Opening 2000
Eigenschappen
Ritduur Voorshow: 3 minuten, hoofdshow: 3 minuten en 45 seconden
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken


Attracties in de Sherwood Forest

Excalibur · Merlin's Magic Castle · Robin Hood · Skydiver

Merlin's Magic Castle is een madhouse in Walibi Holland in Nederland en is gebouwd door Vekoma. Het is een van de vele madhouses waarin de illusie wordt gewekt dat men over de kop gaat.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De attractie draait om het verhaal van Merlijn de Tovenaar. Bij binnenkomst begint een bandje te spelen, waarop een uil en Merlijn druk discussiëren over de experimenten van Merlijn en hun veiligheid. Merlijn probeert namelijk middels duistere magie de kamer van zijn huis te laten draaien. Hij daagt de bezoekers uit plaats te nemen in de betreffende kamer.

Wanneer de bezoekers plaatsnemen, kondigt Merlijn aan dat hij zijn experiment gaat beginnen, en vraagt de bezoekers zich op het laboratorium te concentreren. Zijn uil protesteert en probeert de aandacht af te leiden, maar desondanks spreekt Merlijn een spreuk uit en de kamer gaat draaien. Merlijn laat na een tijd de kamer op zijn kant staan en vraagt: "En wie is nou de tovenaar van alle machten?" De uil antwoordt: "Van deze goocheltruc heb ik m'n buik vol. Zeg Merlijn, heb je niet iets meer spektakel?"

Dat maakt Merlijn boos, en deze begint te schelden. Dat pikt de uil niet. Merlijn biedt iets later zijn excuses aan, maar de uil vliegt weg zodra de kamer recht staat en komt nooit meer terug.

De muziek stopt, de beugels gaan open, de ruzie is geëindigd en daarmee ook de show.

Trivia[bewerken]

De stem van Merlijn is ingesproken door Beppe Costa, de stem van de uil door Hetty Heyting.

Externe link[bewerken]