Nederland in de Fed Cup

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nederland is sinds 1963 actief in de Fed Cup, tennistoernooi voor vrouwelijke landenteams dat sinds 1963 elk jaar wordt gehouden.

Nederland speelde twee keer een finale. In 1968 verloor het in Frankrijk met 0-3 van Australië en in 1997 verloor Oranje thuis in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch met 1-4 van Frankrijk.

Recente geschiedenis[bewerken]

2007[bewerken]

In april 2007 speelde Oranje in de regionale groep I in Bulgarije een toernooi met 16 landen waarvan de beste twee in aanmerking kwamen voor promotie naar de Wereldgroep II. Dit was ook het doel van het team, maar blessures van Elise Tamaëla en Michaëlla Krajicek leidden er zelfs toe dat er gespeeld moest worden om degradatie naar groep 2 te voorkomen. Dit lukte, waardoor Nederland zich handhaafde. Het team bestond, naast Krajicek en Tamaëla, uit Nicole Thijssen en Pauline Wong.

2008[bewerken]

Eind januari, begin februari speelde Nederland in de regionale groep I in Hongarije een toernooi met 15 landen. De beste twee kwamen in aanmerking voor promotie, de slechtste twee degradeerden. Door een blessure kwam Michaëlla Krajicek, de nummer 33 van de wereld, niet in actie. Het team bestond uit Nicole Thijssen, Pauline Wong, Arantxa Rus en Renée Reinhard. Na winst op Luxemburg, Portugal en Bulgarije haalde Oranje de laatste vier. In de slotwedstrijd was Servië de tegenstander. Arantxa Rus en Renée Reinhard maakten het de Servische wereldtoppers Ana Ivanović (nr. 2 van de wereld) en Jelena Janković (nr. 4) lastig, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven. Hierdoor bleef Nederland in de regionale groep I.

2009[bewerken]

Nederland speelde in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone waarin 15 landen uitkwamen. Het was in een groep van 4 landen geplaatst. De groepswinnaars maakten kans op promotie, de nummers laatst op degradatie. Nederland won de eerste wedstrijd maar verloor de twee andere groepswedstrijden. Hiermee eindigde het op de tweede plaats in de groep. Dit betekent dat Nederland ook in 2010 in de regionale groep 1 speelt. Het team werd gevormd door Arantxa Rus, Nicole Thijssen, Michelle Gerards en Pauline Wong.

2010[bewerken]

Nederland speelde in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone waarin 16 landen uitkwamen. Nederland zat samen met Slovenië, Israël en Bulgarije in een groep. Van de eerste werd met 2-1 verloren en van de laatste 2 gewonnen met respectievelijk 3-0 en 2-1. Daarna werd tegen Groot-Brittannië met 2-1 gewonnen om gedeeld 5de te worden in de zone. Door dit resultaat speelt Nederland volgend jaar weer in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone. Het team bestond uit Arantxa Rus, Chayenne Ewijk, Nicole Thijssen en Richèl Hogenkamp.

2011[bewerken]

Nederland werd voor het toernooi in Israël geloot in poule D samen met Letland, Hongarije en Roemenië. Nederland speelde met het, volgens de wereldranking, sterkst mogelijke team. Michaëlla Krajicek (WTA-150) stelde zich voor het eerst sinds lange tijd weer beschikbaar. Arantxa Rus (WTA-111), Kiki Bertens (WTA-213) en Richèl Hogenkamp (WTA-251) maakten eveneens deel uit van het team. De eerste wedstrijd werd van het op papier sterkere Roemenië gewonnen. Ook de tweede wedstrijd, tegen Hongarije, werd gewonnen waarmee Nederland zich verzekerde van de groepswinst, ongeacht het resultaat in de laatste wedstrijd. De laatste groepswedstrijd tegen Letland werd vrij eenvoudig gewonnen. De beslissende wedstrijd werd echter van Zwitserland verloren waardoor het werd uitgeschakeld voor de promotiewedstrijd in april. Nederland speelt daardoor in 2012 opnieuw in de regionale groep 1.

