Nemesis 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Nemesis 2
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper(s) Naoki Matsui
Ontwikkelaar(s) Konami
Uitgever(s) Konami
Muziek Kinuyo Yamashita
Motoaki Furukawa
Masahiro Ikariko
Datum van uitgave 1987
Genre(s) Actiespel
Spelmodus Singleplayer
Platform(s) MSX, Sharp X68000, Mobile phones, Wii Virtual Console, Wii U Virtual Console
Media ROM
Navigatie
Voorloper Nemesis
Vervolg Nemesis 3
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Nemesis 2 (ook wel Gradius 2) is een door Konami in 1987 uitgebracht videospel voor het MSX-platform. In Japan zelf heette dit spel Gradius 2. Het is een side-scrolling actiespel van het type shoot 'em up.

Het verhaal sluit aan bij Nemesis en de gameplay is grotendeels hetzelfde. Het is een spel waarin je een vliegtuigje bestuurt. Men begint met een langzaam en slecht bewapend toestel en in ieder level bevindt zich op het einde een groot moederschip dat vernietigd dient te worden. Door aan het moederschip te koppelen en tijdens het spel energiecellen te verzamelen kan de speler een zwaardere bewapening krijgen. Het spel kan gespeeld worden door één speler, of met twee spelers om de beurt.

De spelcartridge bevat een SCC-geluidschip, waardoor het geluid van betere kwaliteit is in vergelijking tot de ingebouwde PSG-geluidschip.

Extra level[bewerken]

Een speler die in het andere cartridgeslot het spel Salamander heeft gestoken, krijgt daar in aanvulling op de zes normale levels nog een Operatie 3+, eigenlijk een laatste ronde van Nemesis 2.

Platforms[bewerken]

Jaar Platform
1987 MSX
1993 Sharp X68000
2006 Mobiele telefoon
2009 Wii Virtual Console
2015 Windows
2016 Wii U Virtual Console