Nationaal park Pontões Capixabas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nationaal park Pontoes Capixabas
Nationaal park
Nationaal park Pontões Capixabas (Brazilië)
Nationaal park Pontões Capixabas
Situering
Land Vlag van Brazilië Brazilië
Coördinaten 19° 7′ ZB, 40° 47′ WL
Informatie
IUCN-categorie II (Nationaal park)
Oppervlakte 174,96 km²
Opgericht 2002
Foto's
Nationaal park Pontões Capixabas

Nationaal park Pontoes Capixabas is een nationaal park in Brazilië gelegen in Espírito Santo. Het is 174,96 km² groot en is opgericht in 2002. Het ligt bij de gemeenten Pancas en Águia Branca in het woongebied van Duitse immigranten uit Pommeren.

Braziliaanse tinamoe

Karakteristiek[bewerken | brontekst bewerken]

Het park omvat de laatste gebieden van het Atlantisch Woud en verschillende bergeilanden, lokaal Pontões genoemd. Het klimaat is tropisch en vochtig met een gemiddelde temperatuur van 23° C en een jaarlijkse regenval van 750-1250 mm.

Er zijn bossen in verschillende stadia van regeneratie. Op de op "suikerhoeden" lijkende eilanden komen langzaam groeiende planten voor die kunnen leven met weinig voedingsstoffen en weinig water, noodzakelijk omdat het regenwater zeer snel afgevoerd wordt. Er zijn bijvoorbeeld cactussen, Tillandsia-soorten en andere bromelia's. Sommige zeldzame dieren worden met uitsterven bedreigd, zoals de Jaguar, Margay, Tinamoes, Kraagluiaard, Jaguarundi en verschillende Toekansoorten.

Bedreiging[bewerken | brontekst bewerken]

Milieuproblemen zijn ontbossing, de uitbreiding van de landbouw en granietwinning. Door het nationale park zijn nieuwe vormen van werk ontstaan.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]