Nicolas Caeyers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nicolas Caeyers
Nicolas Caeyers als Stef uit Galaxy Park
Nicolas Caeyers als Stef uit Galaxy Park
Algemene informatie
Volledige naam Nicolas Caeyers
Geboren 31 juli 1992
Geboorteplaats Meise
Land Vlag van België België
Bijnaam Nico
Werk
Jaren actief 2004 - heden
Beroep acteur, producent, regisseur en cameraman
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Nicolas Caeyers (Meise, 31 juli 1992) is een Vlaams theater- en televisieacteur, producent, regisseur en cameraman. Zijn bekendste rollen zijn Stef in Galaxy Park en van Bjorn in de VTM-reeks Wittekerke (2004-2008).

Biografie[bewerken]

Nicolas Caeyers is de zoon van cellist Steven Caeyers en neef van musicoloog Jan Caeyers (Beethoven Academie).

In 2003 was hij een van de zes jongens die de hoofdrol speelden in het theaterstuk De kleine prins, gebaseerd op het boek van Antoine de Saint-Exupéry.

Caeyers nam in 2006 deel aan Junior Eurovisiesongfestival met het liedje Ik wil je nooit meer kwijt, dat geproduceerd werd door dj Regi Penxten. In 2008 werd hij geselecteerd door Ketnet om deel te nemen aan Ketnetpop, waar hij naast eigen optredens ook nog eens de presentatie kreeg toegeschoven.

Hij had enkele bijrollen in onder andere Spoed. Hij regisseerde samen met Laura Deschuyffeleer de korte film Pas Vraiment, die in première ging op 3 oktober 2009. Later maakte hij nog de korte film pk 2010 samen met Stanislas Demeestere. Hij speelde de gastrol Sander in de Vlaamse televisieserie Familie.

Op 5 december 2010 was hij te zien als "Toon Cuypers" in de Eén-serie Witse in de aflevering "Onder de toren". Vanaf 28 november 2011 speelde hij ook Stef (alias Exo-7), een van de hoofdrollen in de Ketnet-jeugdserie met sciencefiction-inslag Galaxy Park van Studio 100.

Hij schreef en regisseerde de autobiografische kortfilm Drown 2006, waar hijzelf ook in meespeelt, over het feit dat hij op school genadeloos verbaal gepest werd omdat hij van dans en piano hield in plaats van voetbal, en hoe zijn deelname aan en bekendheid door het Junior Eurovisiesongfestival dit nog verergerde. Hij getuigde er ook live over in de Ketnetstudio tijdens de "week tegen pesten" 2012.

Als regisseur maakte hij in 2012 onder meer een in Grimbergen opgenomen videoclip van Tom Dice. Verder is hij freelance-cameraman en muzikant.

Op 16 januari 2017 kwam Caeyers uit als homoseksueel.[1]

Externe link[bewerken]

(en) Icoontje film Nicolas Caeyers in de Internet Movie Database