2012[bewerken]

Net als een jaar eerder werd het toernooi met de 15 landen uit groep 1 gespeeld in Israël. Nederland speelde in groep C achtereenvolgens tegen het gastheerland, het Verenigd Koninkrijk en Portugal. Alle wedstrijden werden met 2-1 verloren waardoor Nederland op de laatste plaats eindigde en tegen Estland moest spelen om degradatie te voorkomen. Die wedstrijd werd met 2-1 gewonnen waardoor Nederland in 2013 opnieuw speelt in de regionale groep 1. Voor het team kwamen Michaëlla Krajicek (WTA-79), Bibiane Schoofs (WTA-156), Kiki Bertens (WTA-169) en Demi Schuurs (WTA-1107) in actie.

2013[bewerken]

Ook in 2013 speelde Nederland het toernooi met de 16 landen uit groep 1 in Israël. Nederland speelde in groep D achtereenvolgens tegen Bulgarije, Slovenië en Luxemburg. De eerste wedstrijd werd verloren, de overige twee gewonnen waarmee de tweede plaats in de groep werd bereikt en Nederland niet promoveerde en niet degradeerde. Op de slotdag werd nog tegen Hongarije gespeeld. Het verlies betekende dat Nederland gedeeld zevende eindigde. Voor het team kwamen Arantxa Rus (WTA-85), Richèl Hogenkamp (WTA-214), Bibiane Schoofs (WTA-230) en Angelique van der Meet (WTA-274) in actie.

2014[bewerken]

Dit was de vijftiende editie op rij waarin Nederland uitkwam in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone. Nederland werd voor het toernooi in Hongarije geloot in poule A samen met België, Kroatië en Luxemburg. Nederland speelde met het, volgens de wereldranking, sterkst mogelijke team. Michaëlla Krajicek (WTA-276), Kiki Bertens (WTA-124) en Richèl Hogenkamp (WTA-251) maakten deel uit van het team. De eerste wedstrijd werd van Kroatië gewonnen. Ook de tweede wedstrijd, tegen België, werd gewonnen waarmee Nederland zich verzekerde van de groepswinst, ongeacht het resultaat in de laatste wedstrijd. De laatste groepswedstrijd tegen Luxemburg werd vrij eenvoudig gewonnen. De beslissende wedstrijd werd gewonnen van Wit-Rusland waardoor Nederland zich plaatste voor de promotiewedstrijd tegen Japan in april 2014. Deze werd met 3-2 in eigen land gewonnen waardoor het team promoveerde naar de Wereldgroep 2 waar het in 1999 uit degradeerde.

2015[bewerken]

Nederland speelde na vijftien jaar in de regionale groep 1 terug in Wereldgroep II. Oranje won tijdens de eerste ronde in februari in Apeldoorn van Slowakije. Het team speelde in april in 's-Hertogenbosch tegen Australië om promotie naar Wereldgroep I. Hoewel de statistieken in het voordeel van Australië wezen (van de negen eerdere ontmoetingen hadden zij er acht gewonnen), wisten de Nederlandse dames bij vier van de vijf rubbers de zege te grijpen. Daarmee promoveerden zij naar Wereldgroep I in 2016. Kiki Bertens won haar beide enkelspelpartijen. Het Nederlandse team bestond uit Kiki Bertens (WTA-86), Richèl Hogenkamp (WTA-124), Arantxa Rus (WTA-217) en Michaëlla Krajicek (WTA-441), onder leiding van captain Paul Haarhuis.

2016[bewerken]

Nederland speelde voor het eerst sinds 1998 terug in Wereldgroep I. In de eerste ronde bestond het Nederlandse team uit Kiki Bertens (WTA-106), Richèl Hogenkamp (WTA-141), Cindy Burger (WTA-185) en Arantxa Rus (WTA-287). De Nederlandse dames wisten in februari in Moskou de thuisspelende Russinnen te overrompelen – zij wonnen alle drie gespeelde enkelspelpartijen: Bertens versloeg zowel Jekaterina Makarova als Svetlana Koeznetsova; Hogenkamp zegevierde over Koeznetsova in een vier uur durende driesetter (de langste rubber ooit in de Fed Cup gespeeld).[1] In de halve finale werd in en tegen Frankrijk met 2-3 verloren. In het beslissende dubbelspel verloren Bertens en Hogenkamp van Garcia en Mladenovic. Bertens won van dezelfde speelsters beide enkelspelen. Hogenkamp verloor haar enkelspel van Mladenovic en Arantxa Rus verloor van Garcia. Met het bereiken van de halve finale bleef Nederland in de Wereldgroep I.

