Overleg:ADO Den Haag in het seizoen 2012/13 (mannen)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door ARVER

Doordat het onderstaande niet volledig is bijgewerkt over het gehele seizoen heb ik dit verwijderd uit het artikel. Indien iemand het volledig wilt bijwerken kan hij/zij dat doen en het terugplaatsen. ARVER (overleg) 18 jul 2017 07:21 (CEST)Reageren

Eerste seizoenshelft[brontekst bewerken]

Juni[brontekst bewerken]

Op 29 juni ging de eerste training van start, ter voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Juli[brontekst bewerken]

ADO speelde in de maand juli 5 oefenwedstrijden. Volgens de traditie speelde ADO haar eerste oefenwedstrijd tegen HVV Laakkwartier. ADO won op 7 juli deze wedstrijd met 9-1; mede door 2 goals van proefspeler Nadir Çiftçi. De Hagenees speelde in de jeugd van ADO en via Portsmouth en Kayserispor kwam hij weer terug naar Nederland om bij een Nederlandse ploeg een contract te verdienen. Nog voordat hij te horen kreeg of hij bij ADO een contract kreeg aangeboden, vertrok hij na zijn stageperiode. Later zou hij bij NAC Breda tekenen. Verder maakten Dion Malone, Kevin Jansen, Rydell Poepon, Vito Wormgoor, Aaron Meijers, Danny Holla en Kevin Tano tijdens deze wedstrijd hun Haagse debuut. Twee dagen later stond er een trainingskamp in het Gelderse Doorwerth op het programma. Tijdens deze 5 dagen durende trip probeerde voormalig ADO-speler Ferrie Bodde om een contract te verdienen na lang blessureleed na zijn tijd bij het Engelse Swansea City. Bodde trainde nog een paar maanden mee bij ADO na zijn revalidatie, maar later kreeg hij te horen dat hij geen contract zou krijgen, omdat er geen geld beschikbaar was voor een nieuwe speler.

Op 14 juli speelde ADO haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Op het veld van Laakkwartier werd er met 1-2 verloren van het Belgische KV Kortrijk. Aaron Meijers maakte het enige Haagse doelpunt. Op het veld van VV Lyra in De Lier werd de derde oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen van het Westlands elftal met 1-8. ADO speelde met proefspeler Youness Mokhtar, maar ook hij zou geen contract krijgen bij ADO en later bij PEC Zwolle tekenen. Ook won ADO de oefenwedstrijden tegen FC Dordrecht op het veld van Laakkwartier met 3-2 en de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys met 1-2.

Augustus[brontekst bewerken]

Op 1 augustus speelde ADO een oefenwedstrijd bij Laakkwartier tegen FC Volendam die met 2-1 gewonnen werd; Poepon en Visser scoorden. Op zaterdag 4 augustus speelde ADO op de open dag de laatste oefenwedstrijden van de voorbereiding. Nu was het Engelse Newcastle United de tegenstander; op papier de moeilijkste tegenstander van allemaal met voormalig ADO-speler Tim Krul op doel. Toch speelde ADO misschien wel de beste wedstrijd tot dan toe en hield het Newcastle knap op 0-0. Opmerkelijk was dat deze wedstrijd de enige was waarin ADO niet wist te scoren en de nul hield.

Een week later begon de Eredivisie voor ADO Den Haag. Voor de derde keer op rij speelde ADO de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse. De laatste 2 winnaars van de play-offs om Europees voetbal stonden in de Gelredome tegenover elkaar. Ondanks dat Vitesse de favoriet was, speelde ADO knap gelijk met goed voetbal; 2-2. ADO verspeelde wel tot 2 keer toe een voorsprong. Chery maakte met een prachtig afstandsschot de 0-1, maar binnen een minuut maakte Vitesse al gelijk. 3 minuten later counterde ADO naar de 1-2 via Danny Holla; die vlak daarna een vrije trap vanaf de middellijn bijna het doel in schoot. Even later maakte Vitesse de 2-2 via een vrije trap. Hierna werd Vitesse steeds gevaarlijker en in een enorm spannende slotfase wist Gino Coutinho een punt veilig te stellen voor ADO. Aankopen Vito Wormgoor, Aaron Meijers, Danny Holla, Kevin Jansen, Rydell Poepon en Dion Malone maakten tijdens deze wedstrijd hun officiële debuut voor ADO Den Haag. Ramon Leeuwin en Kevin Visser zaten nog niet bij de selectie van ADO. Leeuwin was nog herstellende van een zware knieblessure en zou pas in 2013 weer spelen voor ADO. Visser zit nog een schorsing van het voorgaande seizoen uit; hij pakte toen een rode kaart in de uitwedstrijd met PSV.

Een week later speelde ADO de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Thuis tegen RKC Waalwijk stelde ADO echter teleur. RKC kwam tot 2 keer toe op voorsprong, terwijl het zo'n 25 minuten lang met een man minder stond. Na de openingsgoal van RKC scoorde Vito Wormgoor met een prachtige volley. Maar na een fout van Vito Wormgoor scoorde Teddy Chevalier 1 minuut voor tijd de 1-2. Toch pakte ADO nog een punt, want in blessuretijd was daar aanvoerder Danny Holla die ADO via een vrije trap naar de 2-2 en bijna nog naar de 3-2 schoot, maar de tweede keer stond de paal in de weg. ADO speelde dus voor de tweede keer met 2-2 gelijk. Opmerkelijk was dat scheidsrechter Jeroen Sanders een penalty voor RKC gaf en die beslissing daarna op aanraden van zijn assistent toch terugtrok. Verder viel tijdens deze wedstrijd verdediger Gábor Horváth geblesseerd uit.