Nashville Predators

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Paul Kariya in actie voor de Predators

De Nashville Predators is een ijshockeyclub en speelt in de National Hockey League. Ze zijn actief vanaf 1998 en spelen in Nashville (Tennessee) in het Bridgestone Arena.

Geschiedenis[bewerken]

In 1971 vond er een grote archeologische ontdekking plaats in Nashville, Tennessee waarbij het fossiel van een sabeltandtijger werd gevonden. Ter ere van deze ontdekking ging het uitbreidingsteam van de National Hockey League in 1998 de Nashville Predators heten, met als logo diezelfde uitgestorven sabeltandtijger. De eerste jaren waren teleurstellend en pas in 2004 werden de Stanley Cupplay-offs gehaald, waarna ze in de eerste verloren van de als eerste geplaatste Detroit Red Wings. Na de staking in 2004/2005 werd ster Paul Kariya binnengehaald, waarna ze als vierde van het westen de play-offs haalden. Ook toen werd echter al in de eerste ronde verloren, ditmaal door de hand van de San Jose Sharks.

In navolging van rivaal Detroit Red Wings, waarbij regelmatige kleine inktvisjes vanuit het publiek het ijs op worden gegooid, wordt er geprobeerd om bij ieder eerste doelpunt een katvis op het ijs te gooien. De toeschouwer wordt daarna gelijk uit het stadion verwijderd, maar toch proberen vele toeschouwers om het stadion binnen te komen met een katvis op het lichaam - tassen worden eenmaal onderzocht.

Marek Zidlicky in actie

Prijzen[bewerken]

Geen

Play-off optreden[bewerken]

Spelers[bewerken]

Bekende (ex-) spelers[bewerken]

Teruggetrokken nummers[bewerken]

Externe link[bewerken]