VVU Ardahanspor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
VVU Ardahanspor
Naam Voetbalvereniging Utrecht Ardahanspor
Opgericht 11 april 1996
Plaats Utrecht
Complex Sportpark Lunetten
Competitie Vierde klasse zondag (2020/21)
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

VVU Ardahanspor is een amateurvoetbalvereniging uit stad Utrecht, Nederland.

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De club werd opgericht op 11 april 1996. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Lunetten in de gelijknamige wijk gespeeld. In seizoen 2022/2023 heeft Ardahanspor vier mannenteams (twee regulier en twee 35+) en één vrouwenteam (30+)

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1980 kwamen veel Turken in het kader van gezinshereniging naar Nederland. Veel mensen uit de provincie Ardahan, in het noordoosten van Turkije, vestigden zich in Utrecht. Na een aantal jaren recreatief te hebben gevoetbald, kwam er vraag naar een meer georganiseerde vorm om te voetballen.

Er heerste een idee voor een eigen voetbalteam en in 1982 was het eerste team van uit Ardahan geëmigreerde mensen bij VV Odin een feit. Later hebben ze ook onder Minerva en de Stichtse Boys (later D.H.S.C.) gevoetbald. Omdat één team niet genoeg bleek werd er op 11 april 1996 een eigen voetbalclub opgericht: Ardahanspor.

In 2023 kwam een team van Ardahanspor in opspraak nadat een wedstrijd tegen VV APWC ontspoorde en de trainer van APWC mishandeld werd.[1]

Standaardelftal[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het seizoen 2022/2023 heeft VVU Ardahanspor geen standaardelftal ingeschreven. Het standaardelftal speelde het laatst in het seizoen 2020/21 in de Vierde klasse zondag van het KNVB-district West-I. In april 2017 stapte dit team, spelend in 5D, uit de competitie.[2]

Competitieresultaten 1997–2016[bewerken | brontekst bewerken]

3
7A
8
5B
9
5A
9
5G
11
6E
3
6D
3
6E
12
5G
7
6D
6
6D
3
6D
10
5H
2
6B
9
5D
12
5D
10
5E
xx
5D
-
5D
97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
2013: de beslissingswedstrijd op 12 mei om het klassekampioenschap in 6B werd bij SV Kampong met 3-0 gewonnen van VV Hoograven.

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

 • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off- of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
Indien een * achter het getal staat is de notering een tussenstand en kan het zijn dat de notering niet overeenkomt met de uiteindelijke eindstand van de competitie.
Staat er een - dan is het seizoen nog bezig en is er geen definitieve uitslag bekend.
Staat er xx op de positie van de notering, dan heeft de club vroegtijdig de competitie verlaten. Dit kan onder andere komen door terugtrekking van het team, faillissement van de club of door een uitgedeelde straf van de KNVB. In veel gevallen staat elders in het artikel de reden vermeld.
Staat er een ? dan is het resultaat uit het verleden onbekend, en is alleen de competitie en/of niveau bekend van dat seizoen.
In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 werd wegens de coronacrisis het amateurvoetbal afgebroken. Daardoor kennen deze staven geen eindklassering (middels -- weergegeven).
 • Competitieniveau en/of afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
  • Competitieniveau en/of afdelingsletter
  Hierbij geeft het getal het niveau weer, dat ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
  Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
  Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
  • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
  Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
  Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
 • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 en/of eventueel op het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen regulier competitievoetbal.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.