Overleg:Hoofdpagina

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Deze pagina is bedoeld voor overleg over de opmaak van de Hoofdpagina. De overlegpagina is wegens langdurige vandalisme uitgebreid beveiligd. Als u de pagina niet kunt bewerken of andere vragen hebt, kunt u terecht bij de Helpdesk.

Inhoud hoofdpagina wordt bepaald door:

Onderdelen binnen sjabloon Inhoud:

   Titel en ondertitel
   Portalenbalk
   Informatie over Wikipedia
   Hoofdsecties
Uitgelicht (17 februari | 18 februari)
Etalage
Wist je dat... (17 februari | 18 februari)
Actueel
Recent overleden
In het nieuws
Dag uit de geschiedenis (17 februari | 18 februari)
   Afbeelding van de dag
   Zusterprojecten
   Contact en statistieken

Zie ook: Wikipedia:Sjablonen van de hoofdpagina

Bekijk de hoofdpagina
met een andere skin:Dit ontwerp is ontworpen door Olivier Bommel en licht aangepast door onder anderen Mar(c) en Supercarwaar. Op dit ontwerp zijn de licentievoorwaarden van de GFDL van toepassing.


Voormalige hoofdpagina's:

Deze pagina is bedoeld voor overleg over de opmaak van de Hoofdpagina. De overlegpagina is wegens langdurige vandalisme uitgebreid beveiligd. Als u de pagina niet kunt bewerken of andere vragen hebt, kunt u terecht bij de Helpdesk.


Kopje 'In het nieuws'

Onder het kopje 'In het nieuws' staat bij 14 jan. Troonswisseling in Denemarken de zin: 'In het Koninkrijk Denemarken neemt koningin Margrethe II na exact 52 jaar troonafstand'.

'Afstand nemen van' iets betekent zoveel als je ergens van distantiëren, niet meedoen, je terugtrekken. Koningen doen afstand van de troon (zoals in het betreffende artikel wel juist staat in de inleiding).

Bovendien heeft troonsafstand een tussen-s.

De zin zou dan worden: 'In het Koninkrijk Denemarken doet koningin Margrethe II na exact 52 jaar troonsafstand' of nog beter: 'In het Koninkrijk Denemarken doet koningin Margrethe II na exact 52 jaar afstand van de troon'.

Ik weet niet waar ik dit zou kunnen veranderen, vandaar maar hier een berichtje. Groeten! Lettervorscher (overleg) 18 jan 2024 17:09 (CET)Reageren[reageer]

Ik heb het aangepast op Sjabloon:Hoofdpagina - in het nieuws. Vr groet Saschaporsche (overleg) 18 jan 2024 17:17 (CET)Reageren[reageer]
Ah, ik had geen idee dat ik daar moest zijn. Dank voor je moeite, Saschaporsche, Lettervorscher (overleg) 18 jan 2024 17:37 (CET)Reageren[reageer]