Margriet Vroomans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Margriet Vroomans
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 26 april 1958
Geboorteplaats Den Haag
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journalist, presentator
Bekend van RTL Nieuws, NOVA, NOS Actueel, BNR, Andere Ogen, TROS Kamerbreed, TweeVandaag, De Ochtend van 4
Portaal  Portaalicoon   Media

Margriet Vroomans (Den Haag, 26 april 1958) is een Nederlands journaliste en radio- en televisiepresentatrice.

Margriet Vroomans werkt al meer dan 30 jaar in de journalistiek. Ze werkte als verslaggeefster bij de ANWB, de Haagsche Courant, RTV Oost, de Wereldomroep en RTV West, voordat ze in 1994 presentatrice werd van RTL Nieuws.

Na een periode van vijf jaar het RTL Nieuws te hebben gepresenteerd, werd ze in 1999 presentatrice van de actualiteitenrubriek NOVA als opvolgster van Maartje van Weegen. In 2002 kwam abrupt een eind aan dat dienstverband, toen hoofdredacteur Rik Rensen haar, samen met Kees Driehuis en Rob Trip, wilde vervangen door Felix Rottenberg en Matthijs van Nieuwkerk.

Vanaf 2003 vond ze ander werk bij de radio: NOS Actueel, BNR Nieuwsradio en Andere Ogen (BVN). In december 2005 werd zij een vaste presentator van het politieke radioprogramma TROS Kamerbreed, samen met Jan Kuitenbrouwer en later met Kees Boonman. In april 2006 keerde zij terug op de buis als presentatrice van het actualiteitenprogramma TweeVandaag, nu EenVandaag.

Met ingang van 19 juli 2010 presenteert Margriet Vroomans op NPO Radio 4 van zeven tot negen uur het dagelijks ochtendprogramma De Ochtend van 4 met toegankelijke klassieke muziek, nieuws en achtergronden bij actualiteit en cultuur. Dit programma kwam in de plaats van het door Annette van Trigt gepresenteerde Van Trigt tot Negen.[1]

Sinds 2020 is Margriet Vroomans de commentator voor het nieuwjaarsconcert in Wenen. Zij is hiermee de opvolger van Edwin Rutten.[2]

Margriet Vroomans is getrouwd en heeft een zoon en een dochter.