Mick Schumacher

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mick Schumacher in 2016.

Mick Schumacher (Zwitserland, 22 maart 1999) is een Duits autocoureur. Hij is de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher en neef van eveneens voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher.

Carrière[bewerken]

Karting[bewerken]

Schumachers autosportcarrière begon in 2008 in het karting. Om grote media-aandacht vanwege zijn bekende vader te voorkomen, gebruikte hij de naam Mick Betsch, waarbij Betsch de meisjesnaam is van zijn moeder. In 2011 en 2012 reed hij in de KF3-klasse van de ADAC Kart Masters en eindigde respectievelijk als negende en zevende. In de Euro Wintercup van de KF3-klasse werd hij derde in 2011 en 2012, terwijl hij in 2012 ook derde werd in het KF3 Rating DMV Kart Championship. In 2013 eindigde hij als derde in het Duitse juniorkartkampioenschap en in de KF-juniorenklasse van de CIK-FIA Super Cup. In 2014 gebruikte Schumacher de naam Mick Junior en reed in zowel nationale als internationale kampioenschappen. Hij werd tweede in het Duitse juniorkartkampioenschap, alsmede in het Europees- en wereldkampioenschap karting.

Formule 4[bewerken]

Aan het eind van 2014 testte Schumacher voor het team Jenzer Motorsport in een Formule 4-auto. In 2015 begon Schumacher, voor het eerst onder zijn geboortenaam, zijn carrière in het formuleracing in het ADAC Formule 4-kampioenschap voor het team Van Amersfoort Racing. In zijn eerste raceweekend op de Motorsport Arena Oschersleben behaalde hij direct zijn eerste overwinning, maar hierna behaalde hij nog slechts één podiumplaats en werd zo tiende in de eindstand met 92 punten.

In de winter van 2016 startte Schumacher tijdens het laatste raceweekend van de Indiase MRF Challenge op het Madras Motor Race Track. Hoewel hij niet deelnam in de eerste drie raceweekenden eindigde hij met twee podiumplaatsen en met 51 punten als tiende in het kampioenschap. Vervolgens keerde hij terug naar Europa, waarin hij in zowel de ADAC- als het Italiaanse Formule 4-kampioenschap uitkwam voor het Prema Powerteam. In het ADAC-kampioenschap won hij races op Oschersleben, de Lausitzring (tweemaal), de Nürburgring en de Hockenheimring en werd zo achter Joey Mawson tweede in de eindstand met 322 punten. In het Italiaanse kampioenschap won hij op het Misano World Circuit Marco Simoncelli (tweemaal), het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, het Autodromo Vallelunga en het Autodromo Nazionale Monza en werd hier, hoewel hij één raceweekend moest missen in verband met een conflicterend evenement in het ADAC-kampioenschap, ook tweede in het kampioenschap met 216 punten, ditmaal achter Marcos Siebert.

Formule 3[bewerken]

In 2017 maakt Schumacher de overstap naar de Formule 3, waarbij hij voor Prema debuteert in het Europees Formule 3-kampioenschap.

Privéleven[bewerken]

Schumacher is de zoon van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher en Europees kampioen westernrijden Corinna Schumacher. Zijn oom Ralf Schumacher is ook autocoureur geweest.

Schumacher is geboren en opgegroeid in Zwitserland. Tot 2008 woonde hij in Vufflens-le-Château en verhuisde later naar Gland.

Schumacher was aanwezig bij het ski-ongeluk van zijn vader Michael, die hierbij een schedeltrauma opliep en sindsdien aan het revalideren is.

Externe links[bewerken]