Naar inhoud springen

SMVC Fair Play

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
SMVC Fair Play
Naam Sport Multicultureel Voetbalclub Culemborg Fair Play
Opgericht 16 mei 1998
Plaats Culemborg
Complex sportpark Terweijde
Competitie Vijfde klasse zondag (2020/21)
Tenue
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

SMVC Fair Play (voluit: Sport Multicultureel Voetbalclub Culemborg Fair Play) is een amateurvoetbalvereniging uit Culemborg, Gelderland, Nederland.

Algemeen[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging werd op 16 mei 1998 opgericht. Tussen 2013 en 2020 was de club inactief. Thuisbasis is het “sportpark Terweijde.

Geen voetbal

Tot en met het seizoen 2012/13 was "Sportpark Sprokkelenburg" de thuishaven van de vereniging. Hier moest het aan het eind van het seizoen afscheid nemen van de gemeente, omdat die er woningbouw wilde plegen.[1] Wegens het niet tijdig kunnen vinden (en na geboden uitstel tot eind september) van een nieuwe speellocatie nam de KNVB per oktober 2013 alle teams van de club uit competitie. In 2020/21 werd er weer gevoetbald.

Op 20 mei 2017 kwam het programma Argos met een rapportage over het "verdwijnen" van de voetbalclub. Op basis van de door hen opgevraagde stukken en interviews met betrokkenen is men tot de conclusie gekomen dat Fair Play met opzet de nek is omgedraaid door de gemeente Culemborg.[2][3]

Eind 2019 werd door het College van B&W opdracht gegeven voor een onderzoek naar de gang van zaken, waarvan het resultaat in april 2020 werd gepresenteerd.[4][5][6][7]

Standaardelftallen[bewerken | brontekst bewerken]

Met ingang van het seizoen 2020/21 komt het standaardelftal weer uit in het amateurvoetbal. Het herstartte in de Vijfde klasse zondag van het KNVB-district West-I, het laagste niveau in dit district.

Zaterdag[bewerken | brontekst bewerken]

Competitieresultaten[bewerken | brontekst bewerken]

9
5C
10
5D
11 12

Zondag[bewerken | brontekst bewerken]

Competitieresultaten[bewerken | brontekst bewerken]

4
6A
8
6B
9
5H
4
6E
5
6D
9
5G
1
5H
2
4H
2
3D
8
3D
10
3D
12
3D
13
4H
xx
4H
-
5B
00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 -- -- -- 21

In elke staaf van de grafiek staat van boven naar beneden vermeld:

 • Eindnotering
Dit is de positie die de club heeft bereikt in de competitie, zonder eventuele beslissings-, play-off- of nacompetitiewedstrijden die nodig zijn geweest om bijvoorbeeld de kampioen van de competitie te bepalen.
Indien een * achter het getal staat is de notering een tussenstand en kan het zijn dat de notering niet overeenkomt met de uiteindelijke eindstand van de competitie.
Staat er een - dan is het seizoen nog bezig en is er geen definitieve uitslag bekend.
Staat er xx op de positie van de notering, dan heeft de club vroegtijdig de competitie verlaten. Dit kan onder andere komen door terugtrekking van het team, faillissement van de club of door een uitgedeelde straf van de KNVB. In veel gevallen staat elders in het artikel de reden vermeld.
Staat er een ? dan is het resultaat uit het verleden onbekend, en is alleen de competitie en/of niveau bekend van dat seizoen.
In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 werd wegens de coronacrisis het amateurvoetbal afgebroken. Daardoor kennen deze staven geen eindklassering (middels -- weergegeven).
 • Competitieniveau en/of afdelingsletter of Officiële eindstand Eredivisie
  • Competitieniveau en/of afdelingsletter
  Hierbij geeft het getal het niveau weer, dat ook terug te vinden is in de legenda. De letter is de afdelingsaanduiding en wordt gebruikt wanneer er meer afdelingen zijn op hetzelfde niveau. De afdelingsletter is altijd een hoofdletter en wordt meestal zonder nummer gebruikt.
  Voorbeeld: 2F is niveau 2e klasse competitie F.
  Het competitieniveau en nummer wordt niet vermeld wanneer er slechts één competitie van dit niveau was.
  • Officiële eindstand Eredivisie (getal staat tussen haakjes vermeld)
  Sinds de introductie van play-offwedstrijden voor Europees voetbal na afloop van de reguliere competitie in 2005/06, is de KNVB verplicht een eindstand van de Eredivisie door te geven aan de UEFA aan de hand van deze play-offwedstrijden.
  Bij deze eindstand staan clubs die zich hebben gekwalificeerd voor Europees voetbal hoger dan clubs die zich niet wisten te kwalificeren. Indien er geen verschil was tussen de eindnotering en de officiële eindstand, staat dit getal niet vermeld.
 • Onderafdeling
Hier staat afgekort de naam van de onderafdeling indien de club in dat jaar in een onderafdeling uitkwam. Tevens staat deze afkorting in de legenda en wordt gelinkt naar het artikel over deze onderafdeling. Deze afkorting wordt alleen vermeld wanneer de club in het verleden in verschillende onderafdelingen heeft gespeeld. Deze vermelding is in de staaf altijd in kleine letters. Deze onderafdelingen zijn na het seizoen 1995/96 afgeschaft. Heeft de club in slechts één onderafdeling gespeeld, dan is dit alleen terug te vinden in de legenda.

Onder de staaf staat het jaartal vermeld waarin het seizoen is afgesloten. 15 verwijst naar het seizoen 2014/15 en/of eventueel op het seizoen 1914/15.

Wanneer een staaf leeg is, zijn deze gegevens niet bekend. Het kan ook zijn dat de club dat seizoen niet heeft meegespeeld op het hogere amateurniveau, vroegtijdig de competitie heeft verlaten of uit de competitie is gezet.
In het seizoen 1944/45 was er wegens de Tweede Wereldoorlog geen regulier competitievoetbal.


Opmerking: In de 1e klasse en lager spelen de clubs in districten. Deze districten staan niet vermeld in de grafiek.