2017[bewerken]

Nederland speelde voor de tweede keer op rij in Wereldgroep I. Het Nederlandse team bestond in de eerste ronde uit Kiki Bertens (WTA-24), Cindy Burger (WTA-137), Arantxa Rus (WTA-176) en Michaëlla Krajicek (WTA-253). De ontmoeting met en in Wit-Rusland werd met 1-4 verloren. Voor de degradatiewedstrijd tegen Slowakije stonden opgesteld: Kiki Bertens (WTA-20), Richèl Hogenkamp (WTA-136), Cindy Burger (WTA-157) en Arantxa Rus (WTA-184). Door de Slowaakse dames in Bratislava met 3-2 te verslaan, bleef het Nederlandse team opnieuw op het hoogste niveau.

2018[bewerken]

Nederland speelde voor de derde keer op rij in Wereldgroep I. In de eerste ronde speelde het Nederlandse team uit tegen de Verenigde Staten. Nederland werd vertegenwoordigd door Richèl Hogenkamp (WTA-108), Arantxa Rus (WTA-124), Lesley Kerkhove (WTA-165) en Demi Schuurs (WTA-32 in dubbelspel). Na drie verloren enkelspelpartijen mocht de ploeg nog wel een overwinning in het dubbelspel meenemen. Nederland speelde in april tegen Australië om behoud in Wereldgroep I. In actie kwamen Lesley Kerkhove (WTA-187) die de enige partijwinst voor haar rekening nam, Quirine Lemoine (WTA-228) en Demi Schuurs (WTA-9 in dubbelspel). Australië won de overige vier rubbers. Het Nederlandse team degradeerde derhalve naar Wereldgroep II.

2019[bewerken]

Nederland speelde in Wereldgroep II. In februari speelde het team thuis (in Den Bosch) tegen Canada. Nederland werd vertegenwoordigd door Arantxa Rus (WTA-128), Richèl Hogenkamp (WTA-176), Demi Schuurs (WTA-7 in dubbelspel) en Bibiane Schoofs (WTA-141 in dubbelspel). Na drie verloren enkelspelpartijen ging ook het dubbelspel verloren. Nederland speelde in april tegen Japan om behoud in Wereldgroep II. Het team bestond uit Bibiane Schoofs (WTA-149), Richèl Hogenkamp (WTA-176), Demi Schuurs (WTA-7 in dubbelspel) en Lesley Kerkhove (WTA-122 in dubbelspel). Ook nu verloor het team drie enkelspelpartijen en één in het dubbelspel. Het Nederlandse team degradeerde derhalve naar de regionale groep Europa/Azië. Medio 2019 besloot de ITF evenwel om de Fed Cup drastisch te hervormen, naar evenbeeld van de Davis Cup. Er werd een systematiek ontworpen waarin twintig landen kans maken op de titel, met een kwalificatieronde in februari en een eindfase in april. Dankzij hun negentiende plek op de wereldranglijst mocht Nederland aantreden in de kwalificatieronde, en bleef zodoende op het hoogste niveau actief.

Gegevens[bewerken]

  • Eerste deelname: 1963
  • Aantal deelnames: 56 (inclusief 2019)
  • Aantal wedstrijden: 192 (winst: 109, verlies: 83) (t/m WG2 playoff 2019)

Winst/verlies-tabel[bewerken]

Onderstaande tellingen hebben betrekking op aantallen rubbers.

Locatie winst verlies totaal
thuis 7 9 16
uit 6 20 26
neutraal 96 54 150
Totaal 109 83 192

gegevens bijgewerkt tot en met 21 april 2019

Gespeelde wedstrijden[bewerken]

De onderstaande tabel geeft een overzicht van alle wedstrijden die Nederland tot nu toe in de Fed Cup heeft gespeeld.

