Metaalbewerking

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen van Iemand vindt dat de tekst van Metaaltechniek in dit artikel ingevoegd zou moeten worden, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dat artikel een redirect te worden (hier melden).
Een metaalbewerker met een staaf metaal aan een draaibank.

Metaalbewerking is het proces van het bewerken van metalen om individuele onderdelen, assemblages of grootschalige structuren te creëren. De term omvat een brede waaier van werkstukken gaande van grote schepen en bruggen tot precieze motoronderdelen en delicate sieraden. Het omvat dan ook een navenant breed scala aan vaardigheden, processen en hulpmiddelen.

Metaalbewerking is een wetenschap, kunst, hobby, industrie en ambacht. Haar historische wortels omvatten heel der culturen, beschavingen en millennia. Metaalbewerking is voortgekomen uit de ontdekking van het uitsmelten van diverse ertsen, dat een hamer- en kneedbaar metaal voortbrengt bruikbaar voor het maken van gereedschappen en sieraden. De huidige metaalwerkplaats omvat een aantal van machinewerktuigen in staat om een nauwkeurige, bruikbaar werkstuk voort te brengen.

Moderne metaalbewerkingsprocessen, hoewel divers en gespecialiseerd, kunnen worden gecategoriseerd als:

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]