Overleg:Chelatietherapie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Waarom krijg ik hier het idee dat bepaalde zaken over chellatietherapie niet openbaar mogen van sommigen? Zowel de versie die Johan plaatst als die van mij worden zodanig bewerkt dat de mogelijk negatieve info eruit gaat. Dat is niet open. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jimrea (overleg · bijdragen)

Omdat wikipedia een encyclopedie is en geen website ter promotie van alternatieve "geneeswijzen". Wikipedia is er niet voor de visies maar voor de feiten. Kleuske (overleg) 13 nov 2012 11:43 (CET)[reageer]

Volgens mij is dit stuk dringend aan redactie toe. Zie bv TrosRadar van 12/11/2012. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door mcleaver (overleg · bijdragen)

Bedankt voor je suggestie! Als je denkt dat een artikel verbeterd kan worden, schroom dan niet om het zelf te doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. Je hoeft niet eens in te loggen (hoewel er vele redenen zijn om dat wel te doen). De Wikipedia-gemeenschap moedigt je aan om niet te aarzelen om een zinvolle bijdrage te leveren. Het is niet erg als je een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Als je niet zeker weet hoe je precies een pagina moet bewerken, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit in de zandbak. Nieuwe gebruikers zijn altijd welkom. Kleuske (overleg) 13 nov 2012 11:54 (CET)[reageer]

Ben geen native speaker, dus het's en de's gaan fout. http://www.trosradar.nl/uitzending/laatste-uitzending/aflevering/12-11-2012/anti-kalktherapie/?p=1 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door mcleaver (overleg · bijdragen)

Compliment, dat had ik er niet uitgehaald. Maak je niet druk, je Nederlands is beter dan dat van sommige Nederlanders. Kleuske (overleg) 13 nov 2012 12:07 (CET)[reageer]

Verwijdering paragraaf "Chelatietherapie in het nieuws"[brontekst bewerken]

Ik heb zojuist de paragraaf "Chelatietherapie in het nieuws" verwijderd, omdat daar werd gesuggereerd dat een vrouw aan chelatietherapie is overleden, terwijl ze waarschijnlijk geen chelatietherapie onderging, maar (in ieder geval ook) behandeling met natriumbicarbonaat door de Italiaanse arts Tullio Simoncini. Onduidelijk blijft of ze daadwerkelijk met chelatietherapie is behandeld. Het volkskrantartikel dat als bron wordt genoemd spreekt over een 58-jarige vrouw met borstkanker die in de dagen voor haar dood de Kliniek voor Preventieve Geneeskunde Berg en Bosch in Bilthoven bezocht, een particuliere kliniek, waar onder meer chelatietherapie wordt gegeven. Het bronartikel op de IOCOB-website is duidelijk als reactie op het Volkskrantartikel geschreven, suggereert dat de vrouw met chelatietherapie is behandeld, maar ik waag dat te betwijfelen.
In het bronartikel "Openbaar Ministerie laat klacht tegen kliniek in Bilthoven Berg en Bosch vallen" staat letterlijk "De 58-jarige vrouw leed aan borstkanker en liet zich volgens haar partner eind 2007 in het Centrum voor Preventieve Geneeskunde Berg en Bosch een aantal keer inspuiten met dit natriumbicarbonaat. Ze overleed vlak na de behandeling.". Chelatietherapie staat bekend als (weliswaar omstreden) behandelmethode tegen hart- en vaatziekten, zeker niet als antikankerbehandeling. De behandelmethode met natriumbicarbonaat, gepromoot door Simoncini, profileert zich nadrukkelijk wél als zodanig. De link naar de netwerkuitzending werkt niet meer, en is ook op uitzendinggemist.nl niet beschikbaar maar ook in de beschrijving van de uitzending elders wordt alleen de link naar de behandeling door Simoncini gelegd, niet met chelatietherapie: "De familie van een 58-jarige kankerpatiënte die kort na een behandeling in een alternatieve kliniek overleed, is teleurgesteld dat de rechtszaak tegen de betrokken arts Tullio Simoncini wordt geseponeerd. Dit laat de familie weten. Een interview met de broer van de overleden vrouw en een reactie van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, die al jaren waarschuwt voor de 'absurde en onwerkzame therapie' van Simoncini."
De link met chelatietherapie lijkt me dus op zijn minst dubieus, vandaar dat ik de tekst heb verwijderd. Met vriendelijke groet, Itsme (overleg) 27 jun 2013 01:46 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Chelatietherapie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 14:37 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Chelatietherapie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 dec 2017 00:32 (CET)[reageer]