niveau 1 niveau 2 niveau 3 niveau 4 niveau 5
Met kleuren wordt inzichtelijk gemaakt op welk niveau een land dat jaar actief is. In de huidige opzet van de Fed Cup komt niveau 1 overeen met de Wereldgroep. Alleen landen actief op niveau 1 kunnen de Fed Cup winnen. De overige landen moeten via promotie een plaats op niveau 1 afdwingen. De tabel hiernaast geeft de gebruikte kleuren per niveau.
datum tegenstander uitslag locatie groep ronde w/v
1963-06-17 Vlag van Zwitserland Zwitserland 3-0 Verenigd Koninkrijk WG 1e ronde winst
1963-06-18 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 0-3 Verenigd Koninkrijk WG kwartfinale verlies
1964-09-01 Vlag van Oostenrijk Oostenrijk 2-1 Verenigde Staten WG 1e ronde winst
1964-09-02 Vlag van Frankrijk Frankrijk 1-2 Verenigde Staten WG 2e ronde verlies
1966-05-12 Vlag van Zuid-Afrika (1928-1994) Zuid-Afrika 2-1 Italië WG 2e ronde winst
1966-05-13 Vlag van Australië Australië 1-2 Italië WG kwartfinale verlies
1967-06-07 Vlag van Italië Italië 0-3 West-Duitsland WG 2e ronde verlies
1968-05-21 Vlag van Finland Finland 3-0 Frankrijk WG 1e ronde winst
1968-05-23 Vlag van Polen Polen 2-1 Frankrijk WG 2e ronde winst
1968-05-24 Vlag van Bulgarije (1967-1971) Bulgarije 3-0 Frankrijk WG kwartfinale winst
1968-05-25 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 2-1 Frankrijk WG halve finale winst
1968-05-26 Vlag van Australië Australië 0-3 Frankrijk WG finale verlies
1969-05-19 Vlag van Bulgarije (1967-1971) Bulgarije 3-0 Griekenland WG 1e ronde winst
1969-05-21 Vlag van Indonesië Indonesië 3-0 Griekenland WG 2e ronde winst
1969-05-23 Vlag van Tsjecho-Slowakije Tsjecho-Slowakije 2-1 Griekenland WG kwartfinale winst
1969-05-24 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 0-3 Griekenland WG halve finale verlies
1970-05-19 Vlag van Griekenland Griekenland 3-0 West-Duitsland WG 1e ronde winst
1970-05-20 Vlag van Canada Canada 3-0 West-Duitsland WG 2e ronde winst
1970-05-22 Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk 1-2 West-Duitsland WG kwartfinale verlies
1970-12-26 Vlag van Canada Canada 3-0 Australië WG 1e ronde winst
1970-12-27 Vlag van Frankrijk Frankrijk 1-2 Australië WG kwartfinale verlies
1972-03-20 Vlag van Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland 2-1 Zuid-Afrika WG 1e ronde winst
1972-03-21 Vlag van Colombia Colombia 2-1 Zuid-Afrika WG 2e ronde winst
1972-03-23 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 0-3 Zuid-Afrika WG kwartfinale verlies
1973-05-06 Vlag van Frankrijk Frankrijk 2-1 West-Duitsland WG 1e ronde winst
1973-05-06 Vlag van Denemarken Denemarken 2-0 West-Duitsland WG 2e ronde winst
1973-05-06 Vlag van Zuid-Afrika (1928-1994) Zuid-Afrika 0-3 West-Duitsland WG kwartfinale verlies
1974-05-19 Vlag van Frankrijk Frankrijk 1-2 Italië WG 1e ronde verlies
1974-05-19 Vlag van Ierland Ierland 2-1 Italië WG CR 2e ronde winst
1974-05-19 Vlag van Canada Canada 3-0 Italië WG CR kwartfinale winst
1974-05-19 Vlag van Japan Japan 0-3 Italië WG CR halve finale verlies
1975-05-11 Vlag van Uruguay Uruguay 2-1 Frankrijk WG 1e ronde winst
