Overheidsmanager van het jaar (Nederland)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Martin van Rijn won in 2006 als directeur-generaal Gezondheidszorg, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de titel Overheidsmanager van het jaar. Hij was van 5 november 2012 tot 26 oktober 2017 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het Kabinet-Rutte II.

Overheidsmanager van het jaar is de titel die sinds 1998 in Nederland wordt toegekend aan een overheidsmanager met uitzonderlijke managementkwaliteiten, werkzaam op topniveau en met een stevige verantwoordelijkheid. Toekenning geschiedt door de jury van de stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar op voordracht van collegae, medewerkers, en/of relaties. Met de toekenning van de titel wil de stichting ook het imago van de overheidsmanager verbeteren.[1]

In 2012 reikte de stichting voor de eerste keer de Hans Dijkstal Award uit. Een soort Lifetime Achievement Award voor topambtenaren. De prijs moet bijdragen aan de bekendheid van het werk binnen de collectieve sector en van degenen die deze functie vervullen. De eerste winnaar was Wim Kuijken.

In 2014 werd ook de Beste Overheidsorganisatie 2014 bekendgemaakt. Dat was de Jeugdbescherming Regio Amsterdam.[2]

Overzicht winnaars[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]