Overleg:Horoscoop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Iets meer uitleg dan deze toch wel zeer beknopte inleiding over horoscopen zou van pas komen. Dank.

Bedankt voor je suggestie! Wanneer je denkt dat een artikel moet worden verbeterd, voel je vrij dat de doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door op de knop bewerk bovenaan te klikken. Je hoeft niet eens in te loggen (hoewel er verschillende redenen zijn waarom je dat wel zou willen doen). Voel je vrij en ga je gang! Je hoeft niet bang te zijn voor het maken van onbedoelde foutjes, die worden vaak snel gevonden en gecorrigeerd. Als je niet zeker weet hoe dat bewerken werkt, lees dan eens de uitleg of test eens wat uit in de zandbak. Nieuwe medewerkers zijn altijd welkom! Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd terecht op mijn overlegpagina. Groeten, Koen Reageer 14 mei 2007 11:54 (CEST)

Niks over vermeld[brontekst bewerken]

Waarom staat er werkelijk niets over verteld over dat horoscopen is het algemeen (altijd) gewoon verzonnen zijn? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Koen (overleg · bijdragen)

Interessant onderwerp. Het hangt ervan af wat je met "verzonnen" bedoeld.
Astrologen (ik heb me in het onderwerp verdiept) die de moeite deden om de regels van het astrologisch systeem te leren en op basis van die kennis een horoscoop tekenen en interpreteren, die verzinnen erg weinig als ze zich aan die regels houden.
Mensen die een betaalde astrologierubriek verzorgen zijn echter vaak niet geschoold in dat systeem, en verzinnen er gewoon op los.
Maar ik veronderstel dat je bedoelt dat astrologie pseudowetenschappelijke onzin is, en daar zijn de meeste wetenschappers het over eens. Dit neemt niet weg dat occulte wetenschappen een boeiend studiegebied is, en de laatste jaren verschenen er heel wat interessante publicaties van (cultuur)wetenschappers over deze 'oude wetenschappen', en met name over westerse esoterie (Hanegraaff, Clarke, Principe,...) mvg, Beachcomber (overleg) 1 mrt 2015 18:05 (CET)