1975-05-11 Vlag van Tsjecho-Slowakije Tsjecho-Slowakije 0-2 Frankrijk WG 2e ronde verlies
1975-05-11 Vlag van Brazilië Brazilië 2-0 Frankrijk WG CR 2e ronde winst
1975-05-11 Vlag van Argentinië Argentinië^ Frankrijk WG CR kwartfinale
1975-05-11 Vlag van Hongarije Hongarije 1-2 Frankrijk WG CR halve finale verlies
1976-08-29 Vlag van Brazilië Brazilië 3-0 Verenigde Staten WG 1e ronde winst
1976-08-29 Vlag van Argentinië Argentinië 3-0 Verenigde Staten WG 2e ronde winst
1976-08-29 Vlag van Denemarken Denemarken 2-1 Verenigde Staten WG kwartfinale winst
1976-08-29 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 0-3 uit WG halve finale verlies
1977-06-18 Vlag van Uruguay Uruguay 3-0 Verenigd Koninkrijk WG 1e ronde winst
1977-06-18 Vlag van Israël Israël 3-0 Verenigd Koninkrijk WG 2e ronde winst
1977-06-18 Vlag van Zuid-Afrika (1928-1994) Zuid-Afrika 1-2 Verenigd Koninkrijk WG kwartfinale verlies
1978-12-03 Vlag van Mexico Mexico 3-0 Australië WG 1e ronde winst
1978-12-03 Vlag van Chili Chili 3-0 Australië WG 2e ronde winst
1978-12-03 Vlag van Australië Australië 0-3 uit WG kwartfinale verlies
1979-05-06 Vlag van Argentinië Argentinië 3-0 Spanje WG 1e ronde winst
1979-05-06 Vlag van Japan Japan 3-0 Spanje WG 2e ronde winst
1979-05-06 Vlag van Australië Australië 1-2 Spanje WG kwartfinale verlies
1980-05-25 Vlag van Argentinië Argentinië 1-2 West-Duitsland WG 1e ronde verlies
1980-05-25 Vlag van Oostenrijk Oostenrijk 2-1 West-Duitsland WG CR 1e ronde winst
1980-05-25 Vlag van Hongarije Hongarije 2-1 West-Duitsland WG CR kwartfinale winst
1980-05-25 Vlag van Canada Canada 1-2 West-Duitsland WG CR halve finale verlies
1981-11-15 Vlag van Hongkong (1959-1997) Hongkong 2-1 Japan WG 1e ronde winst
1981-11-15 Vlag van Italië Italië 2-1 Japan WG 2e ronde winst
1981-11-15 Vlag van Australië Australië 0-3 Japan WG kwartfinale verlies
1982-07-25 Vlag van Denemarken Denemarken 3-0 Verenigde Staten WG 1e ronde winst
1982-07-25 Vlag van Australië Australië 0-3 Verenigde Staten WG 2e ronde verlies
1983-07-24 Vlag van China China 1-2 Zwitserland WG 1e ronde verlies
1983-07-24 Vlag van Jamaica Jamaica 3-0 Zwitserland WG CR 2e ronde winst
1983-07-24 Vlag van Israël Israël 2-1 Zwitserland WG CR kwartfinale winst
1983-07-24 Vlag van de Sovjet-Unie Sovjet-Unie 1-2 Zwitserland WG CR halve finale verlies
1984-07-22 Vlag van Frankrijk Frankrijk 1-2 Brazilië WG 1e ronde verlies
1984-07-22 Vlag van Indonesië Indonesië 3-0 Brazilië WG CR 2e ronde winst
1984-07-22 Vlag van Brazilië Brazilië 1-2 uit WG CR kwartfinale verlies
1985-10-14 Vlag van Zwitserland Zwitserland 1-2 Japan WG 1e ronde verlies
1985-10-14 Vlag van Denemarken Denemarken 3-0 Japan WG CR 1e ronde winst
1985-10-14 Vlag van Ierland Ierland 2-1 Japan WG CR 2e ronde winst
1985-10-14 Vlag van Brazilië Brazilië 1-2 Japan WG CR kwartfinale verlies
1986-07-27 Vlag van Canada Canada 1-2 Tsjechoslowakije WG 1e ronde verlies
1986-07-27 Vlag van Luxemburg Luxemburg 3-0 Tsjechoslowakije WG CR 2e ronde winst
1986-07-27 Vlag van Japan Japan 2-1 Tsjechoslowakije WG CR kwartfinale winst
