SVA Papendorp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Magreb '90)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
SVA Papendorp
Naam Sport Vereniging Atlas Papendorp
Opgericht 26 november 1990
Plaats Utrecht
Complex Sportpark Papendorp
Aantal velden 2
Voorzitter El Bachir Amenchar
Trainer Mustapha Talha
Speeldag Zondag
Competitie Hoofdklasse (2018/19)
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

SVA Papendorp (tot 2018 Magreb '90) is een op 26 november 1990 opgerichte amateurvoetbalclub uit de stad Utrecht. De thuiswedstrijden worden op het “Sportpark Papendorp”, gelegen op het gelijknamige bedrijventerrein, gespeeld. De club word momenteel getraind door Mustapha Talha. In augustus 2018 nam de club de nieuwe naam SVA Papendorp aan.[1]

Tot het seizoen 2017/18 speelde de club onder de naam Magreb '90. Deze naam kwam, zoals de naam al verraadt, voort uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in Kanaleneiland en profiteerde van de sterk groeiende populariteit van het voetbal in deze bevolkingsgroep. Rond 2010 kwam de club behoorlijk in de lift te zitten: aan de hand van voorzitter en geldschieter Najim el H. stijgt Magreb naar de top van het Nederlandse amateurvoetbal. Aan dit tijdperk kwam in 2016 een einde, toen El H. wegens drugshandel werd gearresteerd. Niettemin plaatste de club zich in 2016 voor de toen nieuw gevormde Derde divisie.

Zaterdagelftal[bewerken]

In het seizoen 2015/16 begon Magreb '90 ook met een standaardelftal op zaterdag. Dit kwam uit in de Vierde klasse F van het district West I. Na een wedstrijd gespeeld te hebben trok de club het elftal terug uit de competitie, waardoor er alleen een standaardelftal overbleef op zondag.[2] Echter werd op 12 juli 2017 bekendgemaakt dat het zondagelftal van Magreb '90 in ruil met Jong Vitesse in seizoen 2017/18 uitkomt in de Derde divisie op zaterdag.[3] Het elftal degradeerde na dit seizoen echter uit de Derde divisie nadat het als nummer laatste eindigde in de competitie.

Zondagelftal[bewerken]

Competitieresultaten 2000–2018 (zondag)[bewerken]

11
5A
10
6A
10
5H
6
5H
4
5H
1
5H
10
5G
4
5G
10
5G
1
5G
1
4G
1
3D
1
2B
8
1B
1
1B
1
A
13
14
18
ZA
-
B
00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

 • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off- of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
Indien een * achter het getal staat is de notering een tussenstand en kan het zijn dat de notering niet overeenkomt met de uiteindelijke eindstand van de competitie.
Staat er een - dan is het seizoen nog bezig en is er geen definitieve uitslag bekend.
Staat er xx op de positie van de notering, dan heeft de club vroegtijdig de competitie verlaten. Dit kan onder andere komen door terugtrekking van het team, faillissement van de club of door een uitgedeelde straf van de KNVB. In veel gevallen staat elders in het artikel de reden vermeld.
Staat er een ? dan is het resultaat uit het verleden onbekend, en is alleen de competitie en/of niveau bekend van dat seizoen.
 • Competitieniveau en/of afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
  • Competitieniveau en/of afdelingsletter
  Hierbij geeft het getal het niveau weer, dat ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
  Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
  Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
  • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
  Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
  Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
 • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 en/of eventueel op het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen regulier competitievoetbal, daardoor is deze staaf automatisch leeg.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.

Bekende (ex-)spelers[bewerken]

Externe link[bewerken]