1986-07-27 Vlag van de Sovjet-Unie Sovjet-Unie 1-2 Tsjechoslowakije WG CR halve finale verlies
1987-08-02 Vlag van Canada Canada 0-3 uit WG 1e ronde verlies
1987-08-02 Vlag van Jamaica Jamaica 3-0 Canada WG CR 1e ronde winst
1987-08-02 Vlag van Zimbabwe Zimbabwe 3-0 Canada WG CR 2e ronde winst
1987-08-02 Vlag van Zwitserland Zwitserland 3-0 Canada WG CR kwartfinale winst
1987-08-02 Vlag van Oostenrijk Oostenrijk 2-0 Canada WG CR halve finale winst
1987-08-02 Vlag van Hongkong (1959-1997) Hongkong 2-1 Canada WG CR finale winst
1988-12-11 Vlag van Spanje Spanje 0-3 Australië WG 1e ronde verlies
1988-12-11 Vlag van Bulgarije Bulgarije 2-0 Australië WG CR 2e ronde winst
1988-12-11 Vlag van Joegoslavië (1943-1992) Joegoslavië 3-0 Australië WG CR kwartfinale winst
1988-12-11 Vlag van Brazilië Brazilië 3-0 Australië WG CR halve finale winst
1988-12-11 Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk 2-1 Australië WG CR finale winst
1989-10-09 Vlag van Joegoslavië (1943-1992) Joegoslavië 2-0 Japan WG 1e ronde winst
1989-10-09 Vlag van Spanje Spanje 0-2 Japan WG 2e ronde verlies
1990-07-29 Vlag van Zwitserland Zwitserland 2-1 Verenigde Staten WG 1e ronde winst
1990-07-29 Vlag van Duitsland Duitsland 2-1 Verenigde Staten WG 2e ronde winst
1990-07-29 Vlag van de Sovjet-Unie Sovjet-Unie 1-2 Verenigde Staten WG kwartfinale verlies
1991-07-23 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 0-2 Verenigd Koninkrijk WG 1e ronde verlies
1991-07-24 Vlag van Hongarije Hongarije 2-0 Verenigd Koninkrijk WG PO 1e ronde winst
1992-07-13 Vlag van Paraguay Paraguay 2-1 Duitsland WG 1e ronde winst
1992-07-15 Vlag van Duitsland Duitsland 1-2 uit WG 2e ronde verlies
1993-07-20 Vlag van Kroatië Kroatië 3-0 Duitsland WG 1e ronde winst
1993-07-21 Vlag van Letland Letland 3-0 Duitsland WG 2e ronde winst
1993-07-23 Vlag van Spanje Spanje 0-3 Duitsland WG kwartfinale verlies
1994-07-19 Vlag van Wit-Rusland Wit-Rusland 2-1 Duitsland WG 1e ronde winst
1994-07-20 Vlag van Zuid-Afrika Zuid-Afrika 1-2 Duitsland WG 2e ronde verlies
1995-04-23 Vlag van Zweden Zweden 5-0 uit WG2 1e ronde winst
1995-07-23 Vlag van Oostenrijk Oostenrijk 1-4 thuis WG1 PO 1e ronde verlies
1996-04-28 Vlag van Australië Australië 4-1 thuis WG2 1e ronde winst
1996-07-14 Vlag van Slowakije Slowakije 3-2 uit WG1 PO 1e ronde winst
1997-03-02 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 3-2 thuis WG1 1e ronde winst
1997-07-13 Vlag van Tsjechië Tsjechië 3-2 uit WG1 halve finale winst
1997-10-05 Vlag van Frankrijk Frankrijk 1-4 thuis WG1 finale verlies
1998-04-19 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 0-5 uit WG1 1e ronde verlies
1998-07-26 Vlag van Kroatië Kroatië 2-3 uit WG1 QR 1e ronde verlies
1999-04-18 Vlag van België België 0-5 thuis WG2 1e ronde verlies
1999-07-21 Vlag van Japan Japan 2-1 thuis WG2 A PO groepsfase winst
1999-07-22 Vlag van Wit-Rusland Wit-Rusland 3-0 thuis WG2 A PO groepsfase winst
1999-07-23 Vlag van Slovenië Slovenië 1-2 thuis WG2 A PO groepsfase verlies
1999-07-24 Vlag van Australië Australië 0-2 thuis WG2 PO finale verlies
2000-05-16 Vlag van Turkije Turkije 3-0 Spanje EPA G1 A groepsfase winst
2000-05-17 Vlag van Zweden Zweden 3-0 Spanje EPA G1 A groepsfase winst
2000-05-18 Vlag van Bulgarije Bulgarije 3-0 Spanje EPA G1 A groepsfase winst
2000-05-20 Vlag van Israël Israël 2-1 Spanje EPA G1 PO 1e ronde winst
2000-05-21 Vlag van Hongarije Hongarije 0-2 Spanje EPA G1 PO finale verlies
2001-04-24 Vlag van Noord-Macedonië Noord-Macedonië 3-0 Spanje EPA G1 A groepsfase winst
2001-04-25 Vlag van Polen Polen 3-0 Spanje EPA G1 A groepsfase winst
2001-04-26 Vlag van Joegoslavië (1943-1992) Joegoslavië 3-0 Spanje EPA G1 A groepsfase winst
2001-04-28 Vlag van Zweden Zweden 0-2 Spanje EPA G1 PO 1e ronde verlies
2002-04-24 Vlag van Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina 3-0 Turkije EPA G1 B groepsfase winst
2002-04-25 Vlag van Roemenië Roemenië 2-1 Turkije EPA G1 B groepsfase winst
2002-04-26 Vlag van Israël Israël 1-2 Turkije EPA G1 B groepsfase verlies
2002-04-27 Vlag van Luxemburg Luxemburg 2-1 Turkije EPA G1 PO 1e ronde winst
2002-07-21 Vlag van Australië Australië 2-3 uit WG QR 1e ronde verlies
2003-04-21 Vlag van Polen Polen 1-2 Portugal EPA G1 D groepsfase verlies
2003-04-22 Vlag van Hongarije Hongarije 1-2 Portugal EPA G1 D groepsfase verlies
2003-04-24 Vlag van Ierland Ierland 2-1 Portugal EPA G1 D groepsfase winst
2003-04-26 Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk 2-1 Portugal EPA G1 D groepsfase winst
2003-04-26 Vlag van Zwitserland Zwitserland 0-2 Portugal EPA G1 PO 1e ronde verlies
2004-04-19 Vlag van Israël Israël 0-3 Griekenland EPA G1 B groepsfase verlies
2004-04-21 Vlag van Oekraïne Oekraïne 1-2 Griekenland EPA G1 B groepsfase verlies
2004-04-22 Vlag van Zuid-Afrika Zuid-Afrika 2-1 Griekenland EPA G1 B groepsfase winst
2005-04-20 Vlag van Polen Polen 3-0 Turkije EPA G1 B groepsfase winst
2005-04-21 Vlag van Zweden Zweden 2-1 Turkije EPA G1 B groepsfase winst
2005-04-22 Vlag van Luxemburg Luxemburg 3-0 Turkije EPA G1 B groepsfase winst
2005-04-23 Vlag van Bulgarije Bulgarije 0-2 Turkije EPA G1 PP1–4 1e ronde verlies
2006-04-17 Vlag van Finland Finland 3-0 Bulgarije EPA G1 A groepsfase winst
2006-04-18 Vlag van Slowakije Slowakije 1-2 Bulgarije EPA G1 A groepsfase verlies
2006-04-19 Vlag van Luxemburg Luxemburg 3-0 Bulgarije EPA G1 A groepsfase winst
2007-04-18 Vlag van Roemenië Roemenië 3-2 Bulgarije EPA G1 A groepsfase winst
2007-04-19 Vlag van Denemarken Denemarken 2-3 Bulgarije EPA G1 A groepsfase verlies
2007-04-20 Vlag van Zwitserland Zwitserland 0-3 Bulgarije EPA G1 A groepsfase verlies
2007-04-21 Vlag van Estland Estland 2-0 Bulgarije EPA G1 PO halve finale winst
2008-01-30 Vlag van Luxemburg Luxemburg 2-1 Hongarije EPA G1 A groepsfase winst
2008-01-31 Vlag van Portugal Portugal 3-0 Hongarije EPA G1 A groepsfase winst
2008-02-01 Vlag van Bulgarije Bulgarije 2-0 Hongarije EPA G1 A groepsfase winst
2008-02-02 Vlag van Servië Servië 0-2 Hongarije EPA G1 PP1–4 finale verlies
2009-02-04 Vlag van Luxemburg Luxemburg 3-0 Estland EPA G1 A groepsfase winst
2009-02-05 Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk 0-3 Estland EPA G1 A groepsfase verlies
2009-02-06 Vlag van Hongarije Hongarije 1-2 Estland EPA G1 A groepsfase verlies
2010-02-03 Vlag van Bulgarije Bulgarije 2-1 Portugal EPA G1 A groepsfase winst
2010-02-04 Vlag van Slovenië Slovenië 1-2 Portugal EPA G1 A groepsfase verlies
2010-02-05 Vlag van Israël Israël 3-0 Portugal EPA G1 A groepsfase winst
2010-02-06 Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk 2-1 Portugal EPA G1 play-off voor plaats 5 winst
2011-02-02 Vlag van Roemenië Roemenië 3-0 Israël EPA G1 D groepsfase winst
2011-02-03 Vlag van Hongarije Hongarije 3-0 Israël EPA G1 D groepsfase winst
2011-02-04 Vlag van Letland Letland 3-0 Israël EPA G1 D groepsfase winst
2011-02-05 Vlag van Zwitserland Zwitserland 1-2 Israël EPA G1 PP1-4 finale verlies
2012-02-01 Vlag van Israël Israël 1-2 uit EPA G1 C groepsfase verlies
2012-02-02 Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk 1-2 Israël EPA G1 C groepsfase verlies
2012-02-03 Vlag van Portugal Portugal 1-2 Israël EPA G1 C groepsfase verlies
2012-02-05 Vlag van Estland Estland 1-2 Israël EPA G1 PP12-15 degradatiewedstrijd winst
2013-02-07 Vlag van Bulgarije Bulgarije 0-3 Israël EPA G1 D groepsfase verlies
2013-02-08 Vlag van Slovenië Slovenië 3-0 Israël EPA G1 D groepsfase winst
2013-02-09 Vlag van Luxemburg Luxemburg 3-0 Israël EPA G1 D groepsfase winst
2013-02-10 Vlag van Hongarije Hongarije 0-2 Israël EPA G1 D om plaats 5-8 verlies
2014-02-04 Vlag van Kroatië Kroatië 3-0 Hongarije EPA G1 A groepsfase winst
2014-02-05 Vlag van België België 3-0 Hongarije EPA G1 A groepsfase winst
2014-02-07 Vlag van Luxemburg Luxemburg 3-0 Hongarije EPA G1 A groepsfase winst
2014-02-09 Vlag van Wit-Rusland Wit-Rusland 2-0 Hongarije EPA G1 PP1-4 finale winst
2014-04-19 Vlag van Japan Japan 3-2 thuis WG2 PO promotiewedstrijd winst
2015-02-08 Vlag van Slowakije Slowakije 4-1 thuis WG2 eerste ronde winst
2015-04-19 Vlag van Australië Australië 4-1 thuis WG1 PO promotiewedstrijd winst
2016-02-07 Vlag van Rusland Rusland 3-1 uit WG1 eerste ronde winst
2016-04-17 Vlag van Frankrijk Frankrijk 2-3 uit WG1 halve finale verlies
2017-02-11 Vlag van Wit-Rusland Wit-Rusland 1-4 uit WG1 eerste ronde verlies
2017-04-23 Vlag van Slowakije Slowakije 3-2 uit WG1 PO degradatiewedstrijd winst
2018-02-10 Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten 1-3 uit WG1 eerste ronde verlies
2018-04-21 Vlag van Australië Australië 1-4 uit WG1 PO degradatiewedstrijd verlies
2019-02-10 Vlag van Canada Canada 0-4 thuis WG2 eerste ronde verlies
2019-04-21 Vlag van Japan Japan 0-4 uit WG2 PO degradatiewedstrijd verlies
2020-02-07 Vlag van Wit-Rusland Wit-Rusland thuis WG kwalificatieronde

^: trok zich terug

CQR = verliezerstoernooi, CR = verliezerstoernooi, QR = voorronde, PO = play off, REP = herkansing, WG = Wereldgroep, EPA = Europees/Afrikaanse zone, G1 = groep 1, G2 = groep, PP1–4 = play off plaatsen 1-4, A/B/C/D = subgroep A/B/C/D

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]